Αποκαλυπτήρια για το Marvel 1943: Rise of Hydra, τι γνωρίζουμε για το PS5 Pro

Περίληψη: Οι διαρροές για το PS5 Pro συνεχίζονται με τα specs να δίνουν μια πρώτη εικόνα για την κονσόλα της Sony. Ώρα να δούμε τις σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας!

Φουντώνουν οι φήμες για το PS5 Pro πριν την πολυαναμενόμενη κυκλοφορία του στα τέλη του έτους. Μπορεί ακόμα να μην έχουμε επίσημες ανακοινώσεις, τα μεχρι τώρα leaks όμως κάνουν λόγο για πανίσχυρες επιδόσεις και νέες τεχνολογίες που θέλουν να αλλάξουν την gaming εμπειρία στην κονσόλα της Sony. Στις λοιπές gaming ειδήσεις της εβδομάδας βρίσκουμε remakes, expansions αλλά και τις πρώτες εικόνες από το επερχόμενο superhero video game της Marvel με πρωταγωνιστές τους Captain America και Black Panther! Πάμε να δούμε αναλυτικά τις σημαντικότερες ειδήσεις των τελευταίων ημερών από τον κόσμο του gaming!

PS5 Pro: Έρχεται πανίσχυρο στα τέλη της χρονιάς

Η Sony φαίνεται να εργάζεται πυρετωδώς για την κυκλοφορία του PS5 Pro, της mid-gen κονσόλας που θα βγει κάποια στιγμή μέσα στο τελευταίο τρίμηνο του 2024. Κάτι τέτοιο τουλάχιστον μαρτυρούν πληροφορίες από γνωστούς insiders της βιομηχανίας του gaming, όπως ο γνωστός YouTuber Moore’s Law is Dead. Σύμφωνα με τον ίδιο (αλλά και άλλες πηγές που φαίνεται να τον επιβεβαιώνουν), το PS5 Pro θα έρθει με CPU αντίστοιχη του PS5, αλλά σε ένα High Frequency Mode που θα βελτιώνει τις επιδόσεις κατά 10%. Η GPU από την άλλη θα έχει ισχύ 33.5 TFLOPs (σε αντίθεση με τα 10.28 TFLOPs του PS5) και θα είναι τρεις φορές πιο ισχυρή! Κάτι που έχει ακόμη ενδιαφέρον είναι η νέα τεχνολογία upscaling και antialiasing της Sony που θα ονομάζεται PSSR (PlayStation Spectral Super Resolution) και θα είναι αντίστοιχη λύση με το DLSS. Η τεχνική αυτή θα μπορεί να αναβαθμίσει παιχνίδια από τα 1080p στο 4K και θα είναι και συμβατή προς τα πίσω με υπάρχοντα παιχνίδια του PS5, μέσω patches.

Video Duration
17:49

Αποκαλυπτήρια για το Marvel 1943: Rise of Hydra

Η Amy Hennig, director των Uncharted 1-3, έχει αναλάβει εδώ και καιρό ένα νέο game για την Skydance New Media και πλέον έχουμε εικόνα. Όπως ανακοίνωσε η Marvel, το Marvel 1943: Rise of Hydra είναι το επόμενο video game με υπερ-ήρωές της και αποκαλύφθηκε στο πλαίσιο του Game Developers Conference. Θα πρωταγωνιστούν σε αυτό οι Drew Moerlein (ως Captain America) και Khary Payton (ως Black Panther) και αναμένεται να κυκλοφορήσει το 2025, σε πλατφόρμες που ακόμη δεν έχουν γίνει γνωστές. Η περιγραφή του αναφέρει πως στον κόσμο επικρατεί ένα χάος και οι κόσμοι συγκρούονται σε μια ιστορία τεσσάρων ηρώων που πρέπει να προσπεράσουν τις διαφορές τους και να σχηματίσουν μια ανορθόδοξη συμμαχία. Πρόκειται για μια νέα περιπέτεια με στοιχεία εξιστόρησης και θα είναι το πρώτο game της Skydance New Media που ιδρύθηκε το 2019 από την Skydance.

Video Duration
2:26

Οι αθλητές και οι μπράντες του Top Spin 2K25

Η 2K Sports έχει επενδύσει αρκετά στο Top Spin 2K25, το game που θα επαναφέρει τη σειρά των tennis video games στην αγορά. Το game περιλαμβάνει μερικούς από τους κορυφαίους τενίστες των τελευταίων 50 ετών από την σύγχρονη εποχή των τουρνουά, αλλά και αρκετές μπράντες. Προς το παρόν έχουν επιβεβαιωθεί 25 playable αθλητές για τη φάση λανσαρίσματος, ενώ περισσότεροι θα προστεθούν σε βάθος χρόνου. Αναλυτικά θα είναι οι: Roger Federer, Serena Williams, Carlos Alcaraz, Iga Świątek, Frances Tiafoe, Andre Agassi, Andy Murray, Belinda Bencic, Ben Shelton, Caroline Wozniacki, Coco Gauff, Daniil Medvedev, Emma Raducanu, John McEnroe, Karolina Pliskova, Leylah Fernandez, Madison Keys, Maria Sharapova, Matteo Berrettini, Naomi Osaka, Paula Badosa, Pete Sampras, Sloane Stephens, Steffi Graf και Taylor Fritz.

