Apple HomePod Mini / Πιο μικρό, ακόμα πιο smart!

Περίληψη: Η Apple παρουσίασε ένα νέο, οικονομικό smart speaker κατά τη διάρκεια του Hi Speed event. Το HomePod Mini είναι μικρότερο αλλά αρκετά... πιο «έξυπνο» από τον προκάτοχό του!

Στο πρόσφατο «Hi, Speed» event της Apple ο βασικός πρωταγωνιστής ήταν το iPhone 12. Πριν ο Tim Cook και οι άνθρωποι της Apple μας δείξουν τη γκάμα των νέων smartphone όμως, μας παρουσίασαν το HomePod Mini, τη μικρότερο smart home συσκευή που έχει δημιουργήσει ποτέ η εταιρία.

Όπως και το πρώτο Apple HomePod, έτσι και το HomePod Mini διαθέτει mesh υφασμάτινη επένδυση στο εξωτερικό του. Το σχήμα όμως δεν είναι το ίδιο με το original και αυτή τη φορά είναι σφαιρικό. Στην κορυφή υπάρχει μία touch επιφάνεια μέσω της οποίας μπορείς να ελέγξεις τη μουσική σου ή τη Siri. Η επιφάνεια αυτή διακοσμείται και από οπίσθιο φωτισμό.

Το HomePod Mini εξοπλίζεται με το S5 SoC, το οποίο μπορεί να προσαρμόσει τον ήχο που αναπαράγει η συσκευή ανάλογα με το χώρο στον οποίο βρίσκεται. Ο ήχος εξάγεται προς τα κάτω, προέρχεται από ένα κύριο ηχείο και δύο δευτερεύοντες πομπούς, και γεμίζει και τις 360 μοίρες γύρω από το ηχείο. Στα χαρακτηριστικά του HomePod Mini βρίσκουμε επίσης και το U1 chip της Apple. Μέσω αυτού, το νέο smart speaker της Apple μπορεί να ανιχνεύσει πότε βρίσκεται κοντά σε ένα iPhone ή να συγχρονιστεί με ένα δεύτερο HomePod Mini και να παίξει σε stereo αν τα δύο ηχεία είναι κοντά.

Με το HomePod Mini η Apple εισάγει και ένα χαρακτηριστικό που λέγεται Intercom. Αυτό δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να στείλουν ένα ηχητικό μήνυμα σε άλλα HomePod Mini μέσα στο σπίτι, ή ακόμα και σε άλλες Apple συσκευές όπως iPhone ή Apple Watch.

Η Apple φιλοδοξεί επίσης να τοποθετήσει το HomePod Mini στο κέντρο του smart home σου, σε συνδυασμό με το HomeKit. Εξοπλίζοντας το σπίτι σου με IoT συσκευές που υποστηρίζουν το Apple HomeKit θα μπορείς να τις ελέγχεις μέσω του HomePod Mini.

Πώς σου φαίνεται το νέο έξυπνο ηχείο της Apple; Είναι η συσκευή που περίμενες για να κάνεις το χώρο σου πιο smart;