Ο Norman Ohler έρχεται @ Public Café Συντάγματος | Public Blog
What's new.
Ο Norman Ohler έρχεται @ Public Café Συντάγματος
share mail icon share facebook icon share twitter icon share google plus icon
< Ο Norman Ohler έρχεται @ Public Café Συντάγματος
> Ο Norman Ohler έρχεται @ Public Café Συντάγματος

Ο Norman Ohler έρχεται @ Public Café Συντάγματος

Το Public και οι εκδόσεις Μεταίχμιο σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου «Υπερδιέγερση: Τα ναρκωτικά στο Τρίτο Ράιχ» του Norman Ohler, τη Δευτέρα 22 Οκτωβρίου στις 21:00, στο Public Café Συντάγματος. 

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι δημοσιογράφοι, Παναγιώτης Μένεγος και Σταύρος Διοσκουρίδης.

Ο Norman Ohler έρχεται @ Public Café Συντάγματος

Οι ναζί παρουσιάζονταν ως πολέμιοι του ηθικού εκφυλισμού. Κι όμως, όπως αποκαλύπτεται στο συναρπαστικό αυτό μπεστ σέλερ του γερμανού δημοσιογράφου και μυθιστοριογράφου, Norman Ohler, «Υπερδιέγερση: Τα ναρκωτικά στο Τρίτο Ράιχ» (Der totale Rausch: Drogen im Dritten Reich – μτφρ. Βασίλης Τσαλής, Χρήστος Κοκκολάτος), η χρήση ναρκωτικών ήταν ευρέως διαδεδομένη. Ουσίες όπως κοκαΐνη, ηρωίνη, μορφίνη και μεθαμφεταμίνες χρησιμοποιούνταν από τους εργάτες ως τις νοικοκυρές, ενώ στάθηκαν ιδιαίτερα σημαντικές και για το στράτευμα.

Η χρήση ναρκωτικών στα υψηλότερα κλιμάκια της ιεραρχίας επηρέαζε αρνητικά και τη λήψη αποφάσεων, με τον Χίτλερ και τους ακολούθους του να καταφεύγουν σε δυνητικά θανάσιμα κοκτέιλ ουσιών καθώς η θέση της Γερμανίας χειροτέρευε. Παρότι τα ναρκωτικά από μόνα τους δεν μπορούν να εξηγήσουν τα γεγονότα του Β’ Παγκόσμιου πολέμου ή την έκβασή του, η έρευνα του Ohler αλλάζει την αντίληψή μας επ’ αυτών. Παρόλο που ο ίδιος δεν είναι ιστορικός, έκανε εκτεταμένη έρευνα σε αρχεία της Γερμανίας και της Αμερικής και πήρε συνεντεύξεις από αυτόπτες μάρτυρες, ιστορικούς και γιατρούς. Αρχικά συγκέντρωνε υλικό για να γράψει ένα ακόμα μυθιστόρημα, όμως κατόπιν συμβουλής του εκδότη του, που θεώρησε το θέμα όχι ιδιαίτερα κατάλληλο για μυθοπλασία, αποφάσισε να γράψει τα γεγονότα όπως είχαν. Μπορεί αρχικά το εγχείρημά του να φάνταζε επίφοβο, όμως εντέλει ακόμα και ο γνωστός βιογράφος του Χίτλερ, Ian Kershaw, τον επαίνεσε για την επιστημονικότητα της γραφής του.


ΠΕΡΙΟΧΗ
Public Café Συντάγματος
Public Cafe Συντάγματος
Καραγιώργη Σερβίας 1

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ
22 Οκτωβρίου 2018

ΩΡΑ
21:00

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Είσοδος Ελεύθερη.

Share:
share mail icon share facebook icon share twitter icon share google plus icon

https://blog.public.gr/wp-content/uploads/2018/09/aa-17.jpg Ο Norman Ohler έρχεται @ Public Café Συντάγματος Public Cafe Συντάγματος Καραγιώργη Σερβίας 1 2018-10-22 2018-10-22 Το Public και οι εκδόσεις Μεταίχμιο σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου «Υπερδιέγερση: Τα ναρκωτικά στο Τρίτο Ράιχ» του Norman Ohler,...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Σχετικές εκδηλώσεις

    Copyright © 2019 Publicworld S.A.
    Public Blog