Οι fans της Monopoly ψήφισαν τα αγαπημένα τους πιόνια!

Περίληψη: Η MONOPOLY, το πιο δημοφιλές επιτραπέζιο παιχνίδι ιδιοκτησίας σε ολόκληρο τον κόσμο, έδωσε τη δυνατότητα...

Η MONOPOLY, το πιο δημοφιλές επιτραπέζιο παιχνίδι ιδιοκτησίας σε ολόκληρο τον κόσμο, έδωσε τη δυνατότητα σε όλους τους fans της να συμμετέχουν με την ψήφο τους πιο ενεργά από ποτέ στην εξέλιξη του παιχνιδιού, επιλέγοντας οι ίδιοι ποιά θα είναι τα πιόνια νέας γενιάς. Ο κόσμος, σκέφτηκε, διάλεξε και ψήφισε! Τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας έδειξαν ότι οι φανατικοί θαυμαστές της MONOPOLY θέλουν να δουν τον πιγκουίνο, το παπάκι και τον T-Rex να συγκαταλέγονται στα πιόνια της νέας γενιάς του παιχνιδιού.  Τα επιλεγμένα πιόνια είχαν επίσης μεγάλη υποστήριξη και από εταιρίες, οι οποίες συμμετείχαν στην ψηφοφορία, όπως το Ενυδρείο New England (υποστηρίζοντας τον πιγκουίνο) και το Μουσείο Φυσικής της Βοστόνης (υπέρ του T-Rex).Είδαμε ωστόσο και πολλές άλλες εταιρίες να έχουν ενεργό ρόλο στη ψηφοφορία υποστηρίζοντας τα αγαπημένα τους πιόνια.  Ανάμεσα σε αυτές ήταν και η ZipCar (αυτοκινητάκι), τις ραπτομηχανές Singer (δαχτυλήθρα), η CitiBike (ποδήλατο), η Ace Hardware (καροτσάκι) και οι ζωοτροφές Purina (σκυλάκι Scottie). Τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας έδειξαν πως όλα τα νέα πιόνια που ψηφίστηκαν είναι ζώα. Οι εκπρόσωποι της MONOPOLY σχολίασαν σχετικά με αυτό πως «όταν οι άνθρωποι διαλέγουν το πιόνι τους, επιλέγουν συνήθως τα αγαπημένα τους πράγματα κι έχουμε παρατηρήσει ότι τα πιόνια που είναι ζώα είναι από τα αγαπημένα των fans. Το 2013 οι fans της MONOPOLY ψήφισαν την γατούλα Hazel για να αντικαταστήσει το σίδερο, και σύντομα έγινε ένα από τα αγαπημένα πιόνια των παικτών σε όλο τον κόσμο.»Ποια είναι όμως η ιστορία της δαχτυλήθρας, της μπότας και του καροτσιού, που έμειναν εκτός;
  • Τα πιόνια που γνωρίζουν οι fans σήμερα προστέθηκαν στο παιχνίδι το 1930 όταν η ανιψιά του Charles Darrow πρότεινε να χρησιμοποιήσουν μερικά από τα γούρια του βραχιολιού της για πιόνια.
  • Η δαχτυλήθρα είναι ένα από τα πρώτα πιόνια του 1935 και ήταν ένα πολύ γνώριμο αντικείμενο για την Αμερική του 1930.
  • Η μπότα είναι επίσης ένα από τα πρώτα πιόνια του 1935.
  • Το καρότσι προστέθηκε στο παιχνίδι τη δεκαετία του 1950.
  • Τα πρώτα πιόνια αποτελούνταν από ένα σίδερο, μια γυναικεία τσάντα μια λάμπα, ένα αγωνιστικό αυτοκίνητο, τη δαχτυλήθρα, τη μπότα, το καπέλο, ένα πολεμικό πλοίο, ένα κανόνι κι ένα άλογο.
Η ψηφοφορία έλαβε περισσότερες από 4 εκατομμύρια ψήφους από 146 χώρες σε ολόκληρο τον κόσμο.  Τα αποτελέσματα ανακοινώθηκαν κατά τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας της MONOPOLY, έτσι ώστε να συνδεθεί αυτή η ιστορική αλλαγή του παιχνιδιού με τον εορτασμό των  82ων γενεθλίων της. Πιο συγκεκριμένα η ψηφοφορία διαμορφώθηκε ως εξής:
Σκυλάκι Scottie212,476
T-rex207,954
Καπέλο167,582
Αυτοκίνητο165,083
Παπάκι160,485
Γάτα154,165
Πιγκουίνος146,661
Πολεμικό πλοίο134,704
Ωστόσο, οι όροι του υπέροχου παιχνιδιού που όλοι  αγαπάμε παραμένουν οι ίδιοι!  Το μόνο που θα αλλάξει θα είναι η συσκευασία το ερχόμενο φθινόπωρο! Μέχρι τότε συνεχίζουμε να απολαμβάνουμε  τη κλασσική Monopoly με τα αγαπημένα, "συνταξιοδοτημένα" και ιστορικά πλέον πιόνια!