Φθινοπωρινές Εκδηλώσεις στα Καταστήματα Public!

Περίληψη: Το Public, το μεγαλύτερο βιβλιοπωλείο, δείχνοντας για ακόμη μια φορά την αγάπη του για το...

Το Public, το μεγαλύτερο βιβλιοπωλείο, δείχνοντας για ακόμη μια φορά την αγάπη του για το βιβλίο και θέλοντας να προσφέρει νέες εμπειρίες στους λάτρεις του, υποδέχεται τη νέα σεζόν με πληθώρα εκδηλώσεων και συναντήσεων που θα συναρπάσουν το αναγνωστικό κοινό! Νέοι θεσμοί εγκαινιάζονται, όπως η θεματική «Ο δικός μου Άλλος» με τους δημοσιογράφους Γιάννη Μπασκόζο και Μάκη Προβατά να υποδέχονται σημαντικές προσωπικότητες που συζητούν για τον δικό τους, «άγνωστο» στο ευρύ κοινό, άλλο. Για τον Οκτώβριο θα συναντήσουν τους Ματθαίο Γιωσαφάτ & Τίτο Πατρίκιο. Παλαιότεροι θεσμοί ανανεώνονται, όπως «Ο (Τρίτος) Άνθρωπος Είναι Πολιτικό Ον…», και άλλοι συνεχίζουν την επιτυχημένη πορεία τους, ανάμεσα τους οι «Επίμαχες συζητήσεις, Επίκαιρες Συναντήσεις» και οι «Λογοτεχνικοί Περίπατοι».Δεν θα μπορούσαν να λείπουν και οι βιβλιοπαρουσιάσεις τον Οκτώβριο, δίνοντάς μας την ευκαιρία να συναντήσουμε πρόσωπα, όπως οι Δ. Καμπουράκης, Ε. Γιαννάκη και Μ. Σακελλαρόπουλος, να γνωρίσουμε το έργο τους και να συζητήσουμε μαζί τους. Το πολιτιστικό ενδιαφέρον των Public, δεν σταματά όμως εδώ καθώς εκτείνεται σε ένα δημιουργικό χειμώνα, με το Νοέμβριο να αποτελεί μήνα ιδιαίτερης δραστηριότητας. Ένας ακόμα νέος θεσμός εγκαινιάζεται με τον Μπάμπη Παπαδημητρίου και τις εκδόσεις Παπαδόπουλος που επιμελούνται μία νέα σειρά βιβλίων με τίτλο «Μικρές Εισαγωγές» και πραγματεύεται θέματα που έρχονται στις καθημερινές συζητήσεις και αναζητήσεις μας, ενώ παράλληλα ο Νοέμβριος αποτελεί «Μήνα Αστυνομικής Λογοτεχνίας», όπου υποδεχόμαστε ξένους συγγραφείς από τις εκδόσεις Μεταίχμιο, A. Dahl, S. Neville, Α. Lane & Γ. Μπανσέρους. Αναγνωρίζοντας τη σημασία μιας έντονης πολιτιστικής ζωής, τα Public παραμένουν κοντά στο αναγνωστικό κοινό με ενδιαφέρουσες συζητήσεις και εκδηλώσεις.Ακολουθούν αναλυτικά οι προτάσεις για το μήνα Οκτώβριο στα Public Συντάγματος

Ο Κωνσταντίνος Καρνάζης παρουσιάζει το βιβλίο του

4/10 και ώρα 19.00 | Public Συντάγματος, Είσοδος ΕλεύθερηΤην Τετάρτη 4 Οκτωβρίου, ο Κωνσταντίνος Καρνάζης παρουσιάζει το βιβλίο του «Ό δρόμος προς τη Σπάρτη», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Key Books στο Public Συντάγματος. Ο Κωνσταντίνος Καρνάζης επιστρέφει στη γη των προγόνων του και συνθέτει τρεις διαφορετικές ιστορίες σε μία μοναδική αφήγηση. Αναζητά τις ελληνικές ρίζες του, με τη συνδρομή κορυφαίων ακαδημαϊκών ψάχνει τα ίχνη της αυθεντικής διαδρομής που διένυσε ο Φειδιππίδης και ολοκληρώνει την «αποστολή» του τρέχοντας στο σημαντικότερο αγώνα αντοχής του κόσμου, το Σπάρταθλον.

