Η καλύτερη πιτσαρία βρίσκεται σπίτι σου με τους φούρνους Ooni

Περίληψη: Ανακάλυψε τους φούρνους πίτσας Ooni και τα μοναδικά τους πλεονεκτήματα, που σου δίνουν τη δυνατότητα να φτιάξεις θεϊκές πίτσες στο σπίτι.

Μαργαρίτα, 4 τυριά, ναπολιτάνικη, pepperoni, ή ακόμα και… με ανανά! Όπως κι αν προτιμάς την πίτσα σου, σίγουρα έχεις ψάξει πολύ για να βρεις εκείνο το μαγαζί που την φτιάχνει τέλεια. Κι αν σου λέγαμε ότι υπάρχει ένας άλλος τρόπος να απολαύσεις τέλεια πίτσα; Με έναν φούρνο πίτσας Ooni θα ξεχάσεις τα delivery apps και θα κάνεις καιρό να ακούσεις τη φράση «θα παραγγείλουμε τίποτα;» από την παρέα. Απλά προετοιμάσου να υποδέχεσαι συνέχεια τους φίλους σου γιατί -όλως τυχαίως- θα μαζεύεστε πιο συχνά στο σπίτι σου από εδώ και πέρα!

Γιατί αξίζει να βάλεις έναν φούρνο πίτσας Ooni στη ζωή σου

Πίτσα μπορείς να φτιάξεις και στον φούρνο της ηλεκτρικής κουζίνας, μπορεί να σκέφτεσαι τώρα. Ναι, μπορείς, αλλά το αποτέλεσμα δεν θα είναι το ίδιο. Η πίτσα θέλει πολύ υψηλή θερμοκρασία για να ψηθεί σωστά και αυτός είναι ένας από τους βασικούς λόγους που χρειάζεσαι διαφορετικό φούρνο για τις πίτσες σου. Και αυτός είναι και ένας από τους βασικούς λόγους που οι φούρνοι πίτσας Ooni ξεχωρίζουν, καθώς μπορούν να φτάσουν σε θερμοκρασίες που αγγίζουν τους 500°C! Χάρη στην πολύ υψηλή θερμοκρασία, σε έναν φούρνο Ooni μπορείς να ψήσεις μία αυθεντική, σπιτική ναπολιτάνικη πίτσα σε μόλις 1 λεπτό!

Και το καλύτερο είναι ότι μπορείς να ψήσεις παντού την πίτσα, οπότε δεν χρειάζεται να μαζεύεστε σε εσένα κάθε φορά. Πώς; Οι φούρνοι πίτσας Ooni είναι πλήρως φορητοί άρα μπορείς να τους πάρεις πανεύκολα μαζί σου! Έτσι απολαμβάνεις την αυθεντική γεύση και το άρωμα που μόνο ο ξυλόφουρνος μπορεί να δώσει είτε είσαι στην αυλή σου, είτε στο μπαλκόνι του καλύτερού σου φίλου, είτε στον κήπο στο χωριό! Δεν περιορίζεσαι μόνο σε ξύλο όμως, κι αν θες μπορείς να ψήσεις με κάρβουνα, με pellet, με υγραέριο, ή με ηλεκτρικό ρεύμα, ανάλογα με το μοντέλο που θα επιλέξεις. Οι φούρνοι Koda 16 & 12 ψήνουν με υγραέριο. Οι Ooni Karu 16 & 12 ψήνουν με ξύλα ή κάρβουνα αλλά και με υγραέριο, με την προσθήκη ειδικού καυστήρα που πωλείται ξεχωριστά. Με pellet δουλεύει ο φούρνος πίτσας Fyra 12, ενώ το αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της Ooni είναι ο Volt 12. Και εννοείται πως οι φούρνοι Ooni δεν χρησιμοποιούνται μόνο για πίτσα. Με τα κατάλληλα σκεύη μπορείς να ψήσεις ψάρι, κρέας, ψωμί, μέχρι και γλυκά!

