PS Plus games, Witcher 3 σε next-gen και The Last of Us Remake

Περίληψη: Ποιες ήταν οι πιο ενδιαφέρουσες ειδήσεις από το χώρο του gaming τις τελευταίες ημέρες; Συγκεντρώσαμε όλα τα “hot” gaming news σε ένα άρθρο!

Ενδιαφέροντα τα gaming νέα της εβδομάδας που διανύουμε από όλες τις πλευρές και με πολλές αλλαγές στα προγράμματα κυκλοφοριών για το 2022 και το 2023. Ας δούμε τι μας απασχόλησε περισσότερο τις τελευταίες ημέρες στην αγορά του gaming

Τα πρώτα παιχνίδια του νέου PS Plus και το Ubisoft+ Classics

H ώρα της λειτουργίας για το νέο PS Plus πλησιάζει και στις 22 Ιουνίου οι Έλληνες gamers θα μπορέσουν να απολαύσουν τα προνόμια των νέων πακέτων. Η Sony μίλησε για το θέμα και παρουσίασε τους πρώτους τίτλους που θα είναι διαθέσιμοι για τους συνδρομητές, ανάλογα με τη βαθμίδα που θα επιλέξουν. Στα PS Plus Extra και PS Plus Premium θα υπάρχουν, λοιπόν, PS4 και PS5 games όπως τα Assassin’s Creed Valhalla, Demon’s Souls, Ghost of Tsushima Director’s Cut και NBA 2K22. Στο PS Plus Premium θα προσφέρονται και παλιότερα παιχνίδια από τα PSone και PSP, όπως τα Ape Escape, Hot Shots Golf, Syphon Filter, Mr. Driller και Tekken 2. Μπορείτε να βρείτε αναλυτικά τα παιχνίδια που έχουν επιβεβαιωθεί μέχρι σήμερα στο σχετικό άρθρο του PlayStation Blog.

Μια πολύ ενδιαφέρουσα προσθήκη στην υπηρεσία είναι το Ubisoft+ Classics, μια υπηρεσία που θα προσφέρει σε πρώτη φάση 27 παιχνίδια της Ubisoft και στη συνέχεια ο αριθμός αυτός θα ανέβει στο 50. Η παροχή του θα είναι χωρίς κόστος για τους συνδρομητές στα  PS Plus Extra και PS Plus Premium και στα πρώτα παιχνίδια που επιβεβαιώθηκαν είναι -μεταξύ άλλων- τα Assassin’s Creed Valhalla, For Honor, The Crew 2, Far Cry 3 Remaster, Far Cry 4, South Park: The Stick of Truth, Steep, The Division, Watch Dogs και ZOMBI. Τέλος, ανακοινώθηκε πως το Ubisoft+ έρχεται στις κονσόλες PlayStation με το δικό του app.

Video Duration
3:17

Με πολλές επιλογές προσβασιμότητας το God of War Ragnarok

Η Sony συνεχίζει να επενδύει στο κομμάτι της προσβασιμότητας για να κάνει τα παιχνίδια της προσιτά σε ολοένα και περισσότερο κοινό. Η ομάδα ανάπτυξης του game παρουσίασε πάνω από 60 τρόπους που θα βοηθηθούν παίκτες με πρόβλημα όρασης π.χ. στο να απολαύσουν τη νέα περιπέτεια του Kratos και του Atreus στη Νορβηγία. Η εξέλιξη αυτή δεν είναι τυχαία, καθώς η Sony έχει προσεγγίσει με αυτόν τον τρόπο όλες τις πρόσφατες σημαντικές κυκλοφορίες της, όπως το The Last of Us: Part II, το God of War του 2018 και το Ratchet & Clank: Rift Apart.

To new-gen upgrade έρχεται στο The Witcher 3 μέσα στη χρονιά

Η πολυαναμενόμενη ενημέρωση του The Witcher 3: Wild Hunt για τις κονσόλες νέας γενιάς PS5 και Xbox Series X αποκαλύφθηκε πως θα έρθει μέσα στη χρονιά. Συγκεκριμένα, η CD Projekt RED ανακοίνωσε πως το σχετικό update θα διατεθεί μέσα στο τέταρτο τρίμηνο του 2022 για να γιορταστεί έτσι και η επέτειος των 7 ετών από τότε που διατέθηκε επίσημα το game στην αγορά. Η αναβάθμιση στη νέα γενιά αναμενόταν πέρσι, αλλά τον Οκτώβριο του 2021 (και όσο τα προβλήματα του Cyberpunk 2077 ήταν ακόμη αρκετά), η πολωνική ομάδα ανάπτυξης την μετέφερε για το δεύτερο τρίμηνο του 2022. Τον Απρίλιο μάθαμε πως πάει ακόμη πιο πίσω και πλέον έχουμε και κάτι πιο συγκεκριμένο. Οπότε, υπομονή…

