Το FIFA γίνεται EA Sports FC, το Starfield καθυστερεί

Περίληψη: Καθυστερήσεις παιχνιδιών, ανακοινώσεις, trailers και… διαζύγιο είχαν τα gaming news της εβδομάδας! Διάβασέ τα όλα αναλυτικά παρακάτω.

Πολλές ήταν και οι εξελίξεις στην αγορά του gaming αυτήν την εβδομάδα, με πρωταγωνιστή το διαζύγιο ανάμεσα σε EA Sports και FIFA για το μέλλον των ποδοσφαιρικών videogames FIFA. Ας δούμε τα πιο σημαντικά νέα των ημερών.

Τέλος στη συνεργασία της με την FIFA έβαλε η EA Sports, αλλαγή ονόματος για τη σειρά

To διαζύγιο EA Sports-FIFA φαινόταν από καιρό πως έρχεται ολοένα κι πιο κοντά, αφού οι δύο πλευρές δεν κατάφεραν να τα βρουν και να καταλήξουν σε ανανέωση της συμφωνίας τους. Η συνεργασία του εκδότη με την Διεθνή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου μετράει πάνω από 30 χρόνια, ωστόσο δεν θα ανανεωθεί μετά την κυκλοφορία του FIFA 23 και από τον Ιούλιο της νέας χρονιάς κι έπειτα, η EA ξεκινάει την επικοινωνία για την νέα ονομασία της ποδοσφαιρικής σειράς της που θα έχει τίτλο ΕΑ Sports FC. Η εξέλιξη αυτή επιβεβαιώνει τις πληροφορίες που εμφανίστηκαν πέρσι τον Νοέμβριο και θέλουν την EA να έχει εξαγριωθεί με τις αξιώσεις της FIFA για διπλασιασμό του αντίτιμου συνεργασίας τους. Συγκεκριμένα, η FIFA φέρεται να ζήτησε 1 δισεκατομμύριο δολάρια για κάθε τετραετία ανανέωσης του deal και αρκετούς περιορισμούς στα πέραν του gaming (π.χ. NFTs). Η EA θα συνεχίσει μόνη της και με άλλη ονομασία, ενώ η FIFA ανακοίνωσε ήδη πως θα βρει άλλους συνεργάτες για να συνεχίσουν τη σειρά μέχρι και το 2024, όταν θα βγάλει στην αγορά τον επόμενο εξομοιωτή ποδοσφαίρου, πιθανότατα με κάποιον μεγάλο publisher.

Καθυστέρηση κυκλοφορίας για τα Starfield και Redfall

Δύο σημαντικές αλλαγές στο πρόγραμμα κυκλοφοριών της ανακοίνωσε η Bethesda. Η εταιρεία αποκάλυψε πως τα Redfall και Starfield θα καθυστερήσουν και θα κυκλοφορήσουν τελικά μέσα στο 2023 και συγκεκριμένα στο πρώτο εξάμηνο της επόμενης χρονιάς. Οι Arkane Austin (Redfall) και Bethesda Game Studios (Starfield) συνεχίζουν να εργάζονται πυρετωδώς και μένει να δούμε πότε θα έχουμε νεότερα για τους δύο τίτλους. Φαίνεται πάντως πως στην καλοκαιρινή παρουσίαση του Xbox (Xbox & Bethesda Games Showcase 2022, στις 12 Ιουνίου) θα μάθουμε σίγουρα κάτι παραπάνω, αφού το Starfield πρωταγωνιστεί και στο εικαστικό του event.

Τον Ιανουάριο η κυκλοφορία του Dead Space Remake (+νέο video)

Η EA παρουσίασε ένα νέο video από το Dead Space Remake, την νέα προσπάθεια για «φρεσκάρισμα» στο πολυ-αγαπημένο της game, με τη βοήθεια της Frostbite Engine. Το sci-fi horror game θα κυκλοφορήσει για PC, PS5, Xbox Series S και Xbox Series X στις 27 Ιανουαρίου 2023 και θα παρουσιάσει ανανεωμένη την περιπέτεια του Isaac Clarke που αποστέλλεται στο διαστημικό σταθμό USG Ishimura, όπου και τα πράγματα δεν εξελίσσονται φυσιολογικά. Το παιχνίδι ανακοινώθηκε για πρώτη φορά το καλοκαίρι του 2021 και στην ομάδα ανάπτυξής του συμμετέχουν γνωστά στελέχη της βιομηχανίας που έχουν ασχοληθεί και με τίτλους όπως τα Assassin’s Creed Valhalla και Star Wars Squadrons.

