AirPods Max / Τα νέα ακουστικά της Apple με over-ear design!

Περίληψη: Η οικογένεια ασύρματων ακουστικών της Apple μεγαλώνει, με την παρουσίαση των AirPods Max, ένα over-ear headset με προηγμένα χαρακτηριστικά και design. Πάμε να τα γνωρίσουμε!

Μια μεγάλη έκπληξη μας επιφύλασσε η Apple για τον τελευταίο μήνα της χρόνιας. Όχι τόσο μεγάλη για να χρειαστεί ξεχωριστό event αλλά εξαιρετικά ενδιαφέρουσα παρόλα αυτά. Η εταιρία από το Cupertino ανακοίνωσε ένα νέο ζευγάρι ασύρματων ακουστικών, το AirPods Max, τα οποία προσθέτουν μια ακόμα high-end επιλογή στη γκάμα προϊόντων ήχου της.

Το πρώτο πράγμα που ξεχωρίζει από τα AirPods Max είναι ο σχεδιασμός τους. Τα νέα ακουστικά προσθέτουν την επιλογή του over-ear design, η οποία έλειπε μέχρι τώρα από τις προτάσεις ασύρματου ήχου της Apple. Πέρα από το σχήμα τους, όμως, τα AirPods Max έχουν και πολλές μικρότερες σχεδιαστικές λεπτομερείς, στις οποίες αξίζει να σταθούμε. Η σχεδίαση των ακουστικών, τουλάχιστον στη μία πλευρά, θυμίζει αρκετά το Apple Watch, λόγω του χαρακτηριστικού περιστρεφόμενο κουμπιού που χρησιμοποιείται για πραγματοποίηση διαφόρων ενεργειών.

Όσο ενδιαφέρουσα κι αν είναι η σχεδίαση, βέβαια, η τεχνολογία που ενσωματώνουν τα AirPods Max έχει μεγαλύτερη σημασία. Τα νέα ακουστικά της Apple εξοπλίζονται με οδηγούς 40 χιλιοστών που προσφέρουν πλούσιο και ακριβή ήχο. Επιπλέον τα AirPods Max διαθέτουν και μια σειρά από αισθητήρες που διευκολύνουν τη χρήση τους. Στο σώμα των ακουστικών βρίσκουμε αισθητήρα θέσης, οπτικό αισθητήρα, επιταχυνσιόμετρο και στις δύο πλευρές και γυροσκόπιο στην αριστερή πλευρά. Υπάρχουν επίσης 9 μικρόφωνα, τα οποία χρησιμοποιούνται για κλήσεις/ομιλία και για ακύρωση θορύβου.

Τα AirPods είναι γνωστά και για την ευκολία χρήσης που τα χαρακτηρίζει, με τα νέα AirPods Max να προσφέρουν και αυτά μια παρόμοια εμπειρία. Χάρη στους αισθητήρες που διαθέτουν μπορούν να καταλαβαίνουν πότε τα φοράς ή τα αφαιρείς, πότε βρίσκονται στη θήκη φόρτισης ή βγαίνουν από αυτή, ενώ συνδέονται απρόσκοπτα με iPhone και άλλες Apple συσκευές. Η θήκη είναι εξοπλισμένη με θύρα lightning μέσω την οποίας γίνεται η φόρτιση. Η αυτονομία των AirPods Max φτάνει μέχρι και τις 20 ώρες σύμφωνα με την Apple.

Σε αντίθεση με άλλο μοντέλα AirPods, τα AirPods Max θα είναι διαθέσιμα σε πολλά διαφορετικά χρώματα. Για την ακρίβεια, η Apple θα κυκλοφορήσει τα νέα της ακουστικά σε space gray, silver, green, sky blue και pink χρωματισμούς.