Η Τέσυ Μπάιλα έρχεται @ Public Ρεθύμνου | Public Blog
What's new.
Η Τέσυ Μπάιλα έρχεται @ Public Ρεθύμνου
share mail icon share facebook icon share twitter icon share google plus icon
< Η Τέσυ Μπάιλα έρχεται @ Public Ρεθύμνου
> Η Τέσυ Μπάιλα έρχεται @ Public Ρεθύμνου

Η Τέσυ Μπάιλα έρχεται @ Public Ρεθύμνου

Το Public και οι εκδόσεις Ψυχογιός σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου «Τις νύχτες έπαιζε με τις σκιές» της Τέσυ Μπάιλα, στο Public Ρεθύμνου, την Παρασκευή 10/5, στις 19.00.

Η Τέσυ Μπάιλα έρχεται @ Public Ρεθύμνου

Τη στιγμή που η Δαναή χάνεται στη γέννα, ο άντρας της ο Γιώργης, μαγνητισμένος από την Κίρκη του Κάστρου και από τις χάρες της, αμελεί να γυρίσει και μόλις που διαφεύγει από τη σφαγή των χριστιανών από τους Τουρκοκρητικούς στο μεγάλο Κάστρο, τον Αύγουστο του 1898. Είναι η στιγμή όπου γεννιέται ο ήρωας ενός ολόκληρου κόσμου. Και μαζί του η Κρητική Πολιτεία, που λίγα χρόνια αργότερα θα οδηγήσει στην Ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα.

Αυτός είναι ο αιώνας του ζωγράφου, του Ανέστη, και η ιστορία του είναι η διαδρομή πολλών ανθρώπων, που έζησαν και πέθαναν μέσα στις σελίδες ενός βιβλίου. Δεν είναι μόνο ο Ανέστης που παρασύρει τον αναγνώστη στις ατραπούς μιας ανεξήγητης μοίρας, είναι κι εκείνοι που συνδέονται μαζί του με δεσμούς αίματος –ο παππούς Λεωνίδας, η θεια-Λουλουδιά, η Μυρσίνη–, αλλά κι εκείνοι με τους οποίους μοιράζεται εμπειρίες, πάθη, οράματα: η κυρα-Ευτέρπη, η Χριστίνα, η Ισιδώρα και προπαντός ο Μικέλε. Είναι και οι τόποι, η Κρήτη, ο Πειραιάς, η Μακεδονία, που παραδομένοι στις φλόγες και στα καπρίτσια της μεγάλης Ιστορίας δημιουργούν μια υποβλητική ατμόσφαιρα από την πρώτη μέχρι την τελευταία σελίδα.


ΠΕΡΙΟΧΗ
Public Ρεθύμνου
Ρέθυμνο
Πλατεία Αγνώστου Στρατιώτη

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ
10 Μαΐου 2019

ΩΡΑ
19:00

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Είσοδος Ελεύθερη.

Share:
share mail icon share facebook icon share twitter icon share google plus icon

https://blog.public.gr/wp-content/uploads/2019/04/Σχέδιο-χωρίς-τίτλο-7.jpg Η Τέσυ Μπάιλα έρχεται @ Public Ρεθύμνου Ρέθυμνο Πλατεία Αγνώστου Στρατιώτη 2019-05-10 2019-05-10 Το Public και οι εκδόσεις Ψυχογιός σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου «Τις νύχτες έπαιζε με τις σκιές» της Τέσυ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Σχετικές εκδηλώσεις

    Copyright © 2019 Publicworld S.A.
    Public Blog