Λογοτεχνικός περίπατος: Αθηνά Κακούρη @ Public Συντάγματος | Public Blog
What's new.
Λογοτεχνικός περίπατος: Αθηνά Κακούρη @ Public Συντάγματος
share mail icon share facebook icon share twitter icon share google plus icon
< Λογοτεχνικός περίπατος: Αθηνά Κακούρη @ Public Συντάγματος
> Λογοτεχνικός περίπατος: Αθηνά Κακούρη @ Public Συντάγματος

Λογοτεχνικός περίπατος: Αθηνά Κακούρη @ Public Συντάγματος

Το Public και η Εταιρεία Πολιτιστικού Τουρισμού Discover Greek Culture οργανώνουν το Σάββατο, 11 Μαΐου 2019, στις 10:30, λογοτεχνικό περίπατο αφιερωμένο στην Αθηνά Κακούρη, γνωστή και αγαπημένη στους αναγνώστες, τόσο για τα ιστορικά της μυθιστορήματα όσο και για τις αστυνομικές ιστορίες της.

Ο περίπατος θα ξεκινήσει από τη συμβολή των οδών Πανεπιστημίου και Εμμ. Μπενάκη, εκεί όπου βρισκόταν το καφενείο-εστιατόριο «Πανελλήνιον» που άνοιξε στην Αθήνα στις αρχές του 20ου αιώνα και έγινε ο «ομφαλός της πόλης», όπως το χαρακτήρισε ένας από τους ήρωες της Αθηνάς Κακούρη.

Δεύτερη στάση, ένα άλλο διάσημο εστιατόριο, της ίδιας εποχής, «του Κωστή», στη συμβολή των οδών Κοραή και Σταδίου, στο οποίο μπορούσε κανείς να συναντήσει πολλά πρόσωπα της πολιτικής και καλλιτεχνικής ζωής στην Αθήνα, αλλά και να θαυμάσει την απρόσκοπτη θέα της πόλης, μια εικόνα που μόνο η λογοτεχνία μας βοηθά σήμερα να φανταστούμε.

Τρίτη στάση ο Φιλολογικός Σύλλογος «Παρνασσός» στην πλατεία Αγίου Γεωργίου Καρύτση, με τη μακρά ιστορία και τη δράση του που χαρακτηρίστηκε ως «η πρώτη Ελληνική Ακαδημία» και αποτελεί και λογοτεχνικό τόπο της συγγραφέως.

Τέταρτη στάση η Παλαιά Βουλή στην οδό Σταδίου, ένα ιστορικό κτήριο και μια ιστορική περιοχή της πόλης που συνδέεται πολλαπλά και με τη συγγραφέα και με το έργο της.

Πέμπτη στάση η πλατεία Συντάγματος, σημείο αναφοράς και για τους παλαιότερους αλλά και για τους νεότερους Έλληνες συγγραφείς.

Στη συνέχεια, στο Public Συντάγματος, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να συναντήσουν την ίδια τη συγγραφέα και να συνομιλήσουν μαζί της για τα βιβλία της, αλλά και για τη συγγραφική της διαδρομή.

Είσοδος Ελεύθερη, με δήλωση συμμετοχής στην παρακάτω φόρμα.

Η κλήρωση έγινε και οι νικητές είναι:

Δήμητρα Τσομπάνη
Αμαλία Κόντη
Ιωσηφίνα Κοντέση
Ελένη Κουνένη
Μαρία Κωνσταντινίδου
Γιούλη Μεγαγιάννη
Μαρία Σκολαρίκου
Αναστασία Παπαγιαννοπούλου
Μάνος Σαραντής
Αγγελική Χαιροπούλου
Κατερίνα Κοτρωνάκη
Στυλιανός Μπερνιδάκης
Ελπινίκη Γιαννούτσου
Μιχάλης Μίγγος
Ελισσάβετ Μήλια
Κάτια Μεντένη
Τούλα Παπαμιχαήλ
Μαρία Τσιρδήμου


ΠΕΡΙΟΧΗ
Public Συντάγματος
Σύνταγμα
Καραγεώργη Σερβίας 1 Πλατεία Συντάγματος ΤΚ: 10563 Αθήνα

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ
11 Μαΐου 2019

ΩΡΑ
10:30

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Συμπληρώστε τη φόρμα συμμετοχής:

Share:
share mail icon share facebook icon share twitter icon share google plus icon

https://blog.public.gr/wp-content/uploads/2019/04/IMG_1062.jpg Λογοτεχνικός περίπατος: Αθηνά Κακούρη @ Public Συντάγματος Σύνταγμα Καραγεώργη Σερβίας 1 Πλατεία Συντάγματος ΤΚ: 10563 Αθήνα 2019-05-11 2019-05-11 Το Public και η Εταιρεία Πολιτιστικού Τουρισμού Discover Greek Culture οργανώνουν το Σάββατο, 11 Μαΐου 2019, στις 10:30, λογοτεχνικό περίπατο...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Σχετικές εκδηλώσεις

    Copyright © 2019 Publicworld S.A.
    Public Blog