Find WiFi: Το app του Facebook σου βρίσκει Internet παντού!

Περίληψη: Σου συμβαίνει συνεχώς, να βρίσκεσαι εκτός σπιτιού και να μην έχεις internet στο κινητό σου;...

Σου συμβαίνει συνεχώς, να βρίσκεσαι εκτός σπιτιού και να μην έχεις internet στο κινητό σου; Μήπως ταξιδεύεις συχνά; Θες να έχεις internet αλλά να μην καταναλώνεις τα δωρεάν megabytes του συμβολαίου ή της κάρτας σου, απλά για να βλέπεις τα posts των "φίλων" σου; Το Facebook ίσως έχει τη λύση: το Find WiFi! Η λειτουργία "Find WiFi" ξεκίνησε να εμφανίζεται στα apps του Facebook για Android και iOS προς τα τέλη της περασμένης χρονιάς, αλλά σε συγκεκριμένες χώρες. Πριν λίγες ημέρες, το Facebook ανακοίνωσε την επέκταση της λειτουργίας αυτής σε όλες τις χώρες και όλες τις ηπείρους!

Τι είναι;

Με απλά λόγια, το "Find WiFi" εμφανίζει ένα χάρτη με την τοποθεσία σου, και επισημαίνει όλα τα "ανοικτά" δίκτυα WiFi που βρίσκονται κοντά στη δική σου θέση. Ταυτοχρόνως, εμφανίζει πληροφορίες για το κάθε ένα εξ αυτών, δηλαδή τι είδους επιχείρηση είναι αυτή που παρέχει το δίκτυο, το όνομά της και του δικτύου, αν είναι ανοικτό συγκεκριμένες ώρες ή και ημέρες. Βέβαια, για να εμφανιστεί ένα δίκτυο, η επιχείρηση θα πρέπει να "εγγραφεί" στην υπηρεσία και να δώσει τις πληροφορίες αυτές. Επομένως, η υπηρεσία "Find WiFi" δεν θα εμφανίζει όλα τα ανοικτά δίκτυα.

Πως το ενεργοποιώ;

Για να χρησιμοποιήσεις το "Find WiFi", θα πρέπει να πατήσεις στο μενού του Facebook app (το εικονίδιο με τις τρεις οριζόντιες γραμμές), και θα πρέπει να δεις το "Find WiFi" ("Εντοπισμός WiFi") ανάμεσα στις επιλογές. Έπειτα από μερικές επιβεβαιώσεις που δίνουν στο app την άδεια να "γνωρίζει" τη θέση σου, θα ενεργοποιηθεί η λειτουργία και, σχεδόν αμέσως, θα δεις στο χάρτη όλα τα δίκτυα WiFi που βρίσκονται στα πέριξ! Στην περίπτωση που δεν το δεις στη λίστα των επιλογών, θα πρέπει να πας λίγο πιο κάτω, στα apps και να πατήσεις "See all" ("προβολή όλων"). [gallery columns="4" link="file" size="full" ids="50911,50912,50909,50910"] Η ανακοίνωση του Facebook για την υπηρεσία, λέει πως, κατά τις δοκιμές, βρήκαν πολύ χρήσιμη τη λειτουργία σε περιοχές όπου η κάλυψη της κινητής είχε προβλήματα, αλλά και σε ανθρώπους που βρίσκονταν σε ταξίδι. Βεβαίως, και το Facebook έχει να κερδίσει από αυτή τη λειτουργία μιας και, το να έχεις internet σε περισσότερα μέρη, σημαίνει και πως θα χρησιμοποιείς το Facebook περισσότερο! Εμείς οφείλουμε, βέβαια, να σε προειδοποιήσουμε πως τα "ανοιχτά" δίκτυα WiFi σε καφετέριες και εστιατόρια, είναι πιο "επικίνδυνα", λόγω των μέτρων ασφάλειας που (δεν) λαμβάνουν οι ιδιοκτήτες. Επομένως, συνδέσου με σύνεση και προσοχή!