Galaxy Tab A: έρχεται το νέο Tab της Samsung

Περίληψη: Μέχρι σήμερα, αν θέλατε μια συσκευή της Samsung με υποστήριξη S Pen, οι επιλογές σας...

Μέχρι σήμερα, αν θέλατε μια συσκευή της Samsung με υποστήριξη S Pen, οι επιλογές σας ήταν περιορισμένες στην ακριβότερη κατηγορία, με μοντέλα όπως το Samsung Galaxy Note 9 ή το Samsung Galaxy Tab S4. Με την ανακοίνωση όμως του Samsung Galaxy Tab A 2019, η Samsung κάνει το S Pen πιο προσβάσιμο από ποτέ.

Η νέα ταμπλέτα της κορεάτικης εταιρίας διαθέτει οθόνη 8,0’’, που την κάνει ιδανική για όσους θέλουν να την έχουν πάντα μαζί τους. Η ανάλυση της οθόνης θα είναι 1920x1200, άρα μπορείς να δεις άνετα ταινίες υψηλής ανάλυσης.

Το S Pen που θα συνοδεύει το Samsung Galaxy Tab A 2019 8.0 θα είναι το ίδιο που υπήρχε πέρσι στο Note 8. Με αυτό μπορείτε πολύ εύκολα να κρατήσετε σημειώσεις ή ακόμα και να φτιάξετε ψηφιακές ζωγραφιές, αφού διαθέτει μεγάλη λεπτομέρεια με πολλά επίπεδα πίεσης.

Σε άλλα χαρακτηριστικά, βρίσκουμε τον οκταπύρηνο επεξεργαστή Exynos 7904, που διαθέτει 2 πυρήνες χρονισμένους στο 1,8GHz και 6 πυρήνες χρονισμένους στα 1,6GHz. Τον επεξεργαστή συνοδεύουν 3GB RAM και 32GB χώρος αποθήκευσης, ο οποίος μπορεί να επεκταθεί μέχρι και με 512GB ακόμα, μέσω καρτών microSD.

Οι κάμερες της συσκευής σίγουρα δεν εντυπωσιάζουν, αλλά για βασική χρήση θα κάνουν την δουλειά τους μια χαρά. Η selfie κάμερα έχει ανάλυση 5MP, ενώ η κάμερα στην πλάτη της συσκευής μπορεί να τραβήξει φωτογραφίες στα 8MP.

Η μπαταρία των 4200mAh υπόσχεται μέχρι και 11 ώρες χρήσης για πλοήγηση στο ίντερνετ, τόσο μέσω Wi-Fi όσο και μέσω 4G. Το νέο Tab A θα έρθει με την τελευταία έκδοση του Android, δηλαδή Android 9.0 Pie μαζί με το OneUI όλων των τελευταίων Samsung.

Μέχρι σήμερα τα μοντέλα Galaxy Tab A απευθύνονταν στην mid-range κατηγορία, οπότε περιμένουμε πως και για το μοντέλο του 2019 θα ισχύει το ίδιο.