Τα gaming news της εβδομάδας: Ghostwire Tokyo, νέο Witcher και εξαγορά της Haven Studios

Περίληψη: Η εβδομάδα που κλείνει ήταν γεμάτη από gaming news που σίγουρα σε ενδιαφέρουν. Ας δούμε ποιες ήταν οι πιο “hot” gaming ειδήσεις των περασμένων ημερών.

Πολλές είναι οι ειδήσεις αυτής της εβδομάδας από το χώρο του gaming που αλλάζουν τα δεδομένα σε πολλά παιχνίδια που περιμένουμε το επόμενο χρονικό διάστημα. Ας δούμε αναλυτικά τα gaming news της εβδομάδας που φεύγει, ξεκινώντας με νεότερες πληροφορίες για Ghostwire: Tokyo, το επερχόμενο παιχνίδι για PS5 και υπολογιστή.

Κυκλοφορεί το Ghostwire: Tokyo

Η νέα δουλειά της Tango Gameworks και του Kenji Kimura φτάνει στην ώρα της κυκλοφορίας της. Το Ghostwire: Tokyo είναι ένα νέο action adventure που κυκλοφορεί από την Bethesda Softworks για το PC και το PS5 και θα σας ταξιδέψει στην γνωστή ιαπωνική πόλη για να ζήσετε μια εναλλακτική και τρομακτική εμπειρία από κάμερα πρώτου προσώπου. Καλείστε να χρησιμοποιήσετε υπερφυσικές δυνάμεις για να αντιμετωπίσετε τα φαντάσματα και τα πνεύματα που κυριεύουν την περιοχή, συνδυάζοντας και κινήσεις των χεριών.

Video Duration
19:58

Η CD Projekt RED ανακοίνωσε το επόμενο Witcher game και μάλιστα με την Unreal Engine 5

Η CD Projekt RED ασχολείται αυτήν την περίοδο με τις βελτιώσεις για το Cyberpunk 2077, ωστόσο δεν ξεχνάει και το The Witcher. Ήταν απόλυτα λογικό πως η εταιρεία θα δουλεύει στο επόμενο παιχνίδι της σειράς, ωστόσο έκανε επίσημες ανακοινώσεις για να ξεκαθαρίσει την κατάσταση. Οι Πολωνοί ανακοίνωσαν πως το επόμενο κεφάλαιο της σειράς ετοιμάζεται και πως μάλιστα δεν θα αναπτυχθεί με την ιδιόκτητη μηχανή γραφικών REDengine, αλλά -αντιθέτως- με την Unreal Engine 5. Η συνεργασία της CD Projekt RED με την Epic Games θα είναι σε πολλαπλά επίπεδα και θα επιτρέψει στις δύο πλευρές να βελτιώνουν ολοένα και περισσότερο το παιχνίδι που θα προσφέρουν στους παίκτες. Εννοείται πως ακόμη δεν μάθαμε/είδαμε τίποτα παραπάνω από μία πρώτη εικόνα.

Η Sony εξαγόρασε την Haven Studios της Jade Raymond

Η Jade Raymond έχει απασχολήσει την αγορά αρκετά στο παρελθόν, μιας και έχει περάσει από σημαντικές θέσεις και franchises της βιομηχανίας. Η παραγωγός έχει περάσει από την Ubisoft για τη σειρά Assassin’s Creed, αλλά και από την EA, ενώ μέχρι προσφάτως ήταν επικεφαλής του Google Stadia και του τομέα ανάπτυξης παιχνιδιών. Μετά την απόφαση για διάλυση του τμήματος από την Google, η Raymond ίδρυσε με άλλα 5 άτομα την Haven Studios και είχε γίνει ήδη γνωστό πως εργαζόταν σε ένα παιχνίδι για το PlayStation. Ωστόσο, οι εξελίξεις τρέχουν και έτσι η Sony ανακοίνωσε την εξαγορά της ομάδας που θα ασχολείται από εδώ και στο εξής μόνο με παιχνίδια για τα συστήματα της ιαπωνικής εταιρείας. Το πρώτο από αυτά θα είναι ένα AAA multiplayer game για το PS5.

Νέο Prince of Persia στη λογική του Ori από την Ubisoft

Έχει περάσει καιρός από τότε που ακούσαμε για ένα νέο Prince of Persia game και φαίνεται πως η Ubisoft ετοιμάζεται να το μεταφέρει σε ένα νέο εντελώς διαφορετικό πλαίσιο. Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως η Ubisoft Montpellier εργάζεται σε ένα νέο παιχνίδι για το δημοφιλές franchise και από τα όσα μαθαίνουμε θα είναι ένα 2.5D game στη λογική των Ori games της Moon Studios. Μάλιστα, αυτό είναι ένα από τα 20 νέα games που έρχονται από τους Γάλλους για το επόμενο χρονικό διάστημα, μαζί με το The Crew 3, το Assassin’s Creed Rift και τη συνέχεια του Immortals Fenyx Rising.

