Φωτογραφίες 360 μοιρών στην πράξη!

Περίληψη: Η νέα «μόδα» σε Facebook, YouTube - και όχι μόνο - είναι οι 360 μοίρες....

Η νέα «μόδα» σε Facebook, YouTube - και όχι μόνο - είναι οι 360 μοίρες. Οι φωτογραφίες και τα βίντεο παύουν να είναι «μονότονα» και να δείχνουν μόνο ένα συγκεκριμένο οπτικό πεδίο. Οι λήψεις 360 μοιρών, είναι κάτι περισσότερο από πανοραμικές· είναι «σφαιρικές», και παρουσιάζουν τον κόσμο, όπως ακριβώς τον βλέπεις γύρω σου. Πως να τα δεις… Για να δεις υλικό 360 μοιρών σε υπολογιστή, θα πρέπει να «πιάσεις» την εικόνα και να την περιστρέψεις με το ποντίκι προς κάθε κατεύθυνση. Σε smartphone και tablet όμως, μπορείς να αξιοποιήσεις τους ενσωματωμένους αισθητήρες και απλά να περιστρέφεις τη συσκευή.Ωστόσο, η πραγματική «μαγεία» των λήψεων 360 μοιρών γίνεται αντιληπτή με ένα VR headset, όπως τα Oculus Rift, HTC Vive, Sony PlayStation VR, LG 360 VR, κ.λπ. Μπορείς ακόμα να χρησιμοποιήσεις ένα headset χωρίς οθόνη που χρησιμοποιεί το κινητό σου, όπως το Samsung Gear, το Google Cardboard ή το Trust Urban Revolt Exos 3D, στο οποίο έχουμε αναφερθεί ξανά.… και πως να τα φτιάξεις Είμαστε σίγουροι, ότι αφού απολαύσεις μερικά βίντεο και φωτογραφίες 360 μοιρών θα ενθουσιαστείς και θα θελήσεις να ανεβάσεις τα δικά σου. Οι επαγγελματικές λήψεις απαιτούν και επαγγελματικό εξοπλισμό, δηλαδή ειδικές φωτογραφικές μηχανές με σφαιρικούς φακούς και σφαιρικές κάμερες, όπως η Samsung Gear 360 και η LG 360 Cam. Ωστόσο, για απλές καθημερινές λήψεις μπορείς να χρησιμοποιήσεις ακόμα και το κινητό σου. Ας δούμε πως… Σε iPhoneΕάν έχεις iPhone μπορείς να τραβήξεις πανοραμικές φωτογραφίες από το app της φωτογραφικής μηχανής και να τις ανεβάσεις κανονικά στο Facebook.Ωστόσο, οι πανοραμικές λήψεις είναι 180 μοιρών και όχι σφαιρικές. Για λήψεις 360 μοιρών μπορείς να κατεβάσεις κάποιο εξειδικευμένο app από το App Store, ή να χρησιμοποιήσεις το Google Street View.Σε κάθε περίπτωση δεν χρειάζεται να κάνεις κάποια ρύθμιση στο Facebook, καθώς οι πανοραμικές ή οι σφαιρικές λήψεις αναγνωρίζονται αυτόματα. Σε AndroidΗ ενσωματωμένη κάμερα του Android, είναι σε θέση να τραβά λήψεις 360 μοιρών. Και βέβαια, επειδή ο φακός που έχεις δεν τραβά σφαιρικές λήψεις, το app σε καθοδηγεί βήμα προς βήμα και κατόπιν ενώνει όλες τις λήψεις σε μια ενιαία εικόνα 360 μοιρών.Στη συνέχεια την ανεβάζεις κανονικά στο Facebook για να εντυπωσιάσεις τους φίλους σου! 360_1 360_2 360_3
  • Άνοιξε το Street View, ή την Android Camera και ακολούθησε τις οδηγίες. Κάθε φορά που τοποθετείς την τελεία μέσα στον κύκλο πραγματοποιείτε μια λήψη.
  • Συνέχισε έτσι, μέχρι να καλύψεις 360 μοίρες γύρω σου.
  • Ανέβασέ την στο Facebook όπως κάνεις συνήθως. Το app θα την αναγνωρίσει και θα εμφανίσει το γνωστό σύμβολο «360». Για να δεις ολόκληρη τη λήψη θα πρέπει να περιστρέψεις το κινητό σε διάφορες κατευθύνσεις.