Λογοτεχνικός περίπατος για παιδιά @ Public Τσιμισκή | Public Blog
What's new.
Λογοτεχνικός περίπατος για παιδιά @ Public Τσιμισκή
share mail icon share facebook icon share twitter icon share google plus icon
< Λογοτεχνικός περίπατος για παιδιά @ Public Τσιμισκή
> Λογοτεχνικός περίπατος για παιδιά @ Public Τσιμισκή

Λογοτεχνικός περίπατος για παιδιά @ Public Τσιμισκή

Το Public και η πολιτιστική εταιρεία dot2dot σας προσκαλούν στον πρώτο Λογοτεχνικό Περίπατο της χρονιάς, ο οποίος απευθύνεται σε παιδιά και θα γίνει το Σάββατο 18 Μαΐου, στις 10:30.

Το έργο του Σάκη Σερέφα, «Ένας δεινόσαυρος στο μπαλκόνι μου», που πήρε το 1o Κρατικό Βραβείο Βιβλίου Γνώσεων για παιδιά το 2009, γίνεται η αφορμή για μία πολύ ενδιαφέρουσα περιήγηση στο κέντρο της πόλης. Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν σημαντικά μνημεία και σημεία της πόλης και να ανακαλύψουν μέσα από μία ευχάριστη διαδρομή την μακραίωνη ιστορία της Θεσσαλονίκης!

Λογοτεχνικός περίπατος για παιδιά @ Public Τσιμισκή

Ένα πρωινό ο Γιάννης και ο Σαύρος ξεκινούν μια κάπως… διαφορετική περιήγηση στη Θεσσαλονίκη. Κοιτάζοντας από ψηλά ο μικρός Γιάννης έχει την τύχη να παρατηρήσει την πόλη στην οποία μεγαλώνει από μια πολύ διαφορετική οπτική. Παρακολουθεί την καθημερινότητα των ανθρώπων και χαζεύει τους περαστικούς από τις σκεπές και τα μπαλκόνια των ωραιότερων σημείων της πόλης! Ο Γιάννης κι ο Σαύρος, θα εμπνεύσουν τη δική μας περιπλάνηση στην πόλη ένα σαββατιάτικο πρωινό!

Πόσα γνωρίζουμε για όλα αυτά τα μνημεία που προσπερνάμε καθημερινά στην πόλη μας; Η «ανανεωμένη» Ροτόντα, η αψίδα του Γαλερίου και η πολύβουη πλατεία Ναυαρίνου που κρύβει ανάμεσα στις πολυκατοικίες της ολόκληρη σχεδόν τη ρωμαϊκή Θεσσαλονίκη θα μας διηγηθούν ιστορίες ενός αυτοκράτορα που έζησε στην πόλη πριν από σχεδόν 2.000 χρόνια. Ο ναός της Αγίας Σοφίας, και κυρίως το προαύλιό του, μας «μιλά» για τα σημαντικότερα γεγονότα των τελευταίων 14 αιώνων. Το Μπεζεστένι, η κλειστή οθωμανική αγορά που επιβιώνει μέχρι σήμερα, θα μας αφηγηθεί ιστορίες για υφάσματα και χρυσαφικά. Και τέλος, ένα από τα λίγα διατηρητέα κτίρια της λεωφόρου Νίκης θα μας ταξιδέψει στο παρελθόν και τις γαστριμαργικές προτιμήσεις των κατοίκων της Θεσσαλονίκης των προηγουμένων δεκαετιών.

Ο περίπατος απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας Γ’ τάξη, Δ’ τάξη, Ε’ Τάξη και ΣΤ’ τάξης δημοτικού και θα πρέπει να συνοδεύονται μόνο από 1 ενήλικα.

Ο περίπατος θα ολοκληρωθεί στο Public Τσιμισκή με μια εκπαιδευτική δραστηριότητα βασισμένη στο θέμα του περιπάτου και τα μνημεία που τα παιδιά γνώρισαν μέσα από τη διαδρομή.

Η ανταπόκριση του κοινού ήταν μεγάλη και οι συμμετοχές ξεπέρασαν κάθε προσδοκία. Η κλήρωση έγινε και οι νικητές είναι:

Βασιλική Γιάντσιου
Θανάσης Κατσιλιδης
Αθανασία Κατσαλήρου
Δέσποινα Αβραμίδου
Δήμητρα Φίντζου
Βαλεντίνα Χούμα
Μαρια Λυσσουδη
Κατερίνα Λέκκα
Μαρία Καμα
Δημήτρης Εξαρχόπουλος
Κελλυ Μαριβιδου
Γεωργία Γεωργίου
Ελευθερία Βαρβέλη
Κυριακή Ιντζεΐδου
Άννα Κασάπογλου
Θεανώ Βαρβέλη
Αναστασια Καρασαριδου


ΠΕΡΙΟΧΗ
Public Τσιμισκή
Θεσσαλονίκη - Τσιμισκή
Τσιμισκή 24 – Μητροπόλεως 33 Θεσσαλονίκη ΤΚ: 546 24

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ
18 Μαΐου 2019

ΩΡΑ
10:30

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Συμπληρώστε τη φόρμα συμμετοχής:

Share:
share mail icon share facebook icon share twitter icon share google plus icon

https://blog.public.gr/wp-content/uploads/2019/04/Untitled-3.jpg Λογοτεχνικός περίπατος για παιδιά @ Public Τσιμισκή Θεσσαλονίκη - Τσιμισκή Τσιμισκή 24 – Μητροπόλεως 33 Θεσσαλονίκη ΤΚ: 546 24 2019-05-18 2019-05-18 Το Public και η πολιτιστική εταιρεία dot2dot σας προσκαλούν στον πρώτο Λογοτεχνικό Περίπατο της χρονιάς, ο οποίος απευθύνεται σε παιδιά...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Σχετικές εκδηλώσεις

    Copyright © 2019 Publicworld S.A.
    Public Blog