Ο Αριστείδης Χατζής παρουσιάζει το βιβλίο του @ Public Cafe Συντάγματος | Public Blog
What's new.
Ο Αριστείδης Χατζής παρουσιάζει το βιβλίο του @ Public Cafe Συντάγματος
share mail icon share facebook icon share twitter icon share google plus icon
< Ο Αριστείδης Χατζής παρουσιάζει το βιβλίο του @ Public Cafe Συντάγματος
> Ο Αριστείδης Χατζής παρουσιάζει το βιβλίο του @ Public Cafe Συντάγματος

Ο Αριστείδης Χατζής παρουσιάζει το βιβλίο του @ Public Cafe Συντάγματος

Τα Public και οι εκδόσεις Παπαδόπουλος σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου Επιχειρήματα Ελευθερίας, του Καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών, Αριστείδη Χατζή και συγγραφέα του ιδιαίτερα επιτυχημένου Φιλελευθερισμού, το οποίο και αποτελεί μια συλλογή 81 κειμένων. Το απόσταγμα σκέψης αλλά και ακτιβισμού των τελευταίων 20 χρόνων, ένα ανθολόγιο εφαρμοσμένου φιλελευθερισμού.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:

Νόνη Καραγιάννη (δημοσιογράφος, Διευθύντρια του Αθήνα984),
Στάθης Καλύβας (Καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης),
Κατερίνα Σακελλαροπούλου (Αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Επικρατείας),
Αλέξανδρος Σκούρας (Πρόεδρος του Κέντρου Φιλελεύθερων Μελετών),
Σταύρος Τσακυράκης (Καθηγητής Νομικής Σχολής ΕΚΠΑ)

Τα κείμενα που περιλαμβάνονται καλύπτουν θέματα όπως η φιλελεύθερη δημοκρατία, το κράτος δικαίου και τα ατομικά δικαιώματα (µε έμφαση στην ελευθερία του λόγου, της έκφρασης και του Τύπου, την ακαδημαϊκή ελευθερία, τα δικαιώματα που έχουν να κάνουν µε τον έλεγχο του σώματός µας, τα δικαιώματα των ομόφυλων ζευγαριών, των μεταναστών και των αδύναμων ομάδων). Κείμενα που υπερασπίζονται τα δικαιώματα ανθρώπων τόσο διαφορετικών όσο ο Σταύρος Τσακυράκης και ο Κώστας Μπαξεβάνης, η Ηριάννα και οι Χρυσαυγίτες, οι Ράδιο Αρβύλα και οι κομμουνιστές φοιτητές στο ΤΕΙ Χαλκίδας, ο Αλέξανδρος Βέλλιος και ο Σάββας Ξηρός, βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, μουσουλμάνες που επιλέγουν να φορούν μαντίλα στην Ευρώπη, οι 8 τούρκοι αξιωματικοί που ζήτησαν άσυλο στην Ελλάδα.

Ο Αριστείδης Χατζής παρουσιάζει το βιβλίο του @ Public Cafe Συντάγματος

Ο συγγραφέας εξηγεί γιατί πρέπει να επιτρέπεται η ευθανασία, να μην απαγορεύεται ο λόγος μίσους, να έχουν το δικαίωμα πολιτικού γάμου και παιδοθεσίας τα ομόφυλα ζευγάρια, γιατί η πολυπολιτισμικότητα είναι επιθυμητή, γιατί ο εθνολαϊκισμός αποτελεί τον μεγαλύτερο κίνδυνο που απειλεί τη φιλελεύθερη δημοκρατία και γιατί η τελευταία πρέπει να εξασφαλίζει την προστασία των δικαιωμάτων ακόμα και των εχθρών της. Ένα κεφάλαιο είναι αφιερωμένο στην οικονομική ελευθερία αλλά και στο αποτελεσματικό θεσμικό πλαίσιο που πρέπει να τη συνοδεύει για να εξασφαλιστεί η οικονομική ανάπτυξη. Ένα άλλο κεφάλαιο ασχολείται με το φαινόμενο της πολιτικής βίας, ενώ το τελευταίο και μεγαλύτερο κεφάλαιο του βιβλίου είναι αφιερωμένο στις ιδέες, τις έννοιες και τα θέματα που απασχολούν τον σύγχρονο φιλελευθερισμό αλλά και τη δημοκρατική σκέψη στο σύνολό της. Η συλλογή αποτελείται από άρθρα που έχουν δημοσιευθεί, κυρίως τα τελευταία χρόνια. Ο συγγραφέας τα έχει επεξεργαστεί ξανά σε βάθος, προσθέτοντας μια πλουσιότατη τεκμηρίωση για όσες/ους θέλουν να εμβαθύνουν στα επιμέρους ζητήματα.

Είσοδος: ελεύθερη, public café


ΠΕΡΙΟΧΗ
Public Café Συντάγματος
Public Cafe Συντάγματος
Καραγιώργη Σερβίας 1

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ
28 Φεβρουαρίου 2018

ΩΡΑ
21:00

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Είσοδος Ελεύθερη.

Share:
share mail icon share facebook icon share twitter icon share google plus icon

https://blog.public.gr/wp-content/uploads/2018/01/eleutheria-ft.jpg Ο Αριστείδης Χατζής παρουσιάζει το βιβλίο του @ Public Cafe Συντάγματος Public Cafe Συντάγματος Καραγιώργη Σερβίας 1 2018-02-28 2018-02-28 Τα Public και οι εκδόσεις Παπαδόπουλος σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου Επιχειρήματα Ελευθερίας, του Καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών, Αριστείδη...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Σχετικές εκδηλώσεις

    Copyright © 2018 Publicworld S.A.
    Public Blog