Εμπρός καλό μου AirTag: Ο πιο απλός τρόπος να μη χάνεις τίποτα!

Περίληψη: Το AirTag είναι ο «έξυπνος» ανιχνευτής της Apple. Απλώς τον προσαρμόζεις στα καθημερινά σου αντικείμενα και ξέρεις πού βρίσκονται ανά πάσα στιγμή!

Ετοιμάσου να κάνεις πολύ πιο εύκολη την καθημερινότητά σου: ήρθαν τα AirTags! Το νέο αξεσουάρ της Apple θα σε βοηθήσει να εντοπίσεις ό,τι ψάχνεις και θα σε γλιτώσει από πολλούς πονοκεφάλους. Ψάχνεις τα κλειδιά σου πριν φύγεις για δουλειά; Δεν βρίσκεις το πορτοφόλι σου; Ή μήπως κάπου ξέχασες το σακίδιό σου; Με ένα AirTag μπορείς να βρεις κάθε τι χαμένο ή ξεχασμένο!

Apple AirTag – Τεχνικά χαρακτηριστικά


Το AirTag είναι μια μικρή και ελαφριά συσκευή ανίχνευσης, η οποία μπορεί εύκολα να προσαρτηθεί στα αντικείμενα που δεν θες να χάσεις. Ο εντοπισμός βασίζεται στις τεχνολογίες Bluetooth και Ultra Wideband. Κάθε AirTag συνοδεύεται και από προστασία IP67, οπότε παραμένει σε λειτουργία ακόμα και αν πέσει επάνω του νερό ενώ στα χαρακτηριστικά του συμπεριλαμβάνεται και ηχείο. Η μπαταρία που ενσωματώνουν τα AirTags κρατάει πάνω από έναν χρόνο, οπότε δεν σε απασχολεί το ζήτημα αυτονομία!

Πώς γίνεται ο εντοπισμός;


Για κάθε AirTag που έχεις προσαρτήσει στα καθημερινά σου αντικείμενα μπορείς να δεις πού βρίσκεται μέσα από την υπηρεσία Εύρεση (Find My) της Apple. Όταν βρίσκεσαι κοντά στα αντικείμενα που ψάχνεις (π.χ. τα κλειδιά σου στο σπίτι), μπορείς να στείλεις μέσω του Find My μια εντολή στο AirTag, για να αναπαράγει ήχο από το ενσωματωμένο ηχείο. Αυτό θα σε οδηγήσει αμέσως στο αντικείμενο που ψάχνεις. Αν το iPhone σου είναι εξοπλισμένο με τεχνολογία Ultra Wideband, ο εντοπισμός μπορεί να γίνει με μεγαλύτερη ακρίβεια ενώ στο iPhone σου μπορούν να εμφανίζονται και αναλυτικές οδηγίες για το πώς θα φτάσεις στο αντικείμενο που ψάχνεις.

Αν πάλι έχεις χάσει κάποιο αντικείμενο, στο οποίο έχεις τοποθετήσει ένα AirTag αλλά δεν ξέρεις πού βρίσκεται, τότε πρέπει να μπεις στο Find My και να το βάλεις σε λειτουργία Απώλειας (Lost Mode). Με αυτόν τον τρόπο θα εκμεταλλευτείς όλη τη δύναμη του δικτύου Find My, ώστε να εντοπίσεις το χαμένο σου αντικείμενο. Το AirTag που είναι σε lost mode επικοινωνεί με κοντινές συσκευές που ανήκουν κι αυτές στο δίκτυο Find My, για να προσδιορίσει την τοποθεσία του. Μόλις προσδιοριστεί η τοποθεσία, σου έρχεται ειδοποίηση. Επίσης κάποιος τρίτος που θα βρει το χαμένο αντικείμενό σου μπορεί μέσω NFC από το AirTag να δει τα στοιχεία επικοινωνίας (αν τα έχεις δηλώσει), για να έρθει σε επαφή μαζί σου. Η επικοινωνία των AirTags με άλλες συσκευές του δικτύου Find My είναι κρυπτογραφημένη έτσι ώστε να μην είναι δυνατή η διαρροή των δεδομένων τοποθεσίας. Επιπλέον τα δεδομένα τοποθεσίας δεν αποθηκεύονται ούτε τοπικά στο AirTag.

Σύνδεση με το iPhone


Το σετάρισμα των νέων σου AirTags είναι όσο απλό θα περίμενες από μια συσκευή της Apple. Απλά φέρε το AirTag κοντά στο iPhone ή iPad σου και αυτό θα εμφανιστεί στην οθόνη. Μόλις ολοκληρώσεις τη σύνδεση μπορείς να δώσεις ό,τι όνομα θες στο AirTag, ώστε να το ξεχωρίζεις σε περίπτωση που χρησιμοποιείς περισσότερα από ένα.

Δώσε χρώμα στο AirTag σου


Τα Apple AirTags είναι ήδη διαθέσιμα στην ελληνική αγορά. Μπορείς να αγοράσεις ένα AirTag μόνο του ή να αποκτήσεις τη συσκευασία των τεσσάρων μαζί. Επιπλέον η Apple διαθέτει μια σειρά από αξεσουάρ, όπως το loop και το μπρελόκ, σε διάφορα χρώματα, έτσι ώστε να δώσεις στα AirTags κάτι από το προσωπικό σου στυλ!

Δεν σου είπαμε στην αρχή ότι η καθημερινότητά σου θα γίνει πιο εύκολη; Χάρη στα AirTags δεν χρειάζεται πια να ανησυχείς για χαμένα αντικείμενα!