«Θαμπές ζωές» του Γιάννη Παππά @ Public Ιωαννίνων | Public Blog
What's new.
«Θαμπές ζωές» του Γιάννη Παππά @ Public Ιωαννίνων
share mail icon share facebook icon share twitter icon share google plus icon
< «Θαμπές ζωές» του Γιάννη Παππά @ Public Ιωαννίνων
> «Θαμπές ζωές» του Γιάννη Παππά @ Public Ιωαννίνων

«Θαμπές ζωές» του Γιάννη Παππά @ Public Ιωαννίνων

Τo Public και οι εκδόσεις Καστανιώτη σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου «Θαμπές ζωές» του συγγραφέα και φιλόλογου Γιάννη Παππά στο Public Ιωαννίνων την Παρασκευή 12/10 και ώρα 19.00.

Θαμπές ζωές του Γιάννη Παππά @ Public Ιωαννίνων

Η ιστορία μιας άγριας εκδίκησης. Το τελευταίο γράμμα μιας μελλοθάνατης νεαρής κομουνίστριας στα χρόνια του εμφυλίου στη Χαλκίδα. Η οδύσσεια μιας Βορειοηπειρώτισσας στη σύγχρονη Ελλάδα. Η συνάντηση με το δολοφόνο του αγωνιστή της Αριστεράς Γρηγόρη Λαμπράκη στη Θεσσαλονίκη. Η εσωτερική μετανάστευση στην Αθήνα για μια καλύτερη ζωή. Ο αδιέξοδος έρωτας μιας μαθήτριας προς τον καθηγητή της. Η πορεία μιας νεαρής αντάρτισσας από τα χωριά της Ηπείρου προς την εξορία, στην Ουγγαρία, το 1948. Η τελευταία φωτογράφιση του λήσταρχου Θωμά Γκαντάρα, στη Θεσσαλία τη δεκαετία του ’20.

Με κοφτή, αστόλιστη και γυμνή γλώσσα, ο συγγραφέας ανασκάπτει την ατομική και συλλογική μνήμη και φέρνει στην επιφάνεια παιχνίδια της Ιστορίας σε βάρος των αθώων, εγκλήματα πάθους και τιμής στην ελληνική επαρχία. Στις Θαμπές ζωές οι ήρωες, στερημένοι, αδύναμοι και μοναχικοί, αναμετριούνται με την απώλεια, τον έρωτα, την τρέλα και το θάνατο. Πρωταγωνιστές ή κομπάρσοι, συμπλέκονται με το μοιραίο, συνθέτοντας την εικόνα του ανθρώπινου δράματος.


ΠΕΡΙΟΧΗ
Public Ιωαννίνων
Ιωάννινα
Πυρσινέλλα 4 & Γ. Μελανίδη Ιωάννινα ΤΚ: 45221

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ
12 Οκτωβρίου 2018

ΩΡΑ
19:00

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Είσοδος Ελεύθερη.

Share:
share mail icon share facebook icon share twitter icon share google plus icon

https://blog.public.gr/wp-content/uploads/2018/09/Σχέδιο-χωρίς-τίτλο-11.jpg «Θαμπές ζωές» του Γιάννη Παππά @ Public Ιωαννίνων Ιωάννινα Πυρσινέλλα 4 & Γ. Μελανίδη Ιωάννινα ΤΚ: 45221 2018-10-12 2018-10-12 Τo Public και οι εκδόσεις Καστανιώτη σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου «Θαμπές ζωές» του συγγραφέα και φιλόλογου Γιάννη Παππά...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Σχετικές εκδηλώσεις

    Copyright © 2019 Publicworld S.A.
    Public Blog