Fans του Αστερίξ, ενωθείτε!

Περίληψη: Κυκλοφόρησε συλλεκτική έκδοση του πρώτου τεύχους του Αστερίξ και το Public την έφερε Α-Π-Ο-Κ-Λ-Ε-Ι-Σ-Τ-Ι-Κ-Α στα...

Κυκλοφόρησε συλλεκτική έκδοση του πρώτου τεύχους του Αστερίξ και το Public την έφερε Α-Π-Ο-Κ-Λ-Ε-Ι-Σ-Τ-Ι-Κ-Α στα ράφια του για εσάς!

Με αφορμή την 60ή επέτειο κυκλοφορίας του τεύχους, οι εκδόσεις Albert René αποφάσισαν να επανεκδώσουν τον «Αστερίξ τον Γαλάτη», την πρώτη, δηλαδή, ιστορία με τις περιπέτειες του Αστερίξ και του Οβελίξ. Οι δύο Γαλάτες έκαναν την πρώτη εμφάνισή τους στο τεύχος #0, το 1959, στο γαλλικό κωμικό περιοδικό Pilote, με ιδρυτή τον δημιουργό του Αστερίξ, René Goscinny και κάποιους άλλους καλλιτέχνες των κόμικς. Η ιστορία συνεχίστηκε σε τεύχη που δημοσιεύονταν σε συνέχειες στο περιοδικό.

Πρόκειται για μια πολυτελή κασετίνα με ό,τι χρειάζεται κάποιος για να (ξανα)γνωρίσει τον κόσμο του Αστερίξ. Σε περιμένουν μια έγχρωμη έκδοση του κόμικ, 44 πρωτότυπες ασπρόμαυρες τυπογραφικές πλάκες διά χειρός του σκιτσογράφου του Albert Uderzo και ένα ντοσιέ 32 σελίδων για να πάρεις μία γεύση από τα «παρασκήνια της δημιουργίας του κόμικ» με ανέκδοτα έργα της δουλειάς των δύο συγγραφέων.

Κάνε την εικόνα στο μυαλό σου. Ανοίγεις την κασετίνα και βλέπεις δύο βιβλία: στην αριστερή θήκη της κασετίνας, ένα με όλο το πρωτότυπο σενάριο δακτυλογραφημένο από τον René Goscinny και στη δεξιά τις 44 πρωτότυπες τυπογραφικές πλάκες σχεδιασμένες από την πένα του Albert Uderzo. Φανταστικό;

Στην κασετίνα θα βρεις, επίσης, πέντε βιβλιόσημα: τις πρώτες χειρόγραφες σημειώσεις του René Goscinny που υπογράφουν τη γενέθλια πράξη του Αστερίξ (δύο βιβλιόσημα), τα πρώτα σκίτσα των Αστερίξ και Οβελίξ από τον Uderzo (δύο βιβλιόσημα) και την τυπογραφική πλάκα που έχει μόνο χρώματα της πρώτης σελίδας του «Αστερίξ τον Γαλάτη», που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Pilote στις 29 Οκτωβρίου 1959.

Αν αγαπάς τα trivia, μάθε ότι ο Αστερίξ είναι το κόμικ που έχει μεταφραστεί στις περισσότερες γλώσσες παγκοσμίως (111 γλώσσες και διαλέκτους), έχει κάνει συνολικά 380 εκατομμύρια πωλήσεις από το 1959 και βρίσκεται στην 23η θέση των 100 καλύτερων βιβλίων του 20ου αιώνα.

Επειδή τα αντίτυπα της κασετίνας είναι περιορισμένα, σου προτείνουμε νια βιαστείς.

Αν τώρα, σου «άνοιξε η όρεξη» και θέλεις να εμπλουτίσεις τη συλλογή σου σε κόμικς, δες τους τίτλους που έχει αποκλειστικά το Public εδώ!