Το app που σου λύνει τα χέρια

Η πίτσα είναι ένα από τα αγαπημένα comfort foods όλων μας. Υπάρχουν όμως κι εκείνες οι μέρες που η ιδέα του να φτιάξεις πίτσα από την αρχή μοιάζει «βουνό». Σε καταλαβαίνουμε! Με τους φούρνους πίτσας Ooni, όμως, έχεις έναν βοηθό σεφ πάντα δίπλα σου, για να κάνει τα πάντα ευκολότερα. Ο βοηθός είναι το app της Ooni για Android και iOS. Μέσα στην εφαρμογή θα βρεις εκατοντάδες συνταγές, για πίτσα και όχι μόνο, καθώς επίσης βίντεο και άρθρα που σου δείχνουν βήμα-βήμα πώς θα φτιάξεις τις αγαπημένες σου πίτσες. Και επειδή στην πίτσα το σημαντικότερο υλικό δεν είναι άλλο από τη ζύμη, το Ooni app διαθέτει και υπολογιστή ζύμης, μέσω του οποίου μπορείς να μάθεις τις ακριβείς αναλογίες κάθε πρώτης ύλης για την τέλεια ζύμη.

Ποιος φούρνος πίτσας Ooni σου ταιριάζει;

Η γκάμα της Ooni έχει μοντέλα για κάθε ανάγκη. Τα διαφορετικά είδη καυσίμου που υποστηρίζει το κάθε ένα σου δίνουν τη δυνατότητα να επιλέξεις τον τρόπο ψησίματος που ταιριάζει καλύτερα στις προτιμήσεις σου. Όταν μιλάμε για πίτσα όμως, ο γνήσιος τρόπος ψησίματος απαιτεί ξυλόφουρνο.

Γι’ αυτό και η πρώτη μας πρόταση είναι ο Karu 12. Με πέτρινη πλάκα στην οποία μπορείς να ψήσεις πίτσες διαμέτρου έως και 30 εκατοστών μέσα σε ένα μόλις λεπτό θα επαναπροσδιορίσει τα δεδομένα στην απόλαυση της πίτσας. Φτιαγμένος από ανοξείδωτο ατσάλι και με μόνωση από κεραμικές ίνες, παρέχει όχι μόνο το ιδανικό αποτέλεσμα στο ψήσιμο πίτσας, αλλά είναι και εξαιρετικά ανθεκτικός και κομψός. Μάλιστα, αυτή τη στιγμή μπορείς να αποκτήσεις τον Karu 12 και να πάρεις μαζί το δώρο που θα επιλέξεις. Επίλεξε είτε το κάλυμμα μεταφοράς ή το φτυάρι πίτσας και αναβάθμισε την εμπειρία ψησίματος.

Δεν μπορούμε όμως να μην μιλήσουμε και για τον φούρνο Ooni Volt 12! Όπως ίσως κατάλαβες κι από το όνομα του μοντέλου, ο Volt 12 λειτουργεί με ηλεκτρισμό. Πρόκειται για το νεότερο μοντέλο της Ooni και το πρώτο ηλεκτρικό, γεγονός που δίνει μερικά σημαντικά πλεονεκτήματα. Αρχικά, με τον Volt 12 μπορείς να ψήσεις το ίδιο εύκολο και σε εξωτερικό και σε εσωτερικό χώρο. Χάρη στην εξαιρετική μόνωσή του, η οποία δεν επιτρέπει στην υψηλή θερμοκρασία του φούρνου να διαφύγει, μπορείς να ψήσεις στην κουζίνα άνετα. Επιπλέον, οι διαστάσεις του Volt 12 είναι πιο μικρές και έτσι μπορείς να τον τοποθετήσεις ακόμα και στον πάγκο της κουζίνας, κάτι το οποίο επίσης βοηθά στο ψήσιμο πίτσας εντός του σπιτιού. Άρα και η φορητότητα είναι βελτιωμένη, λόγω των μικρότερων διαστάσεων. Παρ’ όλα αυτά, ο Volt 12 προσφέρει κι αυτός γρήγορη προθέρμανση και τις υψηλές θερμοκρασίες που χρειάζονται για το ψήσιμο πίτσας. Επειδή λειτουργεί με ηλεκτρισμό όμως, σου δίνει καλύτερο έλεγχο των παραμέτρων ψησίματος, μέσω των κουμπιών στο μπροστά μέρος.

Το επόμενο pizza night σου θέλει φούρνο πίτσας Ooni

Θες ακόμα περισσότερες επιλογές; Στα καταστήματά μας και στο Public.gr θα βρεις ακόμα περισσότερα μοντέλα, μερικά σε ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις, για να μην μείνει κανείς παραπονεμένος. Ανακάλυψε όλους τους  φούρνους πίτσας Ooni, προμηθεύσου φρέσκα υλικά, ξεκίνα να φτιάχνεις τη ζύμη και στείλε μήνυμα στο group chat να μαζευτείτε σπίτι σου για πίτσα άμεσα!