How to: Φτιάξε το δικό σου coffee bar στο σπίτι!

Περίληψη: Επίδοξος barista; Γιατί όχι; Εφόσον λατρεύεις τον καφέ και σου αρέσει και να τον παρασκευάζεις, μπορείς να φτιάξεις το δικό σου coffee-bar στο σπίτι.

Έχεις πάθος με τον καφέ; Λατρεύεις όσο τίποτε άλλο να απολαμβάνεις ένα γρήγορο εσπρεσάκι το πρωί, έναν αρωματικό καφέ φίλτρου το απόγευμα ή ακόμα κι έναν παραδοσιακό ελληνικό την Κυριακή; Μπορείς πολύ εύκολα να δημιουργήσεις το δικό σου καφέ-μπαρ στο σπίτι σου. Με τις απλές συμβουλές μας, θα μπορέσεις να φτιάξεις το ιδανικό σημείο για να παρασκευάζεις τον τέλειο καφέ για εσένα και τους αγαπημένους σου. 

Έτοιμος; Ξεκινάμε…

1. Επίλεξε το κατάλληλο σημείο

Δεν χρειάζεται να έχεις τεράστιο χώρο για να φτιάξεις το τέλειο καφέ-μπαρ. Λίγος ελεύθερος χώρος πάνω στον πάγκο αρκεί. Συγκέντρωσε τις μηχανές του καφέ και όλα τα απαραίτητα, χρησιμοποιήστε έναν δίσκο για να τοποθετήσεις όλα τα αξεσουάρ ή μπορείς να προσθέσεις ένα ράφι στον τοίχο για έξτρα χώρο.

Άλλη καλή ιδέα είναι να αφιερώσεις ένα ολόκληρο ντουλάπι, αν μπορείς ή ακόμα κι ένα τρόλεϊ. Εδώ θα χρειαστείς και πολύ φαντασία. Ας πούμε, τι θέμα θα έχει το coffee-bar σου; Θα είναι μοντέρνο ή vintage; Καλοκαιρινό ή χειμωνιάτικο; Μπορείς να αλλάζεις την εμφάνισή του ανάλογα με την εποχή ή μια γιορτή. Πρόσθεσε τα σχετικά διακοσμητικά και αμέσως το coffee-bar σου γίνεται χριστουγεννιάτικο ή αποκριάτικο. Δες εδώ μερικά εποχιακά ήδη για να πάρεις ιδέες.

2. Στόκαρε τα απαραίτητα

Αφού αποφάσισες και ξεκίνησες να διαμορφώνεις το χώρο σου, ξεκίνα από τα απαραίτητα. Coffee-bar χωρίς καφέ δεν γίνεται. Αγόρασε και τοποθέτησε όλα τα σχετικά, ξεκινώντας από τον αγαπημένο σου καφέ και προσθέτοντας όλα τα υπόλοιπα, όπως καφετιέρες, μύλο καφέ, ποτήρια, κούπες, χαρτοπετσέτες, ζάχαρη/κανέλα κ.λπ.  Φτιάξε μια λίστα και φρόντιζε να ανανεώνεις πάντα ό,τι λείπει.

Επιπλέον, για να επιστρέψουμε στη διακόσμηση, ακόμα κι αν αγοράσεις έναν ηλεκτρικό μήλο καφέ, όπως αυτοί, ένας παραδοσιακός χειροκίνητος είναι το τέλειο συμπλήρωμα για ένα μοναδικό ντεκόρ.

3. Μην τα κρύβεις

Ακόμα κι αν αποφασίσεις στον έτοιμο αλεσμένο καφέ, ένα βάζο γεμάτο κόκκους καφέ είναι τέλειο ακόμα και για διακοσμητικό. Θα δώσει άλλον αέρα στο coffee-bar σου. Επίσης, αγόρασε μια ειδική θήκη και τοποθέτησε τις αγαπημένες σου κούπες επάνω στον πάγκο σε κοινή θέα, όπως κάνουν στις καφετέριες.

4. Κάδρα/φωτογραφίες με θέμα τον καφέ

Στο ίδιο πνεύμα με το προηγούμενο, ψάξε για κάδρα, ζωγραφιές, φωτογραφίες ή άλλα αντικείμενα με θέμα τον καφέ για να στολίσεις τον γύρο χώρο του coffee-bar σου. Απαραίτητη προϋπόθεση: Να περιλαμβάνεται η λέξη «COFFEE».

5. Η κατάλληλη καφετιέρα

Last but not least που λένε, η καφετιέρα ή οι καφετιέρες (μπορεί να πίνεις και γαλλικό και espresso) είναι το άλφα και το ωμέγα. Ανάλογα με τον καφέ που σου αρέσει θα χρειαστείς μικρό ή μεγαλύτερο χώρο, ειδικά αν προτιμάς μια αυτόματη μηχανή espresso που συνήθως έχει μεγάλο όγκο. Μια μηχανή με κάψουλες είναι μικρότερη, όπως και μια μηχανή για καφέ φίλτρου. Δες όλες τις μηχανές καφέ εδώ και αποφάσισε αναλόγως.

Είδες; Δεν ήταν και τόσο δύσκολο. Το βασικό είναι να ξεκινήσεις από κάπου και να μην βιαστείς, καθώς το τέλειο coffee-bar σου θα διαμορφώνεται στην πορεία. Όλο και κάτι νέο θα ανακαλύπτεις, όσο και κάποιο καινούριο διακοσμητικό θα σου κάνει κλικ, ενώ αν πας σε ένα κατάστημα Public στο χώρο του βιβλιοπωλείου (ναι δεν διάβασες λάθος, στο βιβλιοπωλείο να πας όχι στις μικροσυσκευές) θα δεις ότι υπάρχουν πολλά βιβλία με θέμα τον καφέ. Το εγχειρίδιο του καφέ είναι μια καλή αρχή.

Όπως είδες, η δημιουργία ενός coffee-bar στο σπίτι είναι μια περιπέτεια. Καλή επιτυχία!