Σεμινάρια φωτογραφίας με την Canon

Φωτογραφία και Ρεπορτάζ στο πλαίσιο του Θεσμού Public Moments Εισηγητής: Μενέλαος Μυρίλλας

6/10 και ώρα 19.00 | Public Συντάγματος, Είσοδος ΕλεύθερηΗ λεπτή γραμμή ανάμεσα στο μέσο και στην αντικειμενική καταγραφήΣτόχος του σεμιναρίου που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου με εισηγητή τον Μενέλαο Μυρίλλα, είναι να αναλυθεί κατά πόσο ο σεβασμός στην φωτογραφία και την φύση της ως μέσο έκφρασης βοηθά ή τελικά εμποδίζει την αντικειμενική καταγραφή της επικαιρότητας και την αναζήτηση της «αλήθειας».Τελικά η πλήρης εκμετάλλευση του μέσου είναι μόνο προνόμιο των εικαστικών φωτογράφων ή μπορεί να βρει πρακτική εφαρμογή στο φωτορεπορτάζ; Θα αναλυθεί η δουλειά μας στο πρακτορείο SOOC που, κατά κοινή ομολογία, άλλαξε και επαναπροσδιόρισε την αντίληψη για την φωτογραφία επικαιρότητας αλλά και ανέλυσε τη λεπτή γραμμή μεταξύ εικαστικής προσέγγισης και ρεπορταζιακής καταγραφής.

Ο Αθανάσιος ΑλεξανδρίδηςΣχολή Ανήσυχων Γονέων: Παιδικοί Έρωτες

7/10 και ώρα 12.30 | Public Συντάγματος, Είσοδος ΕλεύθερηΤο Σάββατο 7 Οκτωβρίου, ο Αθανάσιος Αλεξανδρίδης ψυχίατρος, παιδοψυχίατρος και ψυχαναλυτής με μεγάλο αριθμό εργασιών σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια, περιοδικά και βιβλία, παρουσιάζει το πρώτο βιβλίο της σειράς «Σχολή Ανήσυχων Γονέων» με τίτλο «Παιδικοί Έρωτες», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ίκαρος. Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι: Ελένη Γκίνη, Δρ. Θεατρολογίας, διδάσκουσα στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου, Αθανάσιος Λιάκος, Διευθυντής Δημοτικού Εκπαιδευτηρίων Αργύρη-Λαιμού και ο ίδιος ο συγγραφέας.

Ο (τρίτος) άνθρωπος είναι πολιτικό ον…με τους Μάκη Προβατά & Χρήστο ΧωμενίδηΣυζήτηση με τον Σταύρο Θεοδωράκη

9/10 και ώρα 21.00 | Public Cafe, Είσοδος ΕλεύθερηΟ Μάκης Προβατάς και ο Χρήστος Χωμενίδης συνεχίζουν τις περσινές συναντήσεις με τίτλο «Ο Τρίτος Άνθρωπος» μόνο που για αυτή τη χρονιά ο τίτλος θα είναι «Ο (Τρίτος) Άνθρωπος είναι Πολιτικό Ον…» Εγκαινιάζουν τις φετινές συναντήσεις με καλεσμένο τον Σταύρο Θεοδωράκη, τη Δευτέρα 9 Οκτωβρίου στο Public Cafe. Κάποιον που αποδείχθηκε πραγματικά ‘πολιτικό ον’, ανθεκτικός και υποψήφιος για την αρχηγία του κέντρου...

Σεμινάριο Ειδικής Αγωγής «Ειδικές Μαθησιακές Δυσκολίες - Τι είναι; Ποια τα χαρακτηριστικά; Πώς γίνεται η διάγνωση; Πότε ανησυχούμε;»

10/10 και ώρα 19.00 | Public Συντάγματος (Έπειτα από δήλωση συμμετοχής)Ειδικές Μαθησιακές Δυσκολίες: Τι πρέπει να γνωρίζουν όλοι οι γονείς;Την Τρίτη 10 Οκτωβρίου, ο ειδικός παιδαγωγός Φώτης Παπαναστασίου, συγγραφέας του βιβλίου «Μαθησιακές Ευκολίες», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πεδίο, δίνει απαντήσεις στα παρακάτω ερωτήματα. Τι εννοούμε με τον όρο «μαθησιακές δυσκολίες»; Πού οφείλονται οι μαθησιακές δυσκολίες και ποιες είναι οι ενδείξεις τους; Ποιά είναι τα χαρακτηριστικά των παιδιών που έχουν μαθησιακές δυσκολίες και κυρίως πώς αυτές μετατρέπονται σε «μαθησιακές ευκολίες»; Προκειμένου το κοινό να συμμετάσχει στη συζήτηση αυτή, θα πρέπει να δηλώσει συμμετοχή στο blog.public.gr καθώς θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Η Πηνελόπη Κουρτζή παρουσιάζει το νέο βιβλίο της

