Galaxy S10 5G: Ταχύτητα 2,6Gbps σε δοκιμές στη Σεούλ!

Περίληψη: Καθώς η βιομηχανία της κινητής τηλεφωνίας προετοιμάζεται σε παγκόσμιο επίπεδο για την εμπορική διάθεση των...

Καθώς η βιομηχανία της κινητής τηλεφωνίας προετοιμάζεται σε παγκόσμιο επίπεδο για την εμπορική διάθεση των δικτύων 5G, έχει ξεκινήσει ήδη ο αγώνας της δημοσιότητας για τον κατασκευαστή και το δίκτυο που θα επιτύχει τις υψηλότερες ταχύτητες.

H Κορέα είναι ανάμεσα στις χώρες που θα ηγηθούν αυτής της μετάβασης και, καθώς το Samsung Galaxy S10 5G είναι ένα από τα πρώτα 5G smartphones που θα κυκλοφορήσουν στην αγορά, η SK Telecom δεν έχασε χρόνο και δημοσίευσε τα πρώτα αποτελέσματα των δοκιμών της.

Σύμφωνα με το σχετικό δελτίο Τύπου, ο κορεάτικος πάροχος κατάφερε να πετύχει ταχύτητες της τάξης των 2,63Gbps χρησιμοποιώντας τεχνολογία 5G-LTE aggregation. Στην πράξη οι ταχύτητες μέσω δικτύου 5G έφτασαν τα 1,5Gbps και το υπόλοιπο bandwidth προήλθε με ταυτόχρονη σύνδεση με το δίκτυο LTE.

Σύμφωνα με την SK Telecom, με αυτή την ταχύτητα ένα αρχείο μεγέθους 10GB απαιτεί μόλις 30 δευτερόλεπτα για να κατέβει, άρα μία τυπική ταινία σε ποιότητα Blu-ray απαιτεί γύρω στο ενάμισι λεπτό(!), όμως αυτό δεν είναι παρά μόνο η αρχή, αφού οι δοκιμές βρίσκονται ακόμα σε πρώιμο στάδιο και υπάρχει πολύ περιθώριο για βελτιστοποίηση.