Ο Αύγουστος Κορτώ έρχεται @ Public Τσιμισκή | Public Blog
What's new.
Ο Αύγουστος Κορτώ έρχεται @ Public Τσιμισκή
share mail icon share facebook icon share twitter icon share google plus icon
< Ο Αύγουστος Κορτώ έρχεται @ Public Τσιμισκή
> Ο Αύγουστος Κορτώ έρχεται @ Public Τσιμισκή

Ο Αύγουστος Κορτώ έρχεται @ Public Τσιμισκή

Το Public και οι εκδόσεις Πατάκη σας προσκαλούν την Παρασκευή 10 Μαίου, στις 19:00, στo Public Τσιμισκή, σε μία συνάντηση με τον Αύγουστο Κορτώ με αφορμή το νέο του βιβλίο «Το μυστικό του Λεονάρντο».

Ο Αύγουστος Κορτώ έρχεται @ Public Τσιμισκή

“Πέθανα πρώτη φορά στα πέντε μου χρόνια…”
Στη δύση του βίου του, φιλοξενούμενος του Φραγκίσκου Α’ της Γαλλίας, ο Λεονάρντο ντα Βίντσι αποφασίζει ν’ αφηγηθεί τη ζωή του: από την αθωότητα και την οδύνη των παιδικών του χρόνων μέχρι την πρώτη του επαφή με την τέχνη της εικόνας, τη μαθητεία του στο ατελιέ του Βερόκιο, και την πολυτάραχη νιότη του, με τους ανομολόγητους έρωτες και τη ραγδαία του ανέλιξη στην κορυφή του καλλιτεχνικού ιερατείου της Αναγέννησης.

Όμως το αόρατο νήμα που ξετυλίγει τον μίτο της αφήγησης είναι η λαχτάρα του ηλικιωμένου Λεονάρντο να ομολογήσει το πιο σκοτεινό του μυστικό, που του βαραίνει χρόνια την ψυχή: ένα έγκλημα που έμεινε ατιμώρητο, και στο οποίο χρωστά το πιο διάσημο έργο του – έναν πίνακα που δεν λέει να αποχωριστεί, καθώς περιέχει ό,τι πιο ακριβό κουβαλά στην καρδιά του.
Ιστορία μυστηρίου κρυμμένη μες στο αξεδιάλυτο μυστήριο της Ιστορίας, Το μυστικό του Λεονάρντο είναι πάνω απ’ όλα ένας ύμνος στην ανθρώπινη δημιουργία: στην ψυχή και το σώμα που επιμένουν να γεννούν ακόμα κι υπό τη βαριά σκιά του θανάτου.


ΠΕΡΙΟΧΗ
Public Τσιμισκή
Θεσσαλονίκη - Τσιμισκή
Τσιμισκή 24 – Μητροπόλεως 33 Θεσσαλονίκη ΤΚ: 546 24

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ
10 Μαΐου 2019

ΩΡΑ
19:00

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Είσοδος Ελεύθερη.

Share:
share mail icon share facebook icon share twitter icon share google plus icon

https://blog.public.gr/wp-content/uploads/2019/04/5808c7891dc524d9148b495d.jpg Ο Αύγουστος Κορτώ έρχεται @ Public Τσιμισκή Θεσσαλονίκη - Τσιμισκή Τσιμισκή 24 – Μητροπόλεως 33 Θεσσαλονίκη ΤΚ: 546 24 2019-05-10 2019-05-10 Το Public και οι εκδόσεις Πατάκη σας προσκαλούν την Παρασκευή 10 Μαίου, στις 19:00, στo Public Τσιμισκή, σε μία συνάντηση με...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Σχετικές εκδηλώσεις

    Copyright © 2019 Publicworld S.A.
    Public Blog