12/10 και ώρα 19.00 | Public Συντάγματος, Είσοδος ΕλεύθερηΤην Πέμπτη 12 Οκτωβρίου η Πηνελόπη Κουρτζή παρουσιάζει το νέο βιβλίο της «Δεκατρία Μπαλώματα», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός, στο Public Συντάγματος. «Μικρή μου, να θυμάσαι πάντα∙ το μπάλωμα όταν γίνεται δεν ξεγίνεται. Κοίτα, όμως, σαν καινούργιο δείχνει. Το μπάλωμα είναι τέχνη». «Και τι ακριβώς σημαίνει μπάλωμα; Και γιατί να μην αγοράσεις καινούργιο; Αφού έχετε τόσους παράδες», απορούσε η Νόρα. Την Πηνελόπη Κουρτζή συνοδεύουν στο πάνελ: η Κατερίνα Γκαγκάκη, Επικοινωνιολόγος, ο Στρατής Λιαρέλλης, Εντεταλμένος Σύμβουλος του ομίλου Αντέννα, ο Γιώργος Πέτρου, Καλλιτεχνικός Διευθυντής της Καμεράτα και ο Γρηγόρης Σιβολαπένκο, Καθηγητής Φαρμακευτικής. Την εκδήλωση θα πλαισιώσει μουσικά η Ελένη Σταμίδου, ερμηνεύτρια και συνθέτρια.

Λογοτεχνικός περίπατος Ρέα Γαλανάκη

14/10 και ώρα 10.30 | Public ΣυντάγματοςΤο Public και η Εταιρεία Πολιτιστικού Τουρισμού Discover Greek Culture οργανώνουν το Σάββατο, 14 Οκτωβρίου, στις 10:30, λογοτεχνικό περίπατο αφιερωμένο στη γνωστή συγγραφέα Ρέα Γαλανάκη, στο έργο της οποίας αναδεικνύεται η συνθετότητα της ιστορίας, η πολυπλοκότητα των γεγονότων και η καταλυτική τους επίδραση στον ανθρώπινο βίο. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν διάφορα σημεία στο κέντρο της Αθήνας που συνδέονται είτε με τη ζωή της ίδιας στην Αθήνα, είτε και με τα πρόσωπα των βιβλίων της. Στη συνέχεια, στο Public Συντάγματος, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να συναντήσουν την ίδια τη συγγραφέα και να συζητήσουν μαζί της για τη ζωή και το έργο της. Οι συμμετέχοντες μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο blog.public.gr, θα προκύψουν μετά από κλήρωση και θα ειδοποιηθούν τηλεφωνικώς και με email.

O Δημήτρης Καμπουράκης παρουσιάζει το βιβλίο του

16/10 και ώρα 20.30 | Public Cafe, Είσοδος ΕλεύθερηΤη Δευτέρα 16 Οκτωβρίου, o Δημήτρης Καμπουράκης παρουσιάζει το βιβλίο του «Δύο Ζωγράφοι», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πατάκης, στο Public Cafe. Ο δημοσιογράφος και συγγραφέας μας προσφέρει ένα πανόραμα χαρακτήρων, αναδεικνύοντας τα πάθη της ανθρώπινης φύσης, αλλά και τη διαφθορά σε όλα τα επίπεδα της ελληνικής κοινωνίας και παρουσιάζει το βιβλίο του «Δυο Ζωγράφοι». Για το βιβλίο θα μιλήσουν επίσης οι: Γιώργος Οικονομέας, δημοσιογράφος, Μάκης Προβατάς, δημοσιογράφος - ραδιοφωνικός παραγωγός και Μανώλης Σφακιανάκης, Αντιστράτηγος, ε.α. της ΕΛ.ΑΣ, ειδικός αναλυτής ηλεκτρονικού εγκλήματος.

