Galaxy Tab A 10.1 και Galaxy Tab S5e: όσα ξέρουμε για τα tablet της Samsung

Περίληψη: Λίγο πριν το αυριανό Unpacked event για τα νέα Galaxy smartphones, η Samsung ανακοίνωσε δύο νέα...

Λίγο πριν το αυριανό Unpacked event για τα νέα Galaxy smartphones, η Samsung ανακοίνωσε δύο νέα tablets, τα Galaxy Tab S5e και Galaxy Tab A 10.1 (2019), που έρχονται να συμπληρώσουν την γκάμα της εταιρείας στη μεσοϋψηλή και μεσοχαμηλή κατηγορία τιμής, αντίστοιχα.

Ξεκινώντας από το Galaxy Tab S5e, πρόκειται για ένα εξαιρετικά λεπτό -μόλις 5,5 χιλιοστά σε πάχος- και ελαφρύ (400g) tablet, που απευθύνεται σε όσους αναζητούν υψηλές επιδόσεις. Οι βασικές προδιαγραφές μιλούν από μόνες τους: οθόνη Super AMOLED  10.5” ανάλυσης 1600 x 2.560 pixels με πολύ μικρά περιθώρια, οκταπύρηνος επεξεργαστής Qualcomm Snapdragon 670, 4 ή 6GB μνήμης RAM, έως 128GB αποθηκευτικού χώρου (επεκτάσιμου μεκάρτα microSD).

Επιπρόσθετα, το Galaxy Tab S5e διαθέτει τέσσερα ηχεία υψηλής απόδοσης, κατασκευής AKG, ενώ υποστηρίζει Dolby Atmos για κορυφαία αναπαραγωγή ήχου σε βίντεο και ταινίες. Η μπαταρία του έχει χωρητικότητα 7.040 mAh, εξασφαλίζοντας αρκετή ενέργεια για έως και 14,5 ώρες χρήσης. Τέλος, το Galaxy Tab S5e είναι το πρώτο tablet της Samsung που ενσωματώνει τη δεύτερη έκδοση της ψηφιακής βοηθού Bixby και που διαθέτει Android 9.0 Pie με το νέο One UI της εταιρείας.

Το Galaxy Tab A 10.1 (2019), από την άλλη, απαντάει σε όσους αναζητούν premium χαρακτηριστικά, αλλά έχουν περιορισμένο budget. Διαθέτει μεταλλικό σώμα, οθόνη LCD 10.1″ ανάλυσης FHD -επίσης με λεπτά περιθώρια-, οκταπύρηνο επεξεργαστή Exynos 7904, 2GB μνήμης RAM και 32GB αποθηκευτικού χώρου (επεκτάσιμου με κάρτα μνήμης microSD). Τα ηχεία εδώ είναι στερεοφωνικά, όμως εξακολουθεί και υπάρχει η υποστήριξη DoblyAtmos. Η μπαταρία έχει χωρητικότητα 6.150mAh και το λειτουργικό είναι Android Pie.

https://youtu.be/M1YXDvb6P0M

Tα δύο tablets είναι προγραμματισμένα να κυκλοφορήσουν το δεύτερο τρίμηνο του 2019, χωρίς να γνωρίζουμε ακόμα λεπτομέρειες ούτε για τις τιμές στη χώρα μας ούτε για την ημερομηνία διάθεσης.

Όμως μόλις αυτό συμβεί, θα ενημερωθείς άμεσα από το Public Βlog!