Τα Max Payne και Monkey Island επιστρέφουν!

Περίληψη: Λίγο πριν ξεκινήσει το σαββατοκύριακο ας κάνουμε ένα sum up από τα πιο ενδιαφέροντα gaming news της εβδομάδας που μας πέρασε!

Πολλές και αυτήν την εβδομάδα οι ειδήσεις που ξεχώρισαν από την αγορά των videogames, ας τις δούμε αναλυτικά.

Max Payne 1+2, η επιστροφή

H Remedy Entertainment ανακοίνωσε πως ετοιμάζει τα δύο πρώτα παιχνίδια της σειράς Max Payne. Τα Max Payne και Max Payne 2 θα κάνουν την εμφάνισή τους σε μορφή remake για να ταιριάξουν απόλυτα στο σήμερα της αγοράς του gaming. Τα παιχνίδια θα κυκλοφορήσουν πακέτο σε ένα Blu-ray και η ομάδα ανάπτυξης στοχεύει σε υψηλές επιδόσεις και αρκετά έντονο φρεσκάρισμα. Τέτοιο, ώστε να αποφασιστεί η κυκλοφορία των δύο remakes μόνο για το PC και τα PS5 και Xbox Series X/S και όχι για τις κονσόλες της περασμένης γενιάς. Τα παιχνίδια θα χρησιμοποιούν την Northlight Engine, την ιδιόκτητη μηχανή γραφικών της Remedy που αξιοποιήθηκε στα πιο πρόσφατα Quantum Break και Control. H μόνη πληροφορία που γνωρίζουμε στην παρούσα φάση είναι πως είναι σε φάση ανάπτυξης και αναμένουμε περισσότερα τις επόμενες εβδομάδες. Υπενθυμίζεται πως το Max Payne κυκλοφόρησε το 2001 και το Max Payne 2 το 2003. Και τα δύο games ξεχώρισαν για το bullet time effect που «πάγωνε» το χρόνο με ένα μηχανισμό που θύμιζε δράση από τις ταινίες «The Matrix».

Νέο παιχνίδι Monkey Island, με την υπογραφή του Ron Gilbert

LucasFilm Games, Devolver Digital και Ron Gilbert ανακοίνωσαν την επιστροφή της σειράς Monkey Island με ένα νέο τίτλο που προκάλεσε θύελλα ενθουσιασμού στους fans της σειράς. Το νέο adventure θα έχει τίτλο Return to Monkey Island και το σενάριο και την παραγωγή του θα αναλάβει ο θρυλικός δημιουργός των πρώτων παιχνιδιών του franchise. Την ανάπτυξη έχει αναλάβει η ομάδα του, Terrible Toybox, και μέσω του trailer επιβεβαιώθηκε ακόμη η συμμετοχή των Dave Grossman, Michael Land, Peter McConnell και Clint Bajakian. Τη φωνή του Guybrush Threepwood θα χαρίσει για άλλη μια φορά ο Dominic Armato, ενώ σημαντική κρίνεται και η συμμετοχή του Rex Crowle, του artist και designer πίσω από τα LittleBigPlanet, Tearaway και Knights and Bikes. Το παιχνίδι αναμένεται να κυκλοφορήσει κάποια στιγμή μέσα στο 2022.

Video Duration
0:58

Με Unreal Engine 5 το νέο Tomb Raider videogame

Στο πλαίσιο των ανακοινώσεων για τη διάθεση της Unreal Engine 5 από την Epic Games, έγιναν ανακοινώσεις και από συνεργαζόμενες εταιρείες που θα αξιοποιήσουν τη νέα μηχανή γραφικών. Με την ευκαιρία αυτή, η Crystal Dynamics επιβεβαίωσε ότι εργάζεται στο νέο παιχνίδι της σειράς Tomb Raider και πως θα αξιοποιήσει τα νέα εργαλεία για να προσφέρει το κάτι ξεχωριστό. «Η νέα μηχανή θα μας προσφέρει τη δυνατότητα να δώσουμε το κάτι παραπάνω σε επίπεδο εξιστόρησης και gameplay στους παίκτες. Στόχος μας είναι να ανεβάσουμε επίπεδο το παιχνίδι και την απεικόνισή του γενικότερα», σημείωσε η εταιρεία χαρακτηριστικά. Το νέο Tomb Raider έχει επιβεβαιωθεί εδώ και καιρό από τους εορτασμούς για τα 25α γενέθλια της σειράς και υπενθυμίζεται πως έχει στόχο να ενώσει τα πρώτα παιχνίδια με την πρόσφατη τριλογία.