«Ο δικός μου άλλος» με τους Γιάννη Μπασκόζο & Μάκη ΠροβατάΤίτος Πατρίκιος… «Η διαδρομή»

17/10 και ώρα 21.00 | Public Cafe, Είσοδος ΕλεύθερηΣπουδαίες προσωπικότητες από διαφορετικούς τομείς, έρχονται στο Public για μια άλλη, ελάχιστα γνωστή, πλευρά του εαυτού τους. Ο άγνωστος σε εμάς αλλά πολύ «δικός τους Άλλος». Την Τρίτη 17 Οκτωβρίου, ο ποιητής Τίτος Πατρίκιος με αφορμή την συγκεντρωτική έκδοση των ποιημάτων του θα μιλήσει για τους «δικούς του Άλλους», τις διαφορετικές εποχές στο έργο του, τις επιρροές, τις αρνήσεις και τις καταφάσεις απέναντι στα ποιητικά, κοινωνικά και πολιτικά γεγονότα. Το σημερινό στίγμα του. Η συζήτηση θα πραγματοποιηθεί στο Public Café Συντάγματος με συντονιστές τους δημοσιογράφους Γιάννη Μπασκόζο και Μάκη Προβατά.

Βιωματική παρουσίαση με αφορμή το βιβλίο « Άλλαξε τις σκέψεις σου, άλλαξε τη ζωή σου» της Gill Edwards

18/10 και ώρα 19.00 | Public Συντάγματος, Τιμή εισιτηρίου 20€Την Τετάρτη 18 Οκτωβρίου η εισηγήτρια Swami Nirvikalpa (Όλγα Αλεξίου) - Yogic Lifestyle & Meditation Coach συμμετέχει σε μία βιωματική παρουσίαση με αφορμή το βιβλίο της Gill Edwards «Άλλαξε τις σκέψεις σου, άλλαξε τη ζωή σου», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διόπτρα. Βιωματικές ασκήσεις για την απενεργοποίηση των αρνητικών σκέψεων και την αντικατάστασή τους με θετικές. Σε αυτή τη δίωρη παρουσίαση θα μάθετε πως μπορείτε να απελευθερωθείτε από τα περιοριστικά μοτίβα και να δημιουργήσετε μια ζωή γεμάτη υγεία και ευτυχία. Δήλωση συμμετοχής στο blog.public.gr. Οι ενδιαφερόμενοι θα ειδοποιηθούν μέσω email για την έναρξη της προπώλησης. Τιμή εισιτηρίου 20€.

Η Μανίνα Ζουμπουλάκη παρουσιάζει το βιβλίο της

19/10 και ώρα 19.00 | Public Συντάγματος, Είσοδος ΕλεύθερηΤην Πέμπτη 19 Οκτωβρίου, η Μανίνα Ζουμπουλάκη παρουσιάζει το βιβλίο της «Κάτι μου Κρύβεις», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος, στο Public Συντάγματος. Γιατί η Μανίνα Ζουμπουλάκη σκότωσε έναν νέο και ελπιδοφόρο πολιτικό; Οι «συνένοχοι» σ’ αυτήν τη μυστηριώδη ιστορία, σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου βιβλίου της Μανίνας Ζουμπουλάκη «Κάτι μου Κρύβεις». Δραματοποιημένα αποσπάσματα του βιβλίου θα διαβάσει η ηθοποιός Γαλήνη Τσεβά.

Ο Δημήτρης Τζίωτης παρουσιάζει το βιβλίο του

19/10 και ώρα 20.30 | Public Cafe, Είσοδος ΕλεύθερηΤην Πέμπτη 19 Οκτωβρίου, ο Δημήτρης Τζίωτης παρουσιάζει το βιβλίο του «Η ιδέα του φωτός», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πατάκης, στο Public Cafe Συντάγματος. Η ιστορία αυτή βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα. Η πιο ωραία ιδέα του κόσμου γεννήθηκε πριν από τέσσερις χιλιάδες, σχεδόν, χρόνια. Η καθηγήτρια Κλασικών Σπουδών του Πανεπιστημίου της Βιέννης, Ισαβέλλα Χάνσεν, ανέλαβε να παραδώσει προς το δικαστήριο την επιστημονική της γνωμοδότηση για μία υπόθεση που φαινόταν ότι έχει για πάντα ξεχαστεί. Κατά τη διάρκεια της έρευνας που διεξάγει, σε συνεργασία με τον συγγραφέα Νίκο Πατρινό, βρίσκονται μπροστά σε μία απρόσμενη εξέλιξη.

Διαβάζοντας το βιβλίο του άλλου!

