Home.
Εξοικειώνοντας τα παιδιά με την προστασία του περιβάλλοντος!
share mail icon share facebook icon share twitter icon share google plus icon
< Εξοικειώνοντας τα παιδιά με την προστασία του περιβάλλοντος!
> Εξοικειώνοντας τα παιδιά με την προστασία του περιβάλλοντος!
03 ΜΑΡΤΙΟΥ 2016

Εξοικειώνοντας τα παιδιά με την προστασία του περιβάλλοντος!

Τα Public συνεχίζουν ειδικές κατηγορίες παιδικού βιβλίου στα καταστήματα τους με στόχο να βοηθήσουν τους γονείς να μιλήσουν στα παιδιά τους για καθημερινά φαινόμενα, έννοιες και καταστάσεις. Αυτόν τον Μάρτιο έμφαση δίνεται στο θέμα Οικοσύστημα και Φυσικό Περιβάλλον!

Ας μεγαλώσουμε «πράσινα» παιδιά

Τώρα που ο καιρός έχει φορέσει την ανοιξιάτικη του διάθεση εκμεταλλευτείτε την ευκαιρία και περάστε δημιουργικά μαζί με τα παιδιά τον ελεύθερο σας χρόνο. Μια από τις ενδιαφέρουσες δραστηριότητες είναι η κηπουρική. Η κηπουρική μπορεί να προσφέρει στα παιδιά μια δημιουργική διέξοδο από τη σχολική πίεση ενώ ταυτόχρονα αποτελεί και μια πρώτης τάξεως αφορμή να γνωρίσουν από κοντά τη φύση και τις ιδιαίτερες ανάγκες που αυτή έχει. Τέλος, η ενασχόληση με τον κήπο αποτελεί ιδανικό μάθημα ούτως ώστε τα παιδιά να διδαχθούν έννοιες όπως η συνεργασία, η ομαδικότητα, η επιμέλεια, η δημιουργικότητα.

9789601615462-1000-0183404
Ο καλύτερος τρόπος για να γνωρίσουν τα παιδιά τα μυστικά της φύσης είναι συντροφιά με ένα βιβλίο!

Ασφάλεια στον κήπο

Τα εργαλεία κήπου που θα χρησιμοποιούν τα παιδιά θα πρέπει να είναι ανθεκτικά και να έχουν τις απαραίτητες προδιαγραφές για τα παιδικά χεράκια. Σε περιπτώσεις που αντί για κήπο έχουμε μόνο βεράντα, θα πρέπει οι γλάστρες ή τα παρτέρια να τοποθετηθούν σε τέτοιο σημείο ώστε να αποφευχθεί η περίπτωση να χρησιμοποιηθούν ως σκαλοπάτι για πτώση. Καλό θα είναι να υπάρχει πάντα ένας συνοδός κοντά στο παιδί καθ’ όλη την διάρκεια της δραστηριότητας.

9789605017590-1000-0765747
Το κλασικό παραμύθι του Ευγένιου Τριβιζά μαθαίνει στα παιδιά πώς να αγαπάνε το περιβάλλον με τον πιο αστείο τρόπο!

Λιλιπούτειοι κηπουροί εν δράσει

Έχοντας αποφασίσει ότι θα ασχοληθείτε με την κηπουρική, πρέπει να οριοθετήσετε το κομμάτι το οποίο θα φροντίζει αποκλειστικά το παιδί καθώς και το είδος που θα καλλιεργηθεί. Επιλέξτε να φυτέψετε σπόρους από λαχανικά που αναπτύσσονται γρήγορα (κολοκύθα, ντομάτες, πιπεριές, μαρούλια) ή μεταφυτέψτε μικρά φυτά όπως φραουλιές και αφήστε το να παρακολουθεί καθημερινά την ανάπτυξή τους. Αναθέστε του αρμοδιότητες όπως το καθημερινό πότισμα των φυτών και το συμμάζεμα των εργαλείων μετά το τέλος την καθημερινής περιποίησης. Αποφύγετε κάθε χρήση χημικών και λιπασμάτων και παροτρύνετε το παιδί να δοκιμάσει να φάει από τα λαχανικά που καλλιέργησε.Δυστυχώς δεν μπορούν να έχουν κήπο  πολλοί άνθρωποι  αλλά για όσους μπορούν να καλλιεργούν ένα οικογενειακό κήπο, αυτό είναι κέρδος. Αφού τα παιδιά που εμπλέκονται στη διαδικασία της καλλιέργειας λαχανικών βελτιώνουν  τη  σωματική τους κατάσταση, τρώνε υγιεινά και νιώθουν την ικανοποίηση της παραγωγής αλλά και της αυτοδυναμίας.

9789605016807-1000-0753532
Ποιος καλύτερος τρόπος να γνωρίσουν τα παιδιά τον πλανήτη μας παρά με τη βοήθεια της Εγκυκλοπαίδειας Larousse!

Μην ξεχνάτε

Τα παιδιά είναι γεννημένοι κηπουροί: είναι περίεργα, τους αρέσει να μαθαίνουν μέσα από την πράξη και θέλουν να λερώνονται!

InfoKids.gr

Εάν θέλετε να διαβάσετε περισσότερα για το θέμα Οικοσύστημα και Φυσικό Περιβάλλον, αναζητήστε στα καταστήματα Public τα παιδικά βιβλία με την ειδική σήμανση!

Άλλες κατηγορίες που θα σας κεντρίσουν το ενδιαφέρον είναι:

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Σχετικές αναρτήσεις

    Copyright © 2019 Publicworld S.A.
    Public Blog