Οι «Ιστορίες μαθηματικής φαντασίας» έρχονται @ Public Τσιμισκή | Public Blog
What's new.
Οι «Ιστορίες μαθηματικής φαντασίας» έρχονται @ Public Τσιμισκή
share mail icon share facebook icon share twitter icon share google plus icon
< Οι «Ιστορίες μαθηματικής φαντασίας» έρχονται @ Public Τσιμισκή
> Οι «Ιστορίες μαθηματικής φαντασίας» έρχονται @ Public Τσιμισκή

Οι «Ιστορίες μαθηματικής φαντασίας» έρχονται @ Public Τσιμισκή

Τα Public και οι εκδόσεις Αλεξάνδρεια σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου «Ιστορίες μαθηματικής φαντασίας» (Επιλογή κειμένων & μετάφραση: Χριστόδουλος Λιθαρής, Πρόλογος: Τεύκρος Μιχαηλίδης), την Παρασκευή 22/6, στις 19:00, στο βιβλιοπωλείο του Public Τσιμισκή.

Οι Ιστορίες μαθηματικής φαντασίας έρχονται @ Public Τσιμισκή

Έντεκα διηγήματα από τον εξωτικό κόσμο των μαθηματικών. Τα μαθηματικά ως επιστήμη αποκαλύπτουν τα ορθολογικά θεμέλια του κόσμου μας και παράλληλα δίνουν έρεισμα για φιλοσοφικές προεκτάσεις. Ήταν επόμενο να γοητεύσουν τον Ζήνωνα, τον Άμποτ και τον Μπόρχες, δίνοντας έμπνευση και μέθοδο για ιστορίες και πειράματα σκέψης που εξετάζουν τον κόσμο μας από το μηδέν ώς το άπειρο, από τον άνθρωπο ώς το σύμπαν.

Χιούμορ και δράμα, ευφάνταστες αφηγήσεις και νοητικές αναζητήσεις. Τα διηγήματα που φιλοξενούνται σ’ αυτή την ανθολογία μάς προσφέρουν μαθηματικά λογοπαίγνια, τοπολογικούς λαβύρινθους, γεωμετρικές περιπέτειες: ένας άνθρωπος που παγιδεύεται σε μια χώρα δύο διαστάσεων· ένας φοιτητής που πρέπει να βρει τρόπο να ξεφύγει από μια συμφωνία με το διάβολο· ένας πόλεμος με εξωγήινους που διεξάγεται αποκλειστικά με την απόδειξη μαθηματικών θεωρημάτων· ένα τρένο που εξαφανίζεται από τις ράγες του· και τι κάνουμε όταν χαλάσει ο υπολογιστής του διαστημοπλοίου μας.

Γράφουν μερικοί από τους κορυφαίους συγγραφείς του είδους:
Άρθουρ Κλαρκ, Λάρι Νίβεν, Γκρέγκορι Μπένφορντ, Ρόμπερτ Χάινλαϊν, Ρούντι Ράκερ, Γκρεγκ Ίγκαν, Μάρτιν Γκάρντνερ, Άρμιν Γιόζεφ Ντόιτς, Χένρι Γκρος, Τζορτζ Ζιμπρόφσκι και Άλφρεντ Μπέστερ.


ΠΕΡΙΟΧΗ
Public Τσιμισκή
Θεσσαλονίκη - Τσιμισκή
Τσιμισκή 24 – Μητροπόλεως 33 Θεσσαλονίκη ΤΚ: 546 24

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ
22 Ιουνίου 2018

ΩΡΑ
19:00

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Είσοδος Ελεύθερη.

Share:
share mail icon share facebook icon share twitter icon share google plus icon

https://blog.public.gr/wp-content/uploads/2018/06/istories-mathimatikis-fantasias-ft.jpg Οι «Ιστορίες μαθηματικής φαντασίας» έρχονται @ Public Τσιμισκή Θεσσαλονίκη - Τσιμισκή Τσιμισκή 24 – Μητροπόλεως 33 Θεσσαλονίκη ΤΚ: 546 24 2018-06-22 2018-06-22 Τα Public και οι εκδόσεις Αλεξάνδρεια σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου «Ιστορίες μαθηματικής φαντασίας» (Επιλογή κειμένων & μετάφραση: Χριστόδουλος...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Σχετικές εκδηλώσεις

    Copyright © 2018 Publicworld S.A.
    Public Blog