Φεύγεις διακοπές; Μην ξεχάσεις το «Καλοκαίρι στο κουτί»!

Περίληψη: Καλές οι βόλτες στα νησιά, η αλμύρα της θάλασσας, το παιχνίδι με την άμμο και...

Καλές οι βόλτες στα νησιά, η αλμύρα της θάλασσας, το παιχνίδι με την άμμο και τις ρακέτες, αλλά το καλοκαίρι προσφέρεται και για διάβασμα και περισσυλογή. Ειδικά για τους μικρούς μας φίλους, που διεκδικούν μέσα από τα βιβλία την επαφή τους με τη φαντασία και τη δημιουργικότητα. Άλλωστε, όπως θα έλεγε και ο γάλλος συγγραφέας, Μαρσέλ Προυστ, «δεν υπάρχουν ίσως ημέρες της παιδικής μας ηλικίας που να τις ζήσαμε τόσο απόλυτα, όσο εκείνες που πιστέψαμε ότι τις αφήσαμε να φύγουν χωρίς να τις ζήσουμε, εκείνες που τις περάσαμε με ένα βιβλίο αγαπημένο».

Η Αργυρώ Πιπίνη είναι μία συγγραφέας, που ξέρει να διεισδύει αριστοτεχνικά στις ψυχές των μικρών παιδιών. Της ζητήσαμε να μας γράψει ένα σημείωμα για το βιβλίο της «Καλοκαίρι στο κουτί»:

Τα γενέθλιά μου είναι καλοκαίρι, είμαι γεννημένη βαθύ Αύγουστο. Όταν ήμουν παιδί, πήγαινα διακοπές όλο το καλοκαίρι ― παραθερίζαμε έτσι λέγαμε. Το πρωί βουτιές και κάστρα στην άμμο, το αποχαυνωμένο μεσημέρι διάβασμα βιβλίων κάτω απ’ τις μουριές ή στο δωμάτιο με το μπαλκονάκι με τη θέα, το απόγευμα πάλι στη θάλασσα ― τότε μετράγαμε τα μπάνια και τα παγωτά ―, μετά ποδηλατάδες και το βράδυ θερινό σινεμά. Και την επόμενη μέρα τα ίδια. Αληθινή ευτυχία. Αυτό το είδος καλοκαιριού το αγαπώ. Τα τελευταία χρόνια η πόλη είναι αβάσταχτη το καλοκαίρι – αχνίζει, αγκομαχάει, σε διώχνει, σε χτυπάει. Όταν κρύβεται ο ήλιος και πέφτει ησυχία, που έρχεται μαζί με την προσμονή δροσιάς, τότε μόνο ησυχάζω. Τότε ανοίγω το «Καλοκαίρι στο κουτί».

Για τις βαριές μέρες, λοιπόν, που θες από κάπου να πιαστείς και να ονειρευτείς, άνοιξε το δικό σου καλοκαιρινό κουτί και θα ξεπηδήσουν από μέσα η μυρωδιά του γιασεμιού, η ζεστή άμμος, τα κοχύλια, οι πετρούλες, οι αστερίες, οι φίλοι, η θάλασσα, η μουσική, ο νυχτερινός ουρανός όπου κόβουν βόλτες τ’ αστέρια.

Το Public, σε συνεργασία με τις εκδόσεις Παπαδόπουλος, χαρίζουν σε πέντε (5) τυχερούς πέντε (5) αντίτυπα του βιβλίου της Αργυρώς Πιπίνη, «Καλοκαίρι στο κουτί». Ο διαγωνισμός θα λήξει τη Δευτέρα 15 Ιουλίου. Πολλαπλές συμμετοχές δεν λαμβάνονται υπόψιν.

Η κλήρωση έγινε και οι νικητές είναι:

Μαρία Λαδά

Δημήτρης Καλούμενος

Μπάμπης Ρόστης

Παναγιώτης Καρύδης

Ελένη Γίνη