«Ημερολόγιον» @ Public Συντάγματος | Public Blog
What's new.
«Ημερολόγιον» @ Public Συντάγματος
share mail icon share facebook icon share twitter icon share google plus icon
< «Ημερολόγιον» @ Public Συντάγματος
> «Ημερολόγιον» @ Public Συντάγματος

«Ημερολόγιον» @ Public Συντάγματος

Το Public σας προσκαλεί στην παρουσίαση του βιβλίου «Ημερολόγιον Πολέμου-Κατοχής-Απελευθέρωσης (1940-1944)» του Γιώργου Κ. Παππά στο Public Συντάγματος την Τρίτη 16 Οκτωβρίου στις 19:00. Το βιβλίο αναμένεται να κυκλοφορήσει από τις Εκδόσεις Πατάκη.

Το βιβλίο θα παρουσιάσουν οι:
Πέτρος Μακρής-Στάικος, Ιστορικός ερευνητής-Συγγραφέας
Ευάνθης Χατζηβασιλείου, καθηγητής στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας, Πανεπιστήμιο Αθηνών
και ο επιμελητής του τόμου, Παντελής Παππάς

Ημερολόγιον @ Public Συντάγματος

Το βιβλίο αυτό είναι το ημερολόγιο ενός στελέχους της Εθνικής Δράσης, η οποία αποτελούσε τη σημαντικότερη αντιστασιακή οργάνωση του φιλοβασιλικού και φιλοβρετανικού χώρου. Το κείμενο του Γιώργου Παππά έχει επομένως συγκεκριμένο ιδεολογικό και πολιτικό πρόσημο και σχετίζεται με έναν κύκλο οργανώσεων αντίστασης που έχει τις τελευταίες δεκαετίες παραμεριστεί.

Στο πλαίσιο αυτό, το ημερολόγιο έρχεται να συνεισφέρει μια πολύ σημαντική οπτική. Η ματιά του συγγραφέα απέναντι στα γεγονότα, καθώς και οι πολιτικές επιλογές των «άλλων» δυνάμεων περιγράφονται με ακριβή και έντιμο τρόπο. Το ημερολόγιο του Γ. Παππά προσφέρει μια πολύ ενδιαφέρουσα εικόνα για τη στάση των ηγετικών κλιμακίων της Εθνικής Δράσης απέναντι σε πρόσωπα και οργανώσεις μέσα από την εικόνα εκείνης της εποχής, μία σχετικά ακετέργαστη εικόνα, ανεξάρτητη από μεταγενέστερους επιχρωματισμούς.

Στο κείμενο του Γ.Παππά ενσωματώνονται, επιπλέον, πολύτιμες πληροφορίες για την εμπειρία του ως στρατιώτη το 1940-1941, καθώς και για την καθημερινότητα του ανθρώπου της Κατοχής. Από τις προσωπικές σχέσεις και τη ζωή του στρατιώτη στο μέτωπο, μέχρι την αγωνία της καθημερινής επιβίωσης, την περιπετειώδη πορεία διαφυγής στη Μέση Ανατολή και τα Δεκεμβριανά.


ΠΕΡΙΟΧΗ
Public Συντάγματος
Σύνταγμα
Καραγεώργη Σερβίας 1 Πλατεία Συντάγματος ΤΚ: 10563 Αθήνα

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ
16 Οκτωβρίου 2018

ΩΡΑ
19:00

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Είσοδος Ελεύθερη.

Share:
share mail icon share facebook icon share twitter icon share google plus icon

https://blog.public.gr/wp-content/uploads/2018/09/aa-19.jpg «Ημερολόγιον» @ Public Συντάγματος Σύνταγμα Καραγεώργη Σερβίας 1 Πλατεία Συντάγματος ΤΚ: 10563 Αθήνα 2018-10-16 2018-10-16 Το Public σας προσκαλεί στην παρουσίαση του βιβλίου «Ημερολόγιον Πολέμου-Κατοχής-Απελευθέρωσης (1940-1944)» του Γιώργου Κ. Παππά στο Public Συντάγματος την Τρίτη 16...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Σχετικές εκδηλώσεις

    Copyright © 2019 Publicworld S.A.
    Public Blog