20/10 και ώρα 19.00 | Public Συντάγματος, Είσοδος ΕλεύθερηΔυο ψυχοθεραπευτές, ο Γιάννης Βαϊτσαράς, και ο Τρύφων Ζαχαριάδης, προσεγγίζουν τη συγγραφική εμπειρία των μυθιστορημάτων τους, που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Αρμός, την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου στο Public Συντάγματος. Οι ψυχοθεραπευτές Γιάννης Βαϊτσαράς και Τρύφων Ζαχαριάδης αναλύοντας ο ένας το βιβλίο του άλλου τοποθετούν τους πρωταγωνιστές των μυθιστορημάτων τους στο περιβάλλον εκείνο που στρέφει την προσοχή των αναγνωστών σε όσα κρύβονται πίσω από τις λέξεις της χαρισματικής αφήγησης τους!

Εργαστήριο Ρομποτικής

21/10 και ώρα 12.00 | Public Συντάγματος, (έπειτα από δήλωση συμμετοχής)Οι μικροί μηχανικοί μας, με την καθοδήγηση ειδικών για την ηλικία τους επιστημόνων, με την ενεργή ενασχόληση και βιωματική προσέγγιση, συνδυάζουν έμπρακτα Τεχνολογία, Μηχανική και Μαθηματικά, το Σάββατο 21 Οκτωβρίου. Το δομημένο εργαστήριο Μηχανικής, είναι ειδικά σχεδιασμένο για παιδιά 5 με 7 ετών. Στόχος του εργαστηρίου είναι να σχεδιάσουμε και να χτίσουμε μία μηχανική κατασκευή (από την καθημερινότητά μας) και να αναλύσουμε το πώς ακριβώς λειτουργεί και πώς μπορούμε να τη βελτιώσουμε. Με βιωματική προσέγγιση (αλλά το κυριότερο διασκεδάζοντας), τα παιδιά σχεδιάζουν και χτίζουν μια μηχανική κατασκευή από την καθημερινότητά τους. Λόγω αυξημένης ζήτησης και περιορισμένου αριθμού θέσεων, είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο blog.public.grΟι συμμετέχοντες θα προκύψουν μετά από κλήρωση και θα ειδοποιηθούν τηλεφωνικώς και με email. Σε συνεργασία με το City Lab.

Σεμινάρια φωτογραφίας με την Canon στο πλαίσιο του θεσμού Public Moments Ταξιδιωτική φωτογραφία Εισηγητής: Γεώργιος Τσάφος

23/10 και ώρα 19.00 | Public Συντάγματος, Είσοδος ΕλεύθερηΤη Δευτέρα 23 Οκτωβρίου, Ο Γιώργος Τσάφος θα μιλήσει στο σεμινάριο φωτογραφίας για τα θέματα «απαραίτητος φωτογραφικός εξοπλισμός», «ταξιδιωτική φωτογραφία και τοπίο» αλλά και «ταξιδιωτική φωτογραφία και άνθρωπο». Ο Γιώργος Τσάφος ασχολείται με τη φωτογραφία για περισσότερο από 20 χρόνια. Ως επαγγελματίας ειδικεύεται κυρίως στην ταξιδιωτική φωτογραφία και εικόνες του έχουν δημοσιευθεί σε εφημερίδες και περιοδικά στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, ενώ δουλειά του έχει επίσης χρησιμοποιηθεί στην εικονογράφηση πλήθους ταξιδιωτικών οδηγών.

O Μένιος Σακελλαρόπουλος παρουσιάζει το βιβλίο του

23/10 και ώρα 21.00 | Public Cafe, Είσοδος ΕλεύθερηΤη Δευτέρα 23 Οκτωβρίου, ο Μένιος Σακελλαρόπουλος, παρουσιάζει το βιβλίο του «Ο χορός των Συμβόλων» στο Public Café Συντάγματος, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός. Ένα μαγικό ταξίδι ψυχής από τον Ψηλορείτη και τα Χανιά ως το Κέμπριτζ και τη Νορβηγική Ακαδημία Επιστημών στο Όσλο, ένα χάδι στον Αρχιμήδη, τον Πυθαγόρα και τον Θαλή, μια συγκινητική ιστορία με πολλά αληθινά στοιχεία… Για το βιβλίο θα μιλήσει η Νίκη Λυμπεράκη, δημοσιογράφος, ο Μίλτος Πασχαλίδης, τραγουδοποιός και ο Άρης Σφακιανάκης, συγγραφέας. Αποσπάσματα θα διαβάσει ο ηθοποιός Τάσος Νούσιας.

