To νέο PS Plus, καθυστέρηση για το Zelda: BOTW 2 και άλλα

Περίληψη: Η εβδομάδα που μας πέρασε είχε πολλά ενδιαφέροντα gaming news. Δες ποια μας τράβηξαν περισσότερο το ενδιαφέρον εδώ!

Πολλά και ενδιαφέροντα ήταν τα gaming νέα και αυτής της εβδομάδας. Κυριάρχησε όπως ήταν λογικό η ανακοίνωση της Sony για το νέο PS Plus που μέχρι και σήμερα γνωρίζαμε ως Project Spartacus και ήρθε να ανταγωνιστεί το Xbox Game Pass. Ας πάμε να δούμε αναλυτικά τι μας απασχόλησε στην αγορά του gaming τις τελευταίες μέρες.

To PS Plus επιστρέφει με 700+ games

Είναι γεγονός πως η Sony ήθελε εδώ και καιρό να ανανεώσει το PS Plus και ουσιαστικά παρουσίασε τη νέα του μορφή που είναι ένας συνδυασμός PS Plus και PS Now. Το νέο πακέτο θα ξεκινήσει να προσφέρεται από τον Ιούνιο στους κατόχους PS4 και PS5 σε τρία διαφορετικά πακέτα. Το πρώτο από αυτά ονομάζεται PS Plus Essentials και προσφέρει αυτά που δίνει τώρα και το PS Plus, δηλαδή τα δωρεάν παιχνίδια κάθε μήνα, την πρόσβαση στο online gaming, κάποιες αποκλειστικές προσφορές και χώρο αποθήκευσης στο cloud. Η τιμή του θα παραμείνει σταθερή στα €8,99 το μήνα ή στα €24,99 για ένα τρίμηνο ή στα €59,99 για ένα χρόνο.

To PS Plus Extra από την άλλη θα προσφέρει όλα τα προνόμια του PS Plus Essentials, μαζί με πρόσβαση σε μια βιβλιοθήκη 400 games από τα PS4 και PS5 που θα προσφέρονται για κατέβασμα στις κονσόλες. Σε αυτά θα περιλαμβάνονται τίτλοι όπως τα Death Stranding, God of War, Marvel’s Spider-Man, Marvel’s Spider-Man: Miles Morales, Mortal Kombat 11, Returnal και άλλα.

Τέλος, θα έχουμε το PS Plus Premium, το οποίο προσφέρει όλα τα παραπάνω μαζί με πρόσβαση σε άλλα 340 games από το PS3 μέσω cloud streaming και έναν κατάλογο από κλασικά games του πρώτου PlayStation, του PS2 και του PSP. Ακόμη, θα προσφέρει και πρόσβαση περιορισμένου χρόνου σε ειδικά demos. Το μηνιαίο αντίτιμό του θα φτάνει στα €16,99, το τριμηνιαίο στα €49,99 και το ετήσιο στα €119,99. Τι συμβαίνει όμως τώρα με αγορές (όπως η ελληνική), όπου και δεν υποστηρίζεται το PS Now και άρα οι παίκτες δεν θα έχουν πρόσβαση στους τίτλους του PS3 (που προσφέρονται μόνο σε μορφή streaming); H Sony ξεκαθάρισε πως σε αυτές τις χώρες το πιο ακριβό πακέτο θα ονομάζεται Deluxe, θα προσφέρει όλα όσα το Premium, χωρίς τα games του PS3, και θα κοστίζει λιγότερα χρήματα.

Το νέο PS Plus θα γίνει διαθέσιμο σταδιακά σε διάφορες χώρες και για ξεκίνημα θα μπει στο χορό η Ασία, ενώ θα ακολουθήσουν η Β. Αμερική και η Ευρώπη, αλλά και ο υπόλοιπος κόσμος, όπου και υποστηρίζεται το PS Plus. Η Sony ξεκαθάρισε πάντως πως τα νέα της παιχνίδια δεν θα προσφέρονται την πρώτη μέρα κυκλοφορίας τους σε κανένα από τα τρία πακέτα, θέλοντας να ξεκαθαρίσει πως δεν πρόκειται για μια δική της εκδοχή για το Xbox Game Pass. Από την άλλη, ο Jim Ryan, σημείωσε πως πολλοί συνεργάτες θα συμμετέχουν σε αυτή τη νέα προσπάθεια και οι παίκτες θα δουν πολλές και σημαντικές κυκλοφορίες στη σχετική βιβλιοθήκη.

