Summer Game Fest, αλλαγές σε Tomb Raider και Prince of Persia

Περίληψη: Άλλη μια εβδομάδα γεμάτη ειδήσεις στο χώρο του gaming ήταν αυτή που τελειώνει και συγκεντρώσαμε τις πιο σημαντικές.

Η πρώτη εβδομάδα του Μαΐου ήταν γεμάτη από gaming news που μας απασχόλησαν. Μάθαμε για εξαγορές, events που σίγουρα ενδιαφέρουν τους φίλους του gaming και ανακοινώσεις νέων παιχνιδιών. Πάμε να τα δούμε όλα αναλυτικά!

Το Summer Game Fest έρχεται να συμπληρώσει το κενό της E3 2022

Ο Geoff Keighley αποφάσισε να βάλει και πάλι το χεράκι του και να μπαλώσει την τρύπα που έχει δημιουργηθεί το καλοκαίρι μετά και την ακύρωση της E3 2022, ανακοινώνοντας το Summer Game Fest 2022. Ο δημιουργός των Game Awards αποκάλυψε πως θα πραγματοποιήσει μια μεγάλη εκδήλωση στις 9 Ιουνίου και ώρα 20.00 για τη χώρα μας, όπου και θα δούμε μεγάλες ανακοινώσεις από πολλά studios, αρκετούς καλεσμένους και αρκετά ακόμη. Στο πλαίσιο των εορτασμών για το Summer Game Fest θα υπάρχει ακόμη ένα showcase για indie developers με την ονομασία Day of the Devs και θα συμμετέχουν ενεργά οι iam8bit και Double Fine. H εκδήλωση θα μεταδοθεί και από κινηματογράφους IMAX στις ΗΠΑ.

Αλλάζουν ιδιοκτήτη οι Crystal Dynamics, Eidos Montreal και IPs όπως το Tomb Raider

Σε μια μεγάλη επένδυση προχώρησε η Embracer Group, αφού ανακοίνωσε πως έφτασε σε συνεργασία με την Square Enix για να εξαγοράσει μέρος των δυτικών της studios. Συγκεκριμένα, η γνωστή εταιρεία πλήρωσε ένα ποσό της τάξης των 300 εκατομμυρίων δολαρίων για να κάνει δικές της τις Crystal Dynamics, Eidos Montreal και Square Enix Montreal, αλλά και IPs όπως τα Tomb Raider, Deus Ex, Thief και Legacy of Kain. Προς το παρόν δεν έχουν γίνει ακριβώς γνωστές ποιες σειρές αλλάζουν χέρια πέραν αυτών και το deal περιλαμβάνει ακόμη 50 παιχνίδια που έχουν κυκλοφορήσει στο παρελθόν. Με την εξαγορά, θα μεταφερθούν και 1100 εργαζόμενοι από τα 3 studios στην νέα εταιρεία, παραμένοντας στα γραφεία τους που είναι διασκορπισμένα σε 8 περιοχές του πλανήτη. Η Square Enix θα στραφεί πλέον στην ανάπτυξη και επικοινωνία ιαπωνικών games, διατηρώντας ωστόσο και κάποια δυτικά, όπως τα Life is Strange, Outriders και Just Cause

Αλλαγή ομάδας ανάπτυξης για το Prince of Persia: The Sands of Time Remake

Σε μια σημαντική αλλαγή προχώρησε η Ubisoft για το Prince of Persia: The Sands of Time Remake. Ο τίτλος ετοιμαζόταν από τα ινδικά studios Ubisoft Pune και Ubisoft Mumbai, ωστόσο η γαλλική εταιρεία δεν φαίνεται να έμεινε ικανοποιημένη από το μέχρι σήμερα αποτέλεσμα και έτσι προχώρησε σε μια σημαντική αλλαγή. Το παιχνίδι αναλαμβάνει πλέον η Ubisoft Montreal, η ομάδα που είχε δώσει σάρκα και οστά και στο αρχικό game. Περαιτέρω ανακοινώσεις για το πότε θα κυκλοφορήσει πλέον το παιχνίδι δεν υπάρχουν. Η αποκάλυψή του έγινε τον Σεπτέμβριο του 2020 και στόχος ήταν να κυκλοφορήσει τον περσινό Ιανουάριο. Ωστόσο, οι αντιδράσεις στο πρώτο trailer ήταν ιδιαίτερα αρνητικές και έτσι φτάσαμε σε αυτές τις νέες εξελίξεις με την ελπίδα για ένα καλύτερο αποτέλεσμα.

Ανακοινώθηκε το Warcraft Arclight Rumble για κινητά

Η Blizzard ανακοίνωσε ένα νέο game στον κόσμο του Warcraft και συγκεκριμένα το Warcraft Arclight Rumble για συσκευές με λειτουργικό Android και iOS. Πρόκειται για ένα mobile game με λογική PVE, αλλά θα προσφέρει και στοιχεία PVP και co-op. Θα υπάρχουν πάνω από 60 χαρακτήρες από το σύμπαν του Warcraft και μια closed beta θα «τρέξει» σε κάποιες περιοχές του πλανήτη το επόμενο χρονικό διάστημα. Μένει να δούμε πως θα το υποδεχτεί το κοινό.