To PS5 remake του The Last of Us έρχεται μέσα στη χρονιά

Ολοένα και πληθαίνουν οι φήμες πως το PS5 remake του The Last of Us έρχεται μέσα μέσα στο 2022. Ο δημοσιογράφος Jeff Grubb σημείωσε στο Kinda Funny Gamecast του πως το παιχνίδι θα κυκλοφορήσει ανανεωμένο και προσαρμοσμένο στη νέα κονσόλα της Sony μέσα στην εορταστική περίοδο της φετινής σεζόν. Η αναφορά για μια επιστροφή του τίτλου μέσα στο 2022 έγινε από το Bloomberg πριν από σχεδόν ένα χρόνο και από τα όσα ακούγονται όλο αυτό το διάστημα, την ευθύνη του project είχε αρχικά η Visual Arts του PlayStation, πριν γίνουν αλλαγές και αναλάβει υποστηρικτικό ρόλο.

Καθυστερεί το Test Drive Unlimited: Solar Crown

 

Η Nacon ανακοίνωσε πως το Test Drive Unlimited: Solar Crown δεν θα κυκλοφορήσει τελικά όπως είχε προγραμματιστεί, αλλά πάει για αργότερα και συγκεκριμένα για το 2023. Μέσα σε όλα τα υπόλοιπα, η ομάδα ανάπτυξης δήλωσε σε ένα σχετικό blog post πως ο τίτλος απαιτούσε περισσότερο χρόνο για τα της ανάπτυξης, αλλά και χρειαζόταν να πάει μπροστά χωρίς τους περιορισμούς hardware της περασμένης γενιάς. Έτσι, ακυρώνονται τελικά οι εκδόσεις για τα PS4 και Xbox One. Το παιχνίδι ήταν προγραμματισμένο για κυκλοφορία τον Σεπτέμβριο του 2022 για PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S και Nintendo Switch. Μέσα στους επόμενους μήνες θα «τρέξουν» και διάφορες closed betas για να συγκεντρωθούν και τα σχετικά σχόλια από τους fans που θα το δοκιμάσουν.

Η Konami έχει πολλά σχέδια για τη σειρά Silent Hill

Φαίνεται πως το Silent Hill θα συνεχίσει να απασχολεί αρκετά την Konami, αφού η ιαπωνική εταιρεία έχει αρκετά projects στα σκαριά για το franchise. Όπως μαρτυρούν αξιόπιστες πηγές, η Konami έχει ζητήσει από συνεργάτες της να δημιουργήσουν ένα remake, ένα full sequel και μία σειρά με μορφή επεισοδίων. Το remake φαίνεται πως θα γίνει στο πλέον αγαπημένο παιχνίδι της σειράς, το Silent Hill 2, και θα προσφέρει βελτιωμένη τεχνητή νοημοσύνη, νέα animations και puzzles, αλλά και ποικιλία τερματισμών. Φαίνεται, μάλιστα, πως θα είναι και χρονική αποκλειστικότητα για τις κονσόλες PlayStation.

Τα επόμενα πλάνα της Techland

Η ομάδα Techland είναι γνωστή για τη δουλειά της στη σειρά Dying Light και φαίνεται πως ετοιμάζει ήδη τα επόμενα πλάνα της. Μετά την κυκλοφορία του Dying Light 2: Stay Human, η ομάδα ανάπτυξης επιβεβαίωσε πως εργάζεται ήδη στο επόμενο open world fantasy action RPG και μάλιστα ψάχνει ήδη συνεργάτες μέσω αγγελιών. Στην παρούσα φάση υπάρχουν ανοιχτές 70 θέσεις και καλύπτουν θέσεις animators, art designers, developers και producers. Σε ό,τι αφορά την σειρά Dying Light, η εταιρεία έχει ήδη αρχίσει να κάνει κάποιες σκέψεις. Ο lead game designer του Dying Light 2, Tymon Smektala, μίλησε για τη συνέχεια της σειράς και σημείωσε πως θέλει να είναι εκεί ο παίκτης και ο χαρακτήρας του πιο δυνατοί. Ωστόσο, δεν είπε κάτι παραπάνω για το project και δεν σημείωσε αν και πότε θα έχουμε νεότερα από πλευράς developer.