Οι μπράντες που θα εμφανιστούν στο Top Spin 2K25 θα είναι οι εξής: Adidas, Asics, Babolat, Castore, Fila, Free People Movement, Goodr, Head, Hugo Boss, Lacoste, Lululemon, Market, New Balance, Nike, On, Original Penguin. Prince, Tecnifibre, Uniqlo, Wilson και Yonex. Το Top Spin 2K25 είναι προγραμματισμένο για κυκλοφορία σε PC, PS4, PS5, Xbox One και Xbox Series X/S στις 26 Απριλίου. Οι Williams και Federer θα είναι στο εξώφυλλο των Standard και Grand Slam Editions, ενώ οι Alcaraz, Świątek και Tiafoe στο εξώφυλλο της Deluxe Edition. Το παιχνίδι αναπτύσσεται από την Hangar 13 και θα περιλαμβάνει 48 courts, όλα τα 4 Grand Slam και αρκετά ακόμη στοιχεία.

Το Shadows of the Damned: Hella Remastered έρχεται το 2024

Το Shadows of the Damned έρχεται στο σήμερα, όπως ανακοίνωσε η Grasshopper Manufacture. Το θρυλικό game θα κυκλοφορήσει ως Shadows of the Damned: Hella Remastered για PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S και Nintendo Switch, κάποια στιγμή μέσα στο 2024. Οι επισκέπτες του PAX East 2024 που διεξάγεται στη Βοστώνη στις 24 Μαρτίου θα έχουν τη δυνατότητα να το δοκιμάσουν στο booth της NetEase Games και να πάρουν μια γεύση action adventure δράσης. Υπενθυμίζεται πως το Shadows of the Damned είναι δημιουργία του Goichi Suda (No More Heroes, Killer7) και του Shinji Mikami (Resident Evil, God Hand).

To Dead Island 2 αποκτά story expansion

Έχει περάσει αρκετός καιρός από την κυκλοφορία του Dead Island 2 και ο τίτλος της Dambuster Studios αποκτά ένα story expansion. Η Deep Silver αποκάλυψε πως το «SoLA» θα κυκλοφορήσει για όλες τις εκδόσεις του τίτλου στις 17 Απριλίου και θα φέρει τους παίκτες στο ομώνυμο μουσικό φεστιβάλ. Όπως είναι λογικό, το χάος με τα ζόμπι επανέρχεται και οι παίκτες θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν κάθε δυνατό αντικείμενο για να επιβιώσουν και να τα βγάλουν πέρα. Το expansion έρχεται με νέο storyline και ένα ιό να έχει εξαπλωθεί στο Valley, αλλά και μια νέα τοποθεσία στην «καρδιά» του HELL-A. Θα υπάρχουν νέοι τύποι νεκροζώντανων εχθρών και νέα θρυλικά όπλα, όπως το Ripper.  Το Dead Island 2 κυκλοφορεί για PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S.

Έρχεται remake του Rainbow Cotton τον Μάιο

Ένα remake του θρυλικού shooter Rainbow Cotton που κυκλοφόρησε στο SEGA Dreamcast είναι προγραμματισμένο να εμφανιστεί στο σήμερα του gaming. Η ININ, που ειδικεύεται στα retro games, ανακοίνωσε πως το παιχνίδι έρχεται για πρώτη φορά και στις δυτικές αγορές και συγκεκριμένα στις 9 Μαΐου για PC, PS4, PS5, Xbox One και Xbox Series X/S. Πρόκειται για το πέμπτο game της σειράς Cotton shoot ‘em ups που εμφανίστηκαν για πρώτη φορά από την ιαπωνική ομάδα ανάπτυξης Success. To Rainbow Cotton είναι πάντως on-rails shooter και θυμίζει έντονα το Panzer Dragoon της SEGA ως προς την φιλοσοφία της ροής και της δράσης. Σε αυτό, οι παίκτες ελέγχουν την νεαρή Cotton που προσπαθεί να πετάξει με το σκουπόξυλό της και να τα βάλει με όλους τους κακούς.

Η SNK ανακοίνωσε την κυκλοφορία του Fatal Fury: City of the Wolves

Video Duration
1:09

Η SNK αποκάλυψε την κυκλοφορία του Fatal Fury: City of the Wolves για τις αρχές του 2025. Το νέο game της σειράς ανακοινώθηκε για πρώτη φορά στο περσινό EVO και είναι το πρώτο νέο παιχνίδι του franchise μετά το Fatal Fury: Mark of the Wolves του Dreamcast που κυκλοφόρησε το 1999. Η SNK δημοσίευσε δύο ξεχωριστά videos, ένα για το game και ένα για τους πέντε χαρακτήρες που θα εμφανιστούν στο νέο project. Για πρώτη φορά ο τίτλος θα είναι playable στο πλαίσιο του EVO Japan 2024 που θα διεξαχθεί στις 27 Απριλίου στην Ιαπωνία.