Μόνο next-gen το νέο Need for Speed

Φαίνεται πως η ΕΑ πήρε μια σημαντική απόφαση σε ό,τι αφορά το επόμενο παιχνίδι της σειράς Need for Speed. Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο Jeff Grubb που έχει αποδειχτεί πως έχει πολύ καλές επαφές στην αγορά, η γνωστή εταιρεία αποφάσισε να προσφέρει το νέο Need for Speed μόνο στους κατόχους PC και κονσολών νέας γενιάς, δηλαδή PS5, Xbox Series X και Xbox Series S. Το παιχνίδι αναμένεται κάπου στον Νοέμβριο και υπενθυμίζεται πως ήταν να κυκλοφορήσει πέρσι, αλλά η ΕΑ αποφάσισε να ορίσει την Criterion Games ως υποστηρικτική ομάδα στην ανάπτυξη του Battlefield 2042. Περισσότερα για τον τίτλο δεν έγιναν γνωστά και σίγουρα περιμένουμε ανακοινώσεις τις επόμενες εβδομάδες.

Στις 14 Απριλίου το πρώτο μεγάλο update του eFootball 2022

H Konami πήρε σημαντικές αποφάσεις για το Pro Evolution Soccer και την πορεία του στην αγορά, αλλάζοντας το όνομά του σε eFootball και προσφέροντάς το δωρεάν. Ωστόσο, το λανσάρισμα δεν ήταν επιτυχημένο και δέχτηκε σφοδρή κριτική από τους δημοσιογράφους και τους καταναλωτές. Αρκετούς μήνες μετά τη διάθεσή του, η ιαπωνική εταιρεία ρίχνει στην αγορά στις 14 του μήνα το πρώτο σημαντικό updateμε πάρα πολλές βελτιώσεις. Το update 1.0.0 θα διορθώσει πολλά από τα προβλήματα και θα προσθέσει νέους μηχανισμούς, όπως τα Stunning Kicks, κάποια σουτ που γίνονται αρκετά πιο τεχνικά και προσφέρουν υψηλές πιθανότητες για ένα γκολ. Μπορείς να δεις ένα 85λεπτο video από την ανανεωμένη μορφή του τίτλου μέσα από το παρακάτω video.
 

Video Duration
85:36

To ρομπότ Vasco συστήνεται στους fan του Starfield

To Starfield είναι από τα πλέον αναμενόμενα παιχνίδια του 2022 και η Bethesda δημοσίευσε ένα νέο video, στο οποίο παρουσιάζει το ρομπότ Vasco. Το εν λόγω ρομπότ θα συνοδεύει τους παίκτες στο ταξίδι τους και μέσα από το video βλέπουμε το πως θα βοηθάει τους παίκτες, αλλά και τη γενικότερη εμφάνιση και συμπεριφορά του. Περισσότερα για το παιχνίδι αναμένουμε μέσα στο καλοκαίρι, όπως τουλάχιστον έχει υποσχεθεί η ίδια η ομάδα ανάπτυξης.

Video Duration
1:16

Ανακοινώθηκε το free-to-play Rainbow Six Mobile

Η Ubisoft ανακοίνωσε το Rainbow Six Mobile, μια free-to-play έκδοση του γνωστού της tactical shooter για κινητά τηλέφωνα. Την ανάπτυξή του έχει αναλάβει η Ubisoft Montreal και οι παίκτες θα συμμετέχουν σε ένα βασικό mode που είναι το Attack Vs. Defence, ανάμεσα σε δύο ομάδες των 5 παικτών έκαστη. Θα υπάρχουν αρκετοί διαθέσιμοι operators για κάθε πλευρά, καθώς και διάσημοι χάρτες από το Rainbow Six Siege, όπως οι Bank και Border, αλλά και διάφορα αγαπημένα modes, όπως τα Secure Area και Bomb.

Video Duration
1:35

Η THQ ανακοίνωσε καλοκαιρινή online εκδήλωση με πολλές ανακοινώσεις

H THQ Nordic έχει επεκταθεί ιδιαίτερα το τελευταίο χρονικό διάστημα και έτσι προχώρησε στην ανακοίνωση ενός online event που θα γίνει στις 12 Αυγούστου. Θα έχει την μορφή μιας online εκδήλωσης με πολλές αποκαλύψεις και νέα παιχνίδια, στη λογική που μας έχουν συνηθίσει οι εταιρείες για όταν ανοίγουν τα χαρτιά τους για όσα έρχονται τους επόμενους μήνες. Η μετάδοσή της έχει προγραμματιστεί για τις 22:00 ώρα Ελλάδος και έχει επιβεβαιωθεί πως θα υπάρχουν ανακοινώσεις από την HandyGames. Αυτή είναι και η πρώτη καλοκαιρινή εκδήλωση που επιβεβαιώνεται μέχρι στιγμής μετά και τις εξελίξεις με την ακύρωση της Ε3. Υπενθυμίζεται, τέλος, πως με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, η Gamescom θα διεξαχθεί κανονικά στα τέλη του καλοκαιριού.