Ο διάσημος Ρίτσαρντ Ντόκινς για πρώτη φορά στην Ελλάδα! | Public Blog
What's new.
Ο διάσημος Ρίτσαρντ Ντόκινς για πρώτη φορά στην Ελλάδα!
share mail icon share facebook icon share twitter icon share google plus icon
< Ο διάσημος Ρίτσαρντ Ντόκινς για πρώτη φορά στην Ελλάδα!
> Ο διάσημος Ρίτσαρντ Ντόκινς για πρώτη φορά στην Ελλάδα!

Ο διάσημος Ρίτσαρντ Ντόκινς για πρώτη φορά στην Ελλάδα!

Ο διάσημος επιστήμονας και συγγραφέας θα απαντήσει στις απορίες σας αρκεί να τις στείλετε μέσω Twitter στο hashtag  #PublicAsksDawkins. 

 Υπάρχει θεός; Αποτελεί η πίστη σε ένα ανώτερο ον παραλογισμό; Είχε δίκιο ο Δαρβίνος με τη θεωρία που διατύπωσε περί εξέλιξης των ειδών; Γιατί υπάρχουμε και ποιος είναι ο σκοπός της ζωής; Το σεξ είναι ένας τρόπος αναπαραγωγής που υπάρχει μόνο στον πλανήτη Γη ή θα μπορούσε να υπάρχει και αλλού στο Σύμπαν;

Είναι ερωτήσεις που ίσως έχουν περάσει από το μυαλό σας, αλλά δεν ξέρατε σε ποιόν να τις απευθύνετε για να λάβετε μια εμπεριστατωμένη απάντηση; Τα Public και οι εκδόσεις Κάτοπτρο έχουν  καλεσμένο ένα σπουδαίο επιστήμονα για να σας απαντήσει, τον Ρίτσαρντ Ντόκινς.

 UK - 2007 Edinburgh International Book FestivalΓια όσους/όσες δεν τον γνωρίζουν είναι ομότιμος καθηγητής ηθολογίας και εξελικτικής βιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, με πλούσιο επιστημονικό και συγγραφικό έργο, για το οποίο έχει τιμηθεί με πολλά διεθνή βραβεία στην επιστήμη και στα γράμματα. Μάλιστα, το 2007, το περιοδικό Time τον συμπεριέλαβε στον κατάλογο των εκατό ανθρώπων με τη μεγαλύτερη επιρροή στον πλανήτη. Εκτός από τις σημαντικές εργασίες του στο πεδίο της βιολογίας, ο Ντόκινς είναι ευρέως γνωστός για τις απόψεις του σχετικά με τον αθεϊσμό και τη θεωρία της εξέλιξης, καθώς και για την εναντίωσή του στον δημιουργισμό, στη θεωρία του ευφυούς σχεδιασμού και στη θρησκεία.

Διακηρύσσει ότι δεν υπάρχει Θεός και ότι η πίστη σε μια θρησκεία είναι ψευδαίσθηση. Εξαιτίας των απόψεων του αυτών έχει εκατομμύρια φίλους, αλλά και άλλους τόσους εχθρούς, σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Ωστόσο, έχει δει τα βιβλία του να μεταφράζονται σε 31 γλώσσες, ενώ τα ΜΜΕ αναφέρονται συχνά σε αυτόν χρησιμοποιώντας τον όρο «ροτβάιλερ του Δαρβίνου». Είναι ο πατέρας του Νέου Αθεϊσμού και ο ιδρυτής του Richard Dawkins Foundation for Reason and Science. Είναι ο καλεσμένος μας που θα απαντήσει στις ερωτήσεις σας και θα λύσει τις απορίες σας σχετικά με την εκκοσμίκευση και τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα, αλλά και θέματα που αφορούν την θεωρία της εξέλιξης και τον ίδιο. Αρκεί να στείλετε τις ερωτήσεις σας στο hashtag #PublicAsksDawkins

Τη συζήτηση θα συντονίσει η Ελίζα Γκορόγια (@elizagoroya), ενώ τον Ρίτσαρντ Ντόκινς (@richarddawkins) θα παρουσιάσει στο κοινό ο δημοσιογράφος Μάκης Προβατάς. Θα ακολουθήσει υπογραφή βιβλίων.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Ένωσης Αθέων, της Ένωσης Ουμανιστών/στριών Ελλάδας, του THE HUB και του HUB SCIENCE.

Σας ενημερώνουμε ότι η φόρμα συμμετοχής έχει κλείσει καθώς μετά από την πολύ μεγάλη συμμετοχή του κόσμου οι θέσεις έχουν συμπληρωθεί. Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να συμπληρώνουν από σήμερα 20/4 το όνομα τους στη λίστα αναμονής.

Σημείωση:Για να στείλετε τις ερωτήσεις σας προς τον Ρίτσαρντ Ντόκινς είτε τις στέλνετε στο Twitter με #PublicAsksDawkins είτε σημειώνετε την ερώτηση σας στο πεδίο Σχόλια που θα βρείτε στη φόρμα συμμετοχής παρακάτω.

Λόγω του περιορισμένου χρόνου, ο Ρίτσαρντ Ντόκινς θα απαντήσει στις ερωτήσεις που θα του απευθύνει το κοινό στο τέλος της εκδήλωσης και ανάλογα με τον όγκο των ερωτήσεων που θα έχουν συγκεντρωθεί.

 


ΠΕΡΙΟΧΗ
The HUB Events
The HUB Events
Αλκμήνης 5, Πετράλωνα

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ
24 Απριλίου 2015

ΩΡΑ
19.00

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Συμπληρώστε τη φόρμα συμμετοχής


Σας ενημερώνουμε ότι η φόρμα συμμετοχής έχει κλείσει καθώς οι θέσεις έχουν συμπληρωθεί. Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να συμπληρώνουν από σήμερα 20/4 το όνομα τους στη λίστα αναμονής.

Φόρμα Συμμετοχής

Share:
share mail icon share facebook icon share twitter icon share google plus icon

https://blog.public.gr/wp-content/uploads/2015/04/RDawkII1200.jpg Ο διάσημος Ρίτσαρντ Ντόκινς για πρώτη φορά στην Ελλάδα! The HUB Events Αλκμήνης 5, Πετράλωνα 2015-04-24 2015-04-24 Ο διάσημος επιστήμονας και συγγραφέας θα απαντήσει στις απορίες σας αρκεί να τις στείλετε μέσω Twitter στο hashtag  #PublicAsksDawkins.   Υπάρχει...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Σχετικές εκδηλώσεις

    Copyright © 2019 Publicworld S.A.
    Public Blog