«Πώς θα προστατεύσω το παιδί μου από σεξουαλική κακοποίηση;» @ Public Συντάγματος | Public Blog
What's new.
«Πώς θα προστατεύσω το παιδί μου από σεξουαλική κακοποίηση;» @ Public Συντάγματος
share mail icon share facebook icon share twitter icon share google plus icon
< «Πώς θα προστατεύσω το παιδί μου από σεξουαλική κακοποίηση;» @ Public Συντάγματος
> «Πώς θα προστατεύσω το παιδί μου από σεξουαλική κακοποίηση;» @ Public Συντάγματος

«Πώς θα προστατεύσω το παιδί μου από σεξουαλική κακοποίηση;» @ Public Συντάγματος

Τα στατιστικά είναι τουλάχιστον τρομακτικά: Ένα στα πέντε παιδιά θα βιώσει κάποια στιγμή στην (παιδική) ζωή του κάποιας μορφής σεξουαλική παρενόχληση ή ακόμα και κακοποίηση. Το χειρότερο; Το άτομο που θα διαπράξει αυτό το έγκλημα, θα είναι πιθανότατα από το στενό περιβάλλον του παιδιού. Με αυτό το δεδομένο, οι περισσότεροι γονείς αγωνιών για την ασφάλεια των παιδιών τους και αναζητούν τρόπους για να το προστατεύσουν από κακόβουλες συναναστροφές.

Το πρώτο δωρεάν σεμινάριο του Infokids για το 2019 στοχεύει ακριβώς σε αυτό. Έτσι, το Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2019, στις 12:00, το Infokids.gr και η Συστημική ψυχοθεραπεύτρια κ. Λίνα Λυκομήτρου περιμένουν όλους τους γονείς σε μια δωρεάν ομιλία στo Public Συντάγματος (αίθουσα εκδηλώσεων – 5ος όροφος), με θέμα «Πώς θα προστατεύσω το παιδί μου από σεξουαλική κακοποίηση;»

Μαζί της θα βρίσκεται και η δικηγόρος, Σοφία Αλεξία Βέννη, η οποία έχει τεράστια πείρα στο θέμα της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης, αφού, εξάλλου, ήταν εκείνη που υπερασπίστηκε τα ανήλικα αγόρια του οικοτροφείου «Σπίτι του Παιδιού» στον Πειραιά, κατά την δίκη του Κώστα Λαλαούνη, πρώην προέδρου του οικοτροφείου, ο οποίος καταδικάστηκε τελικά για τη σεξουαλική (και όχι μόνο) κακοποίηση που τους ασκούσε. Ακόμα, θα έχουμε τη χαρά να φιλοξενούμε την σύμβουλο ψυχικής υγείας, ψυχοθεραπεύτρια κ. Μαίρη Σακελλαρίου, η οποία θα συμβάλλει παραγωγικά στη συζήτηση.

Η εκδήλωση αφορά κυρίως γονείς, αλλά όσοι φοιτητές ή εκπαιδευτικοί επιθυμούν να παρακολουθήσουν την ομιλία, θα λάβουν στο τέλος βεβαίωση συμμετοχής.

Μετά την ομιλία θα ακολουθήσει συζήτηση με προσωπικές ερωτήσεις, κατά τις οποίες η κα. Λυκομήτρου, η κα. Βέννη και η κα. Σακελλαρίου θα απαντήσουν σε απορίες και προβληματισμούς των γονιών, αναφορικά με τα επιμέρους “παρακλάδια” της παιδικής σεξουαλικής αποπλάνησης ή και κακοποίησης, συζητώντας μάλιστα αληθινά περιστατικά που οι ίδιες έχουν αντιμετωπίσει. Η δε κ. Βέννη θα δώσει και συγκεκριμένες συμβουλές νομικής φύσης, για το πώς να χειριστεί ένα γονιός την υποψία ή και ανακάλυψη, ότι το παιδί του δέχεται σεξουαλική κακοποίηση, προκειμένου να δικαιωθεί και νομικά.


ΠΕΡΙΟΧΗ
Public Συντάγματος
Σύνταγμα
Καραγεώργη Σερβίας 1 Πλατεία Συντάγματος ΤΚ: 10563 Αθήνα

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ
19 Ιανουαρίου 2019

ΩΡΑ
12:00

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Είσοδος Ελεύθερη.

Share:
share mail icon share facebook icon share twitter icon share google plus icon

https://blog.public.gr/wp-content/uploads/2019/01/goneis_thrania_2_ft.jpg «Πώς θα προστατεύσω το παιδί μου από σεξουαλική κακοποίηση;» @ Public Συντάγματος Σύνταγμα Καραγεώργη Σερβίας 1 Πλατεία Συντάγματος ΤΚ: 10563 Αθήνα 2019-01-19 2019-01-19 Τα στατιστικά είναι τουλάχιστον τρομακτικά: Ένα στα πέντε παιδιά θα βιώσει κάποια στιγμή στην (παιδική) ζωή του κάποιας μορφής σεξουαλική...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Σχετικές εκδηλώσεις

    Copyright © 2019 Publicworld S.A.
    Public Blog