Τα gadgets που θα «απογειώσουν» την βραδιά των Όσκαρ

Περίληψη: Λίγα εικοσιτετράωρα απομένουν μέχρι την τελετή απονομής των φετινών βραβείων Όσκαρ και υποθέτουμε ότι φέτος...

Λίγα εικοσιτετράωρα απομένουν μέχρι την τελετή απονομής των φετινών βραβείων Όσκαρ και υποθέτουμε ότι φέτος που υπάρχει και μεγάλο ελληνικό ενδιαφέρον μεταξύ των υποψηφιοτήτων, θα έχεις οργανωθεί κατάλληλα – με ποπ κορν, ποτά, αναψυκτικά, κουβερτούλες φλις κτλ-  ώστε να παρακολουθήσεις το γεγονός ζωντανά.

Ακόμα όμως και αν έχεις φροντίσει για τα παραπάνω, μπορεί να έχεις ελλείψεις σε επίπεδο εξοπλισμού, που να μη σου επιτρέπουν να απολαύσεις την τελετή όπως της αξίζει. Μην ανησυχείς. Γι’ αυτό είμαστε εμείς εδώ, για να σου δώσουμε μερικές ιδέες προκειμένου να αναβαθμίσεις και τον εξοπλισμό σου και να απογειώσεις την απόλαυση της βραδιάς.

Θεωρώντας δεδομένο ότι έχεις καλύψει το θέμα εικόνα, τι μένει για να ολοκληρωθεί το παζλ; Μα φυσικά ο ήχος. Αν παρακολουθήσεις την τελετή από την τηλεόραση, μία καλή ηχόμπαρα, όπως η CreativeStage 2.1θα σου προσφέρει γεμάτο ήχο, αφού διαθέτει και subwoofer, ενώ θα πιάσει ελάχιστο χώρο στο σαλόνι σου. Αντίστοιχα πλούσιο ήχο θα σου προσφέρουνκαι τα Z333 της Logitech, αν διαλέξεις να δεις τα Όσκαρ από το PC ή από το laptop.

Αν τώρα είσαι από εκείνους που έχουν HTPC στο σαλόνι συνδεδεμένο είτε με τηλεόραση είτε με βιντεοπροβολέα, ένα ασύρματο keyboard/mouse combo, όπως το Logitech Touch Wireless Keyboard K400 Plus (σε λευκό ή μαύρο χρώμα) θα σου επιτρέψει να ελέγχεις τα πάντα χωρίς να ξεβολευτείς ούτε δευτερόλεπτο από τον καναπέ σου.

Αν θέλεις να streamάρεις την τελετή στην τηλεόρασή σου αλλά δεν έχεις Smart TV, μπορείς να λύσεις το πρόβλημα με το ChromeCast 3 της Google, αρκεί να έχεις μια ελεύθερη θύρα HDMI και WiFi στον ίδιο χώρο.

Στην περίπτωση που η ώρα προβολής της τελετής (η απονομή ξεκινάει ξημερώματα Δευτέρας για εμάς) δεν σου επιτρέπει να τη δεις στη μεγάλη οθόνη, ένα laptop είναι η λύση ώστε και αραχτός -στον καναπέ ή στο κρεβάτι-, να είσαι και να μην ενοχλήσεις κανένα.  

Εδώ να υβριδικό laptop όπως το LenovoYoga 13.9" ή το HP13.3" Spectre X360 θα σε βοηθήσουν να δεις την τελετή άνετα, αξιοποιώντας είτε το tent είτε τοstand mode. Εναλλακτικά, δύο συμβατικά laptop όπως το AsusZenBook 14" ή το Apple MacBook Pro Retina 13.3” θα σου δώσουν και υψηλής ποιότητας εικόνας, ενώ είναι αρκετά ελαφριά ώστε να μη σε κουράσουν αν καταλήξεις να βλέπεις την τελετή με το laptop αγκαλιά.

Τέλος, για να κρατήσεις για πάντα την τελετή αποθηκευμένη και να μπορείς να την δεις ανά πάσα ώρα και στιγμή σε οποιαδήποτε συσκευή, ο WD Element Portable 1TB (με δώρο ασύρματο ηχείο της Crystal Audio) μπορεί να χωρέσει όχι μόνο την απονομή, αλλά και όλες τις υποψήφιες ταινίες, ώστε να τις ξαναδείς και να κάνεις την κριτική σου στην επιτροπή και στα βραβεία.

Καλή απόλαυση!