Ο Fernando Aramburu έρχεται @ Public Συντάγματος | Public Blog
What's new.
Ο Fernando Aramburu έρχεται @ Public Συντάγματος
share mail icon share facebook icon share twitter icon share google plus icon
< Ο Fernando Aramburu έρχεται @ Public Συντάγματος
> Ο Fernando Aramburu έρχεται @ Public Συντάγματος

Ο Fernando Aramburu έρχεται @ Public Συντάγματος

Το Public και οι εκδόσεις Πατάκη, στο πλαίσιο του φεστιβάλ ΛΕΑ (Λογοτεχνία Εν Αθήναις), σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου του Fernando Aramburu, «Πατρίδα», την Παρασκευή 14 Ιουνίου, στις 19:30, στο Public Συντάγματος.

Με τον συγγραφέα συνομιλεί ο δημοσιογράφος, Μάκης Προβατάς.

Με την υποστήριξη της Πρεσβείας της Ισπανίας, του Ινστιτούτου Θερβάντες, των εκδόσεων Πατάκη και του Public. 

Στα ελληνικά και τα ισπανικά.

Ο Fernando Aramburu έρχεται @ Public Συντάγματος

Η Πατρίδα, το µεγάλο µυθιστόρηµα της Χώρας των Βάσκων, είναι το µεγάλο µυθιστόρηµα της εποχής µας. Η ιστορία δύο πάλαι ποτέ στενά συνδεδεµένων οικογενειών, που κατασπαράχθηκαν µέχρι θανάτου, είναι η καρδιά της Πατρίδας του Αραµπούρου, που ανατέµνει τα γεγονότα τριάντα χρόνων στη Χώρα των Βάσκων, από τις αρχές της δεκαετίας του ’80 έως το 2011, όταν η εθνικιστική και αυτονοµιστική οργάνωση ΕΤΑ (Euskadi Ta Askatasuna) ανακοίνωσε την οριστική παύση της ένοπλης δράσης.

Ο Fernando Aramburu γεννήθηκε στο Σαν Σεµπαστιάν το 1959. Σπούδασε ισπανική φιλολογία στο Πανεπιστήµιο της Θαραγόθα και από το 1985 µένει στη Γερµανία. Υπήρξε µέλος του Grupo CLOC de Arte y Desarte. Είναι ένας από τους σηµαντικότερους Ισπανούς πεζογράφους και έχει τιµηθεί µεταξύ άλλων µε το Bραβείο Tusquets για το µυθιστόρηµά του Años Lentos(2012), το Βραβείο Biblioteca Breve 2014 για το Avidas Pretensiones, καθώς και το Βραβείο της Βασιλικής Ισπανικής Ακαδηµίας, το Βραβείο Mario Vargas Llosa και το Βραβείο Dulce Chacon για τη συλλογή διηγηµάτων του Los peces de la amargura (2006). Η Πατρίδα (Patria) κυκλοφόρησε το 2016 και θεωρείται ήδη ένα από τα σηµαντικότερα ισπανόφωνα βιβλία της εποχής µας. Μεταφράζεται σε περισσότερες από 25 γλώσσες και έχει τιµηθεί ήδη µε κάποια από τα σηµαντικότερα βραβεία στις χώρες όπου έχει κυκλοφορήσει.


ΠΕΡΙΟΧΗ
Public Συντάγματος
Σύνταγμα
Καραγεώργη Σερβίας 1 Πλατεία Συντάγματος ΤΚ: 10563 Αθήνα

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ
14 Ιουνίου 2019

ΩΡΑ
19:30

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Είσοδος Ελεύθερη.

Share:
share mail icon share facebook icon share twitter icon share google plus icon

https://blog.public.gr/wp-content/uploads/2019/05/aramburu-ft.jpg Ο Fernando Aramburu έρχεται @ Public Συντάγματος Σύνταγμα Καραγεώργη Σερβίας 1 Πλατεία Συντάγματος ΤΚ: 10563 Αθήνα 2019-06-14 2019-06-14 Το Public και οι εκδόσεις Πατάκη, στο πλαίσιο του φεστιβάλ ΛΕΑ (Λογοτεχνία Εν Αθήναις), σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Σχετικές εκδηλώσεις

    Copyright © 2019 Publicworld S.A.
    Public Blog