Ο Κώστας Κωστής έρχεται @ Public Café Συντάγματος | Public Blog
What's new.
Ο Κώστας Κωστής έρχεται @ Public Café Συντάγματος
share mail icon share facebook icon share twitter icon share google plus icon
< Ο Κώστας Κωστής έρχεται @ Public Café Συντάγματος
> Ο Κώστας Κωστής έρχεται @ Public Café Συντάγματος

Ο Κώστας Κωστής έρχεται @ Public Café Συντάγματος

To Public και οι εκδόσεις Πατάκη σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου του Κώστα Κωστή, «Ο πλούτος της Ελλάδας: η Ελληνική οικονομία από τους Βαλκανικούς πολέμους μέχρι σήμερα», την Πέμπτη 30 Μαΐου, στις 21:00, στο Public Café Συντάγματος.

Για το βιβλίο, εκτός από τον συγγραφέα, συζητούν οι: 
Ευάγγελος Βενιζέλος – πρώην Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών
Γιάννης Βούλγαρης – Ομότιμος καθηγητής Παντείου Πανεπιστημίου
Τάσος Γιαννίτσης – Ομότιμος καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών, τ. υπουργός
Πάνος Τσακλόγλου – Καθηγητής Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών
Συντονιζει ο δημοσιογράφος Ηλίας Μαγκλίνης

Ο Κώστας Κωστής έρχεται @ Public Café Συντάγματος

Aντικείμενο του βιβλίου είναι η ελληνική οικονομική ιστορία του 20ου αιώνα, ενός 20ου αιώνα που, ως είθισται στην ιστοριογραφία, ξεπερνάει τα στενά χρονολογικά όρια της εκατονταετηρίδας και απλώνεται για να καλύψει μία ιστορική περίοδο που διακρίνεται για την ενότητά της. Στο διάστημα αυτό ένα μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού του πλανήτη, συμπεριλαμβανομένων και των Ελλήνων, οδηγήθηκε μακριά από τη φτώχεια. Πιο ειδικά, ο συγγραφέας μελετά τον μετασχηματισμό μιας φτωχής αγροτικής χώρας των Βαλκανίων σε μία αναπτυγμένη οικονομία της Δύσης, όπως εξακολουθεί να είναι σύμφωνα με όλους τους διεθνείς οργανισμούς και παρά το εισοδηματικό σοκ που έχει υποστεί λόγω της παρατεταμένης κρίσης. Παρακολουθεί την οικονομική πορεία της χώρας μέσω της διαρκώς μεταβαλλόμενης διασύνδεσης ενός διεθνούς περιβάλλοντος, το οποίο επιβάλλει μία σειρά από κανόνες που συνήθως δεν είναι δυνατόν να παραβιαστούν ατιμωρητί από μία οικονομία, και εγχώριων παραγόντων όπως η αξιοποίηση των συντελεστών παραγωγής, αλλά και των κρατικών επιλογών ως θεμελιώδους μηχανισμού που διαμορφώνει τους κανόνες του παιγνιδιού, επομένως καθορίζει, σε πολύ μεγάλο βαθμό, το επιτυχές ή όχι της δράσης των οικονομικών μονάδων. Το βιβλίο απευθύνεται όχι μόνο σε ιστορικούς και οικονομολόγους αλλά και στο ευρύτερο κοινό.


ΠΕΡΙΟΧΗ
Public Café Συντάγματος
Public Cafe Συντάγματος
Καραγιώργη Σερβίας 1

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ
30 Μαΐου 2019

ΩΡΑ
21:00

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Είσοδος Ελεύθερη.

Share:
share mail icon share facebook icon share twitter icon share google plus icon

https://blog.public.gr/wp-content/uploads/2019/04/dims.jpg Ο Κώστας Κωστής έρχεται @ Public Café Συντάγματος Public Cafe Συντάγματος Καραγιώργη Σερβίας 1 2019-05-30 2019-05-30 To Public και οι εκδόσεις Πατάκη σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου του Κώστα Κωστή, «Ο πλούτος της Ελλάδας: η...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Σχετικές εκδηλώσεις

    Copyright © 2019 Publicworld S.A.
    Public Blog