Ο Γιάννης που αγάπησα @ Public Τσιμισκή | Public Blog
What's new.
Ο Γιάννης που αγάπησα @ Public Τσιμισκή
share mail icon share facebook icon share twitter icon share google plus icon
< Ο Γιάννης που αγάπησα @ Public Τσιμισκή
> Ο Γιάννης που αγάπησα @ Public Τσιμισκή

Ο Γιάννης που αγάπησα @ Public Τσιμισκή

Τα Public και οι εκδόσεις Τραυλός σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου της συγγραφέως Κατερίνας Καλφοπούλου «Ο Γιάννης που αγάπησα» στο Public Τσιμισκή, την Παρασκευή 15/12 και ώρα 19.00. Η συγγραφέας θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου τους και θα συνομιλήσει -και θα αναλύσει το έργο της-  με το μαθηματικό, συγγραφέα Τεύκρο Μιχαηλίδη και τον Πρόεδρο του Τμήματος Μαθηματικών (Σχολή Θετικών Επιστημών, ΑΠΘ) Νικόλαο Καραμπετάκη.

Tο τελευταίο κουδούνι της μέρας έχει χτυπήσει. Μόνη, μπροστά στον γεμάτο πίνακα, μέσα στην άδεια τάξη ανακεφαλαιώνει, αξιολογεί, στοχάζεται.
Τι έκανα καλά, τι δεν μου βγήκε;
Διερεύνηση παραμετρικής εξίσωσης σήμερα. Σίγουρα τους δυσκόλεψε. Κάποιοι δεν θα κατάλαβαν Χριστό. Μάλλον θα πρέπει να επανέλθω. Ο Γιάννης έδειχνε κουλ. Αυτός ίσως το ’πιασε. Αύριο θα τον βάλω να λύσει την άσκηση στον πίνακα. Για να δούμε…

… Είναι [ένα βιβλίο] πολύτιμο τόσο για τον καινούριο δάσκαλο που τώρα ανοίγει τα φτερά του, όσο και για τον έμπειρο, περπατημένο εκπαιδευτικό,…
… Είναι πολύτιμο για τον γονιό, που έστω κι αν δεν κατανοεί τις λεπτομέρειες των μαθηματικών που διδάσκουμε στο παιδί του, θα ζήσει μέσα από αυτές τις σελίδες την ατμόσφαιρα της τάξης και θα στοχαστεί πάνω στις ποικίλες απαντήσεις που προκαλεί το ερώτημα τι σημαίνει διδάσκω μαθηματικά.
Είναι, τέλος, πολύτιμο για τον μαθητή που διαβάζοντάς το θα προβληματιστεί πάνω στην άποψη και τις επιδιώξεις της άλλης πλευράς, θ’ αρχίσει ίσως να καταλαβαίνει τι κάνουμε, γιατί το κάνουμε και γιατί καμιά φορά γινόμαστε… τυραννικοί».
(από τον Πρόλογο του βιβλίου)
Τεύκρος Μιχαηλίδης

Στο νέο της βιβλίο η Κατερίνα Καλφοπούλου αφηγείται «σκηνές» από τη σχολική τάξη (κυρίως του Λυκείου). Είναι ένα βιβλίο γεμάτο ιστορίες ανατροπής. Η τάξη είναι ένα σώμα ζωντανό, μεταβλητό, συχνά κυκλοθυμικό, καμιά φορά απρόβλεπτο. Η τέχνη του δασκάλου είναι να μπορεί να προσαρμόζεται σ’ αυτή την ποικιλία των καταστάσεων, να μπορεί να παρεκκλίνει αν χρειαστεί από την πορεία του, χωρίς ποτέ να φεύγει από τον στόχο του.


ΠΕΡΙΟΧΗ
Public Τσιμισκή
Θεσσαλονίκη - Τσιμισκή
Τσιμισκή 24 – Μητροπόλεως 33 Θεσσαλονίκη ΤΚ: 546 24

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ
15 Δεκεμβρίου 2017

ΩΡΑ
19:00

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Είσοδος Ελεύθερη.

Share:
share mail icon share facebook icon share twitter icon share google plus icon

https://blog.public.gr/wp-content/uploads/2017/11/giannhs-pou-agaphsa-ft.jpg Ο Γιάννης που αγάπησα @ Public Τσιμισκή Θεσσαλονίκη - Τσιμισκή Τσιμισκή 24 – Μητροπόλεως 33 Θεσσαλονίκη ΤΚ: 546 24 2017-12-15 2017-12-15 Τα Public και οι εκδόσεις Τραυλός σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου της συγγραφέως Κατερίνας Καλφοπούλου «Ο Γιάννης που αγάπησα»...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Σχετικές εκδηλώσεις

    Copyright © 2018 Publicworld S.A.
    Public Blog