Παρουσίαση των βιβλίων J. Mazdalani

24/10 και ώρα 19.00 | Public Συντάγματος, Είσοδος ΕλεύθερηΟ Ζοζεφ Β. Ματζαλανί (ΖΒΜ) είναι ο ιδρυτής του πρώτου Κέντρου για επιστημονική Εσωτερική μελέτη στον Λίβανο και στον αραβικό κόσμο, που διδάσκονται οι νόμοι της Αυτογνωσίας και αποκαλύπτονται τα μυστικά της φύσης και της Ζωής. Εκτός από τα έργα του στην Αγγλική, Γαλλική Ρωσική και Βουλγάρικη γλώσσα έχει εκδώσει 53 βιβλία στα αραβικά στον τομέα των εσωτερικών επιστημών, χρησιμοποιώντας ποιητική, φιλοσοφική και επιστημονική γλώσσα με εστίαση στην εφαρμογή της δεδομένης πληροφορίας σαν τρόπο ζωής. Για το Ζ. Ματζαλανί θα μιλήσουν την Τρίτη 24 Οκτωβρίου στο Public Συντάγματος, οι Β. Κουρουκλής, Μεταφραστής Ιατρός, Khodor Chouman. Ιατρός – Επιχειρηματίας, κα Ziad Chehabeddine Διευθυντής του Κέντρου Επιστημονικού Εσωτερισμού του Λιβάνου.

Ο Γιάννης Γιαννέλης παρουσιάζει το βιβλίο του

25/10 και ώρα 20.30 | Public Cafe, Είσοδος ΕλεύθερηΤην Τετάρτη 25 Οκτωβρίου, ο Γιάννης Γιαννέλης παρουσιάζει το βιβλίο του «Έρωτας στις φλόγες», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πατάκης, στο Public Cafe. Ένα ιστορικό μυθιστόρημα για τα παιχνίδια της Ιστορίας με την ανθρώπινη μοίρα και για τη δύναμη της αληθινής αγάπης, για όσα αναγκαζόμαστε να αφήσουμε πίσω και για όσα έχουμε την τύχη να ξαναβρούμε. Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι: Τίτος Αθανασιάδης, Δημοσιογράφος - Συγγραφέας, Σταμάτης Μαλέλης, Γεν. Διευθυντής Ειδήσεων και Ενημέρωσης του ΣΚΑΙ και ο Ιστορικός Βλάσης Αγτζίδης.

Παρουσίαση βιβλίου της Σαρίτα Χαΐμ

30/10 και ώρα 21.00 | Public Cafe, Είσοδος ΕλεύθερηΤη Δευτέρα 30 Οκτωβρίου, η Σαρίτα Χαΐμ παρουσιάζει το βιβλίο της «Placebo», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μίνωας, στο Public Cafe Συντάγματος. Οι κολλητοί του τον φωνάζουν Μπίλλυ, το ίδιο και η οικογένειά του, για όλους τους άλλους είναι απλώς ο Βασίλης. Ένας νέος είκοσι δύο χρονών με πολλά «γκάζια» κι αχαλίνωτη δημιουργικότητα. Με το χαρτί του πανεπιστημίου στο χέρι, ονειρεύεται ένα μεταπτυχιακό στο εξωτερικό που θα του χαρίσει φτερά. Μέχρι να βρεθούν τα χρήματα, δουλεύει στην καφετέρια της μητέρας του, ενώ τα βράδια καταπιάνεται με τη δημιουργία ενός περιοδικού φανζίν με τον τίτλο Placebo.

Θεματική: «Επίμαχες συζητήσεις, επίκαιρες συναντήσεις» με το Χάρη ΒλαβιανόΡώσικη Επανάσταση

31/10 και ώρα 19.00 | Public Συντάγματος, Είσοδος ΕλεύθερηΤην Τρίτη 31 Οκτωβρίου ο Χάρης Βλαβιανός εισηγείται τη θεματική: «Επίμαχες συζητήσεις, επίκαιρες συναντήσεις» στο Public Συντάγματος. Φέτος συμπληρώνονται εκατό χρόνια από τη Ρωσική Επανάσταση. Ο Χάρης Βλαβιανός μαζί με τους καλεσμένους του - Δημήτρη Ραυτόπουλο, Περικλή Βαλλιάνο, Ανδρέα Παππά - θα επιχειρήσουν μια αποτίμηση του ιστορικού αυτού γεγονότος και των συνεπειών του.