Λογοτεχνικός περίπατος @ Public Τσιμισκή | Public Blog
What's new.
Λογοτεχνικός περίπατος @ Public Τσιμισκή
share mail icon share facebook icon share twitter icon share google plus icon
< Λογοτεχνικός περίπατος @ Public Τσιμισκή
> Λογοτεχνικός περίπατος @ Public Τσιμισκή

Λογοτεχνικός περίπατος @ Public Τσιμισκή

Τα Public και η dot2dot σας προσκαλούν στον Λογοτεχνικό Περίπατο που οργανώνουν το Σάββατο 20 Οκτωβρίου στις 11:00 με κατάληξη το Public Τσιμισκή. Ο περίπατος βασίζεται στο βιβλίο του Θωμά Κοροβίνη  «Ο θρύλος του Ασλάν Καπλάν», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Άγρα.

Είσοδος ελεύθερη, με δήλωση συμμετοχής στη φόρμα παρακάτω.

Λογοτεχνικός περίπατος @ Public Τσιμισκή

Θεσσαλονίκη 1917. Μια πόλη με πολλά πρόσωπα, που ακροβατεί ανάμεσα στην Ανατολή και τη Δύση, προσπαθεί να προσαρμοστεί στη νέα ελληνική διοίκηση και να αφήσει πίσω της τον οθωμανικό της χαρακτήρα. Παραμένει, όμως, ακόμα διαχωρισμένη σε μουσουλμανικές, εβραϊκές και χριστιανικές συνοικίες και οι κάτοικοι μοιράζονται ανάμεσα στα καφέ αμάν και τα καφέ σαντάν.

Παρότι τα πολυτελή ξενοδοχεία της παραλίας και τα ευρωπαϊκά καταστήματα έχουν κάνει ήδη την εμφάνισή τους και δέχονται καθημερινά στρατιώτες του Α΄Παγκοσμίου Πολέμου, επιβιώνουν ακόμη οι παραδοσιακές ανατολίτικες γειτονιές με τα στενά δρομάκια, καθώς και οι γειτονιές του πληρωμένου έρωτα, των τεκέδων και της φτωχολογιάς. Μέσα σε αυτό το κλίμα, όποιος ήξερε να διαβάζει τα σημάδια μπορούσε να αισθανθεί πως μια μεγάλη συμφορά επρόκειτο να έρθει. Και ήρθε, στη μορφή μιας πυρκαγιάς που έκαψε την πόλη. Κι όμως, «ας έκαιγε η φωτιά τα πάντα, ας έτρωγε η πυρκαγιά την πόλη ολόκληρη, ας έσβηνε τη χώρα, ας σάρωνε τον πλανήτη, εκείνος ήταν πυρπολημένος από άλλες πυρκαγιές ανεξέλεγκτες κι άσβεστες», από τη φλόγα ενός μεγάλου έρωτα τη χρονιά της μεγάλης πυρκαγιάς, που άφησε πίσω τις δικές του στάχτες.


ΠΕΡΙΟΧΗ
Public Τσιμισκή
Θεσσαλονίκη - Τσιμισκή
Τσιμισκή 24 – Μητροπόλεως 33 Θεσσαλονίκη ΤΚ: 546 24

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ
20 Οκτωβρίου 2018

ΩΡΑ
11:00

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Συμπληρώστε τη φόρμα συμμετοχής:

Share:
share mail icon share facebook icon share twitter icon share google plus icon

https://blog.public.gr/wp-content/uploads/2018/09/Σχέδιο-χωρίς-τίτλο-41.jpg Λογοτεχνικός περίπατος @ Public Τσιμισκή Θεσσαλονίκη - Τσιμισκή Τσιμισκή 24 – Μητροπόλεως 33 Θεσσαλονίκη ΤΚ: 546 24 2018-10-20 2018-10-20 Τα Public και η dot2dot σας προσκαλούν στον Λογοτεχνικό Περίπατο που οργανώνουν το Σάββατο 20 Οκτωβρίου στις 11:00 με κατάληξη το Public...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Σχετικές εκδηλώσεις

    Copyright © 2019 Publicworld S.A.
    Public Blog