Φάκελοι στο μενού του Nintendo Switch

Η Nintendo διέθεσε το νεότερο firmware update για την κονσόλα Nintendo Switch. Το 14.0 update φέρνει μέσα σε όλα τη δυνατότητα δημιουργίας φακέλων για τα παιχνίδια που είναι εγκατεστημένα στην κονσόλα, δίνοντας έτσι την ευκαιρία να τακτοποιήσει κανείς τα πολλά games που έχει αγοράσει. Η Nintendo χαρακτηρίζει τους φακέλους ως “groups” που είναι εύκολα διαχειρίσιμα από το κεντρικό μενού της κονσόλας. Για να εμφανιστούν στον παίκτη, χρειάζεται απλά να πατήσει το πλήκτρο L, αλλά και να έχει πάνω από 12 τίτλους εγκατεστημένους στη μνήμη της κονσόλας. Μπορούν να δημιουργηθούν έως και 100 groups των 200 παιχνιδιών έκαστο, ενώ το ίδιο game μπορεί να ενταχθεί σε πολλαπλά groups.

Video Duration
4:22

Ανακοινώθηκε το Ghostbusters: Spirits Unleashed, το νέο 4v1 multiplayer game

Ένα νέο Ghostbusters videogame ανακοινώθηκε… από το πουθενά. Η Illfonic, ομάδα των Friday the 13th: The Game και Predator Hunting Grounds, ανακοίνωσε το νέο multiplayer game Ghostbusters: Spirits Unleashed που θα βάλει τους παίκτες σε μάχες 4v1. Στόχος των παικτών είναι να ελέγξουν ένα από τα τέσσερα μέλη μιας ομάδας και να πιάσουν πρώτοι το φάντασμα πριν στοιχειώσει ολόκληρο τον χάρτη. Από την άλλη πλευρά, προσφέρεται σε έναν παίκτη η δυνατότητα να ελέγξει το φάντασμα και να νικήσει τους αντιπάλους του. Το παιχνίδι αναμένεται στο τέταρτο τρίμηνο του 2022 για PC, PS4, PS5, Xbox One και Xbox Series X/S.

Video Duration
1:27

Δωρεάν Σαββατοκύριακο με το Far Cry 6 και crossover με το Stranger Things

H Ubisoft θα προσφέρει το Far Cry 6 εντελώς δωρεάν για λίγες μέρες, έτσι ώστε ακόμη περισσότεροι fans να το γνωρίσουν και -αν τους αρέσει- να σπεύσουν να το αγοράσουν. Από τις 24 έως και τις 27 Μαρτίου, το νεότερο game της σειράς θα προσφέρεται δωρεάν για PC, PS4, PS5, Xbox One και Xbox Series X/S με δυνατότητα για solo και co-op δράση, αλλά και πρόσβαση σε όλο το DLC περιεχόμενο που έχει κυκλοφορήσει μέχρι και σήμερα. Όσοι απολαύσουν τον τίτλο και τους αρέσει θα μπορέσουν να τον αγοράσουν και στη συνέχεια να μεταφέρουν την πρόοδό τους από τη δοκιμαστική αυτή έκδοση. Μέσα στο τετραήμερο αυτό θα προσφερθεί και μια νέα αποστολή crossover με την τηλεοπτική σειρά Stranger Things του Netflix. O τίτλος της είναι The Vanishing και υπόσχεται να προσφέρει μια νέα stealth-survival horror εμπειρία σε μια εναλλακτική έκδοση της Yara, όπου και κανείς δεν μπορεί να είναι ασφαλής.

Video Duration
0:14

Καθυστερεί και πάει για το 2023 το Suicide Squad video game

Το επόμενο παιχνίδι της Rocksteady είναι το Suicide Squad και πλέον μάθαμε πως δεν θα κυκλοφορήσει φέτος, αλλά πάει -το νωρίτερο- για το 2023. Η Warner Bros. Games ανακοίνωσε πως το Suicide Squad: Kill the Justice League θα γίνει διαθέσιμο για PC, PS5 και Xbox Series X/S την επόμενη άνοιξη, έτσι ώστε να υπάρξει αρκετός χρόνος για όλες τις βελτιώσεις και διορθώσεις που θέλει να κάνει η ομάδα ανάπτυξης. Η πληροφορία για την καθυστέρηση έχει εμφανιστεί από τον Φεβρουάριο, ωστόσο πλέον το μάθαμε και με τον επίσημο τρόπο. Λίγο παραπάνω υπομονή, λοιπόν.