Πάει για 2023 το sequel του The Legend of Zelda: Breath of the Wild

Ακούγαμε από τον Ιούνιο του 2019 για το sequel του The Legend of Zelda: Breath of the Wild και είναι αλήθεια πως το περιμέναμε φέτος. Κάτι τέτοιο δεν ισχύει τελικά, αφού η Nintendo έβγαλε μια λιτή ανακοίνωση, τονίζοντας πως θα χρειαστεί έξτρα χρόνο ανάπτυξης και ως εκ τούτου το game πάει για την άνοιξη του 2023.

Video Duration
1:31

Στα χαρακώματα FIFA και EA για το γνωστό ποδοσφαιρικό game

Η μάχη ανάμεσα σε EA και FIFA για την ονομασία της γνωστής σειράς ποδοσφαιρικών games συνεχίζεται και όπως φαίνεται οι δύο πλευρές δεν θα συνεχίσουν τη συνεργασία τους μετά τον Νοέμβριο (όταν και λήγει η τρέχουσα δεκαετής σύμβαση). Η ΕΑ έχει ξεκαθαρίσει πως δεν δέχεται να πληρώσει τα διπλάσια χρήματα που της ζήτησε η FIFA για να επιτρέπει την εμφάνιση του ονόματός της στον τίτλο και στελέχη της δήλωσαν μάλιστα πως αυτό το όνομα είναι απλά «γράμματα στο εξώφυλλο», θέλοντας να τονίσουν πως τον μεγαλύτερο ρόλο στα FIFA games παίζει το ίδιο το παιχνίδι. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες που κυκλοφορούν στα δημοσιογραφικά γραφεία, η σειρά FIFA θα μετονομαστεί σε EA Sports FC ή EA FC. Το φετινό game μπορεί να κυκλοφορήσει ως FIFA 23, αλλά ακόμη είναι όλα στον αέρα, μιας και ουδείς γνωρίζει αν η ΕΑ θα αποφασίσει να κάνει από φέτος το μεγάλο βήμα.

ΑΑΑ horror game ετοιμάζει η Firesprite για το PS5

Η Firesprite είναι ένα από τα νέα αποκτήματα των PlayStation Studios και φαίνεται πως έχουμε κάποιες ενδείξεις για το τι ετοιμάζει. Σύμφωνα με αγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, η βρετανική ομάδα ψάχνει κόσμο για ένα νέο AAA horror game που ετοιμάζει για το PS5 και μάλιστα θα κάνει και χρήση της Unreal Engine 5. Στην παρούσα φάση αναζητείται narrative director, ο οποίος θα είναι υπεύθυνος για το storytelling, αλλά και το «χτίσιμο» του κόσμου και του lore για τον τίτλο. Πάντως δεν είναι ακόμη ξεκάθαρο αν μιλάμε για ένα νέο IP ή κάποια σειρά του PlayStation που απλά θα επιστρέψει στο σήμερα σε μορφή remake.

Μετακομίζει η ομάδα του Hideo Kojima

Μετά από 5 χρόνια, η Kojima Productions αλλάζει έδρα. Ο Hideo Kojima αποχαιρέτησε με μια σειρά από tweets τα γραφεία που ανέπτυξε με την ομάδα του το Death Stranding και στα οποία δούλεψε για πολλές ώρες και με τον Mad Mikkelsen. H Kojima Productions έχει ανακοινώσει πως δουλεύει από τον Οκτώβριο του 2020 σε ένα νέο game που δεν έχει ανακοινωθεί και φαίνεται πως τα σχέδια είναι μεγαλεπίβολα και ίσως χρειαζόταν μεγαλύτερος χώρος. Μπορείτε να δείτε το σχετικό tweet του γνωστού Ιάπωνα δημιουργού στη συνέχεια.

Η Kojima Productions ιδρύθηκε το 2005 υπό την Konami, ως αποτέλεσμα της πολυετούς συνεργασίας της ιαπωνικής εταιρείας με τον Kojima στη σειρά Metal Gear. Από το 2015 κι έπειτα, όταν και Kojima και Konami αποφάσισαν να προχωρήσουν σε ξεχωριστούς δρόμους, η Kojima Productions έγινε ανεξάρτητη ομάδα και στηρίχθηκε οικονομικά από τη Sony Interactive Entertainment, με την οποία και κυκλοφόρησαν το Death Stranding, αρχικά για το PS4 το 2019 και το 2020 για το PC. Η Director’s Cut του τίτλου κυκλοφόρησε στο PS5 πέρσι και στις 30 Μαρτίου έφτασε και στους υπολογιστές.