Dos and don'ts: Λατρεμένο μου ψυγείο...

Περίληψη: Mπορεί τα σημερινά ψυγεία να είναι πιο «έξυπνα» από ποτέ, αλλά τα προβλήματα δεν λείπουν. Πάμε να δούμε μερικά χρήσιμα tips, για να δουλεύουν άψογα για πολύ-πολύ καιρό!

Μαζί με τον φούρνο και το πλυντήριο, το ψυγείο αποτελεί την ψυχή του νοικοκυριού και την πηγή σχεδόν όλων των μαγειρεμάτων. Σε αυτό καταφεύγεις στις μεγάλες πείνες, μπροστά στην πόρτα του σε βρίσκουν οι νυχτερινές λιγούρες με τη σκέψη «κάτι θέλω τώρα αλλά τι;». Και μπορεί τα σημερινά ψυγεία να είναι πιο «έξυπνα» από ποτέ, αλλά, αυτό δεν σημαίνει πως δεν μπορούν να προκύψουν προβλήματα. Πάμε να δούμε μερικά χρήσιμα tips, για να δουλεύουν άψογα για πολύ-πολύ καιρό!

Αποφεύγουμε την υπερφόρτωση!

Το πιο συνηθισμένο λάθος, που κάνουμε οι περισσότεροι, είναι ότι φορτώνουμε το ψυγείο μας παραπάνω απ' ό,τι πρέπει. Αυτή η... υπερφόρτωση μπορεί να μπλοκάρει τις διόδους του αέρα, κάτι που σημαίνει ότι οι θάλαμοί του φτάνουν σε θερμοκρασία υψηλότερη από την ιδανική, που οδηγεί σε μεγαλύτερη κατανάλωση ρεύματος και κακή συντήρηση των τροφών. Φρόντιζε, λοιπόν, να το φορτώνεις όσο αντέχει, αφήνοντας ελεύθερες τις διόδους του αέρα, για να λειτουργεί σωστά για πολύ-πολύ καιρό. Ειδικά για τα μικρά ψυγεία η... αποφόρτισή τους είναι σωτήρια.

Περιόρισε τις διαρροές αέρα!

Για να δημιουργήσουν πλήρως μονωμένη ατμόσφαιρα, τα ψυγεία χρησιμοποιούν λάστιχα - τσιμούχες στις πόρτες τους. Αν υποστούν βλάβες ή με τον καιρό φθαρούν, τότε είναι πολύ εύκολο ο κρύος αέρας να διαφεύγει. Ρίξε μια ματιά γύρω από κάθε πόρτα, λοιπόν, και αν παρατηρήσεις τρύπες ή διάβρωση στο λάστιχο, επικοινώνησε με έναν ειδικό για να το αντικαταστήσει. Ειδικά στους ψυγειοκαταψύκτες, τα λάστιχα είναι πολύτιμοι βοηθοί για να κρατούν σταθερό το επίπεδο της θερμοκρασίας.

Μήπως το φίλτρο νερού χρειάζεται αλλαγή;

Πολλά σύγχρονα ψυγεία διαθέτουν παροχή νερού ή πάγου ενσωματωμένη στην πόρτα τους. Η έξοδος αυτή είναι εξοπλισμένη με φίλτρα που καθαρίζουν το νερό. Όπως και οποιοδήποτε φίλτρο άλλης συσκευής, έτσι και αυτό του ψυγείου θέλει αλλαγή - μην αφήνεις για πάντα, λοιπόν, το ίδιο φίλτρο νερού!

Απομάκρυνε μυρωδιές και λεκέδες!

Όσο οργανωμένο και αν είναι το ψυγείο σου, ακόμα και αν έχεις ένα φουλ πρακτικό ψυγείο-ντουλάπα, πάντα κάτι μπορεί να χυθεί όπως βάζεις ή βγάζεις πράγματα από μέσα. Ίσως να μη το καταλάβεις αρχικά αλλά λόγω της μυρωδιάς που θα προκύψει σίγουρα θα το συνειδητοποιήσεις λίγο αργότερα. Γι’ αυτό τον λόγο, αν προκύψει κάποια διαρροή ή λεκές, φρόντισε να καθαρίσεις αμέσως. Ειδικά αν έχεις τη συνήθεια να το... παραφορτώνεις, το συχνό καθάρισμα θα σε απαλλάξει από πολλούς μπελάδες! 

Ψάχνεις κορυφαίες επώνυμες οικιακές συσκευές; Το Public Marketplace καλωσορίζει τη Media Markt, την κορυφαία εταιρεία ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών ειδών στην Ευρώπη!