Video Duration
10:39

Ετοιμάζεται νέο Mafia videogame

Η ομάδα του Mafia 3, η Hangar 13, βρίσκεται σε φάση δημιουργίας και ετοιμάζει σύμφωνα με νεότερα ρεπορτάζ ένα νέο παιχνίδι στη σειρά Mafia. Ο τίτλος θα είναι prequel και τα γεγονότα του θα λαμβάνουν χώρα πριν από αυτά της πρόσφατης τριλογίας. Η κωδική ονομασία του παιχνιδιού είναι Nero και θα χρησιμοποιεί την Unreal Engine 5, δείχνοντας πως ο developer έκανε ένα μεγάλο βήμα, αφήνοντας πίσω την Mafia 3 engine. Όλα αυτά τα στοιχεία ήρθαν στη δημοσιότητα, πάντως, μαζί με την ανακοίνωση αποχώρησης του Haden Blackman, του μέχρι πρότινος επικεφαλής του studio. O ίδιος ανακοίνωσε πως θα μείνει στην αγορά αναζητώντας την επόμενη στάση της καριέρας του, ενώ τη θέση του στην Hangar 13 θα αναλάβει ο Nick Baynes. Η εξέλιξη αυτή ίσως και να μην είναι τυχαία, αφού τον Νοέμβριο η 2K ακύρωσε ένα νέο project που ετοίμαζε το studio και είχε περάσει πολλά κύματα, δείχνοντας πως η επικοινωνία developer-publisher δεν ήταν σε καλό κλίμα.

Η ομάδα του PlayStation ψάχνει επικεφαλής στον τομέα εξαγορών

Φαίνεται πως οι εξαγορές θα συνεχίσουν να μας απασχολούν στην αγορά και το PlayStation δεν θα κάνει πίσω. Η ιαπωνική εταιρεία ψάχνεται να εντάξει στο προσωπικό της ένα στέλεχος που θα αναλάβει τον τομέα των εξαγορών, ο οποίος θα συνεργάζεται με τη διοίκηση και θα παίρνει αποφάσεις με στόχο την ανάπτυξη των PlayStation Studios. Προς το παρόν δεν υπάρχουν διαρροές για το ποιοι έχουν κάνει κάποια ραντεβού, αλλά σίγουρα η εξέλιξη μαρτυρά πως μετά την απόκτηση της Bungie, η Sony θα συνεχίσει να κινείται επιθετικά και σε αυτόν τον τομέα.

Από το Hitman 3 στο Crysis 4

Μεταγραφή για τον 8 χρόνια επικεφαλής του Hitman 3 που πλέον αφήνει την IO Interactive για να πάει στην Crytek και να βοηθήσει στην ανάπτυξη του Crysis 4. Η Crytek ανακοίνωσε την έναρξη της συνεργασίας των δύο πλευρών, αλλά και το γεγονός ότι ο ταλαντούχος Mattias Engstrom θα είναι επικεφαλής του νέου τίτλου της σειράς. Ο Engstrom έχει εργαστεί για πάνω από 10 χρόνια στην Massive Entertainment για διάφορα projects της Ubisoft και πλέον ανέλαβε εδώ και λίγες ημέρες το ρόλο του game director στο Crysis 4. Η νέα εταιρεία του επιβεβαίωσε την ύπαρξη του τέταρτου τίτλου της σειράς τον Ιανουάριο, χωρίς ωστόσο να πει περισσότερες πληροφορίες. Ίσως μέσα στο καλοκαίρι να μάθουμε περισσότερα για το θέμα.

Νέο kart game με ήρωες από το Family Guy και το American Dad

Ένα νέο παιχνίδι με αγώνες kart και χαρακτήρες από σειρές όπως Family Guy, American Dad, King of the Hill και Solar Opposites ανακοινώθηκε για το Apple Arcade. Ο τίτλος θα προσφέρει 20 ήρωες (5 από κάθε σειρά) και 16 πίστες, καθώς και υποστήριξη για οδήγηση με πληκτρολόγιο ή χειριστήριο. Σύμφωνα με την περιγραφή του στο ηλεκτρονικό κατάστημα της Apple θα προσφέρει ένα extended single player campaign και ημερήσια challenges για να «ξεκλειδώνετε» έξτρα περιεχόμενο, χαρακτήρες, skins, karts και επιλογές customization. Την ανάπτυξή του έχει αναλάβει η Electric Square, η οποία έχει ασχοληθεί στο παρελθόν με το Forza Street. Η κυκλοφορία του ορίστηκε για τις 20 του τρέχοντος μήνα και μπορείτε να δείτε ένα πρώτο trailer στη συνέχεια.

Video Duration
0:58