4 συσκευές που θα κάνουν την κουζίνα πιο… fun

Περίληψη: Μπορεί το μαγείρεμα να σου φαίνεται αγγαρεία, αλλά, δεν χρειάζεται να είναι έτσι. Ανακάλυψε τις συσκευές που θα κάνουν την κουζίνα πιο διασκεδαστική.

Η ευκολία του να πιάσεις το smartphone σου και μετά από λίγα κλικ να έχεις φαγητό στην πόρτα σου είναι σίγουρα πολύ δελεαστική. Το να μαγειρεύεις μόνος σου, όμως, είναι οικονομικότερο και υγιεινότερο – απλώς δεν είναι και τόσο διασκεδαστικό. Ή μήπως είναι; Με τις σωστές συσκευές κουζίνας μπορεί να γίνει.

Μηχανή Ζυμαρικών

Με μία μηχανή ζυμαρικών θα φτιάξεις τα καλύτερα μακαρόνια που έχεις δοκιμάσει ποτέ, γιατί, τίποτα δεν είναι καλύτερο από το σπιτικό. Ειδικά αν επιλέξεις έναν αυτόματο παρασκευαστή ζυμαρικών, η διαδικασία θα γίνει πάρα πολύ εύκολη. Εσύ απλά θα γεμίσεις το μηχάνημα με τα απαραίτητα συστατικά, και η μηχανή θα αναλάβει όλα τα υπόλοιπα. Στο χρόνο που θα κερδίσεις από τον αυτόματο παρασκευαστή ζυμαρικών, μπορείς να επικεντρωθείς στη σως με την οποία θα συνοδεύσεις τα μακαρόνια σου.

Φουρνάκι ρομπότ

Δεν θα ήταν ωραίο να απολαμβάνεις τηγανητά φαγητά χωρίς… τύψεις; Με ένα ρομποτάκι μπορείς! Τα ρομποτάκια έχουν γίνει πολύ διάσημα τα τελευταία χρόνια καθώς προσφέρουν τη γεύση τηγανητού χωρίς να χρησιμοποιούν καθόλου λάδι. Το μαγείρεμα γίνεται μόνο με θερμό αέρα. Εκτός από τις επιπλέον θερμίδες, με ένα ρομποτάκι γλιτώνεις και από πολύ καθάρισμα. Αφήνεις τη συσκευή να κάνει τη δουλειά της και έχεις έτοιμο φαΐ χωρίς να χρειάζεται μετά να καθαρίζεις λάδια σε όλη την κουζίνα.

Παγωτομηχανή

Το είπαμε πιο πριν και θα το ξαναπούμε: Σαν το σπιτικό φαΐ δεν έχει. Αυτό δεν ισχύει μόνο για τα αλμυρά, αλλά, και για τα γλυκά. Κι αν για τα περισσότερα γλυκά χρειάζεσαι μίξερ, αυτό δεν αρκεί για να φτιάξεις το δικό σου παγωτό. Με μία παγωτομηχανή, όμως, μπορείς χωρίς πολύ «φασαρία» να φτιάξεις σπιτικό παγωτό. Κάνε το σπίτι σου τον αγαπημένο προορισμό για φίλους και συγγενείς κερνώντας το πιο απολαυστικό παγωτό.

Μπλέντερ για smoothies και χυμούς

Ένας φρέσκος χυμός ή ένα smoothie είναι το καλύτερο ξεκίνημα στη μέρα. Με το κατάλληλο blender για smoothies, όμως, τα υγιεινά ροφήματα μπορούν να σε ακολουθήσουν παντού. Επίλεξε ένα μπλέντερ που έρχεται με επιπλέον ποτήρια/μπουκάλια τα οποία μπορείς να πάρεις μαζί σου αφού ετοιμάσεις το χυμό. Για να μην χαθεί ούτε μία βιταμίνη επίλεξε ένα vacuum blender το οποίο «φυλακίζει» όλα τα θρεπτικά συστατικά.

Όπως βλέπεις, ακόμα και αν το παραδοσιακό μαγείρεμα δεν σε… «ψήνει», υπάρχουν τρόποι να κάνεις την κουζίνα πιο ευχάριστη. Επισκέψου το public.gr για να βρεις ότι ψάχνεις από οικιακές συσκευές και αγάπησε και πάλι την κουζίνα σου.