Video Duration
9:59

Νέο μοντέλο PS5 κατοχύρωσε η Sony

Μπορεί να βρισκόμαστε σε μια εποχή που η εφοδιαστική αλυσίδα δεν έχει βρει ακόμη τους ρυθμούς της και ακόμη να υπάρχουν ελλείψεις παγκοσμίως σε chip και κονσόλες, ωστόσο η Sony κατοχύρωσε ένα νέο μοντέλο για το PS5 στην Ιαπωνία, προμηνύοντας αλλαγές. Η νέα κονσόλα θα έχει την κωδική ονομασία CFI-1200 και φαίνεται να έχει αναβαθμισμένο εξοπλισμό στα της ασύρματης επικοινωνίας. Η εξέλιξη αυτή δεν φαίνεται να φέρνει στην αγορά μια αναβαθμισμένη κονσόλα, αλλά ένα revision σαν αυτό που έχει γίνει εδώ και μερικούς μήνες. Άρα, δεν πρέπει να περιμένουμε κάποια αλλαγή στην εμφάνιση ή ένα PS5 mini, αλλά στα μετέπειτα πακέτα να βρίσκεται σιγά-σιγά το νέο μοντέλο.

14 λεπτά δράσης από το Gotham Knights που δεν θα βγει σε PS4, Xbox One

Η Warner Bros. Games και το στούντιό της στο Μόντρεαλ του Καναδά αποκάλυψαν ένα νέο 14λεπτο gameplay video για το Gotham Knights, το επόμενο σημαντικό third person action RPG που ετοιμάζουν. Ο Game Director της παραγωγής, Geoff Ellenor, εξηγεί κάποιους μηχανισμούς και πως διαφέρει κάθε χαρακτήρας από τους υπολοίπους, ενώ παρουσιάζει και σκηνές από τον ανοιχτό κόσμο του Gotham και ένα μέρος της τεχνητής νοημοσύνης. Το Gotham Knights θα υποστηρίζει συνεργατική δράση και αυτό που αποκαλύφθηκε είναι πως δεν θα κυκλοφορήσει τελικά για last gen εκδόσεις, δηλαδή για PS4 και Xbox One. Το αναμένουμε για PC, PS5, Xbox Series X και Xbox Series S στις 25 Οκτωβρίου 2022.

Video Duration
13:34

Το Alan Wake γίνεται remaster και έρχεται στο Nintendo Switch

Η Remedy ανακοίνωσε πως το Alan Wake Remastered έρχεται στο Nintendo Switch, στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 12 χρόνια από την κυκλοφορία του τίτλου. Το παιχνίδι θα δώσει στους κατόχους της υβριδικής κονσόλας τη δυνατότητα να ταξιδέψουν ξανά στο Bright Falls και να ζήσουν μια από τις πλέον ξεχωριστές εμπειρίες. Το παιχνίδι κυκλοφόρησε αρχικά για Xbox 360 και PC το 2010 και στόχος του πρωταγωνιστή είναι να εξερευνήσει το μυστήριο πίσω από την εξαφάνιση της συζύγου του.

Video Duration
13:37

Σε ό,τι αφορά το Alan Wake 2, η ομάδα ανάπτυξης σημείωσε πως προχωράει η εξέλιξή του, ωστόσο δεν θα παρουσιαστεί φέτος το καλοκαίρι σε κάποια εκδήλωση. 

Τουλάχιστον δύο χρόνια μακριά βρισκόμαστε από το νέο Nintendo Switch, σύμφωνα με αναλυτή

Φαίνεται πως η επιτυχία του Nintendo Switch δεν πιέζει την Nintendo να βγάλει στην αγορά τον διάδοχο του Nintendo Switch. Ο αναλυτής Piers Harding-Rolls της Ampere Analysis σημειώνει πως μετά τις πρόσφατες ανακοινώσεις για πωλήσεις 23,06 εκ. συστημάτων μέσα στο τελευταίο χρονικό διάστημα, η ιαπωνική εταιρεία δεν έχει ακόμη λόγο να βιαστεί για τον διάδοχο. Έτσι, εκτιμά πως θα αρχίσουμε να βλέπουμε μια πτώση στις πωλήσεις της υπάρχουσας κονσόλας μέχρι και να δούμε περισσότερα από τους Ιάπωνες. Η εξέλιξη αυτή ωστόσο δεν φαίνεται να έρχεται σύντομα και ο Piers Harding-Rolls εκτιμά πως θα πρέπει να την αναμένουμε στην επόμενη διετία.

Νέο Lord of the Rings videogame για κινητά ανακοίνωσε η EA

H EA ανακοίνωσε τη συνεργασία της με την Middle-Earth Enterprises για την ανάπτυξη και κυκλοφορία ενός νέου videogame για κινητά με την ονομασία The Lord of the Rings: Heroes of Middle-Earth. To παιχνίδι θα έχει στοιχεία αναζήτησης και συλλογής αντικειμένων και θα χαρακτηρίζεται από turn-based μάχες, προσφέροντας ένα μεγάλο ρόστερ χαρακτήρων από τα The Lord of the Rings και The Hobbit. Θα είναι free-to-play και αναπτύσσεται από την Capital Games Studio της EA.