Facebook Data Privacy: Εσύ έκανες «ckeck-up»;

Περίληψη: Η 28η Ιανουαρίου έχει οριστεί εδώ και έντεκα χρόνια ως Παγκόσμια Ημέρα Data Privacy (Ιδιωτικότητας των προσωπικών...

Η 28η Ιανουαρίου έχει οριστεί εδώ και έντεκα χρόνια ως Παγκόσμια Ημέρα Data Privacy (Ιδιωτικότητας των προσωπικών δεδομένων), με σκοπό να αφυπνιστεί το κοινό γύρω από την ασφάλεια και την ιδιωτικότητα των δεδομένων του και τις καλύτερες πρακτικές για να το πετύχει αυτό.

To Facebook έχει βρεθεί, τα τελευταία δύο χρόνια, στο επίκεντρο διαφόρων σκανδάλων που αφορούν την κακή διαχείριση των δεδομένων που ανεβάζουν οι χρήστες στην πλατφόρμα. Έτσι θεώρησε σκόπιμο να γιορτάσει τη χθεσινή ημέρα προτρέποντάς μας αφιερώσουμε 5 λεπτά, για να τσεκάρουμε ξανά τις ρυθμίσεις ιδιωτικότητας του λογαριασμού μας.

Δεν ξέρεις ή δεν θυμάσαι πώς να το κάνεις; Πολύ απλά μπες στο λογαριασμό σου και επέλεξε το εικονίδιο με το «?».

Θα εμφανιστεί ένα μενού με επιλογές μεταξύ των οποίων και το «Privacy check-up», που είναι αυτό που μας ενδιαφέρει.

Στο παράθυρο που θα ανοίξει ακολούθησε τα βήματα για να ρυθμίσεις ποιοι βλέπουν τις δημοσιεύσεις σου, ποιες πληροφορίες είναι διαθέσιμες στο προφίλ σου και ποιοι μπορούν να τις δουν και, τέλος, ποιοι βλέπουν την αλληλεπίδρασή σου με sites ή εφαρμογές τρίτων για τα οποία χρησιμοποιείς τα credentials του FB για να κάνεις log-in.

Εσύ, έκανες «check up»;