Ο Παρασκευάς Καρασούλος έρχεται @ Public Τσιμισκή | Public Blog
What's new.
Ο Παρασκευάς Καρασούλος έρχεται @ Public Τσιμισκή
share mail icon share facebook icon share twitter icon share google plus icon
< Ο Παρασκευάς Καρασούλος έρχεται @ Public Τσιμισκή
> Ο Παρασκευάς Καρασούλος έρχεται @ Public Τσιμισκή

Ο Παρασκευάς Καρασούλος έρχεται @ Public Τσιμισκή

Το Public και οι εκδόσεις Μικρή Άρκτος σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου «Polaroid (Ποιήματα Χαϊκού)» του Παρασκευά Καρασούλου, την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου, στις 19.00, στο Public Τσιμισκή.

«Είμαστε χώρες που αλλάζουν σύνορα χωρίς πολέμους»

Τη συλλογή «Polaroid (Ποιήματα Χαϊκού)» συναποτελούν τρεις ποιητικές ενότητες (Εκποίηση, Polaroid και Ίμερος) με 71 ποιήματα χαϊκού συνολικά, διαρθρωμένα σε τρεις διακριτές θεματικές που προσπαθούν να πειθαρχήσουν μέσα στο αυστηρό πλαίσιο του ποιήματος χαϊκού.

Στην «Εκποίηση» παρακολουθούμε δύο παράλληλες ζωές από τη γέννηση ως την έκπτωση, στην ενότητα «Polaroid» αποτυπώνονται στιγμές και εντυπώσεις από διαφορετικούς κόσμους ανθρώπων και στον «Ίμερο» ιχνηλατούμε τη διαδρομή του ερωτικού πόθου ανάμεσα σε δύο εραστές.

Την συλλογή κοσμούν 5 φωτογραφίες της Λίλας Σωτηρίου, που αποτελούν ποιητικές εικόνες – σχόλια των στίχων. Τον σχεδιασμό της έκδοσης είχε ο Ανδρέας Γεωργιάδης.

Ο Παρασκευάς Καρασούλος έρχεται @ Public Τσιμισκή

Το χαϊκού, η πιο σύντομη ζώσα μορφή ποίησης στον κόσμο, έλκει την καταγωγή της από την Ιαπωνία του Μεσαίωνα. Ποιητική φόρμα που αποτελείται από ομάδες των 5, 7, 5 συλλαβών ανά στίχο, έγινε γνωστή για την αυστηρή οικονομία και την πυκνότητα λόγου που προϋποθέτει προκειμένου να διατυπωθεί η ποιητική πρόθεση που ο ποιητής επιθυμεί να διατηρήσει στις συνειδήσεις των αναγνωστών του.

«Μαθαίνοντας γι’ αυτό “το λίγο που το καθιστά περισσότερο”, όπως έλεγε ο Robert Browning, μαθαίνεις να αυτοπεριoρίζεις αλλά και να επανακτάς με τον δικό σου τρόπο την ελευθερία του λόγου σου και το δικό σου όριο μέσα σ’ αυτήν». Η επιλογή της φόρμας του χαϊκού είναι επιλογή αισθητική, ιδεολογική και πολιτική για τον Παρασκευά Καρασούλο, σε μια περίοδο που υφίσταται κρίση η ίδια η ποιητική έκφραση.


ΠΕΡΙΟΧΗ
Public Τσιμισκή
Θεσσαλονίκη - Τσιμισκή
Τσιμισκή 24 – Μητροπόλεως 33 Θεσσαλονίκη ΤΚ: 546 24

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ
07 Δεκεμβρίου 2018

ΩΡΑ
19:00

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Είσοδος Ελεύθερη.

Share:
share mail icon share facebook icon share twitter icon share google plus icon

https://blog.public.gr/wp-content/uploads/2018/10/Σχέδιο-χωρίς-τίτλο-57.jpg Ο Παρασκευάς Καρασούλος έρχεται @ Public Τσιμισκή Θεσσαλονίκη - Τσιμισκή Τσιμισκή 24 – Μητροπόλεως 33 Θεσσαλονίκη ΤΚ: 546 24 2018-12-07 2018-12-07 Το Public και οι εκδόσεις Μικρή Άρκτος σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου «Polaroid (Ποιήματα Χαϊκού)» του Παρασκευά Καρασούλου, την Παρασκευή...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Σχετικές εκδηλώσεις

    Copyright © 2019 Publicworld S.A.
    Public Blog