Πρώτη επίσημη ανακοίνωση για Nintendo Switch 2, Nintendo Direct τον Ιούνιο

Περίληψη: Η Nintendo έδωσε τις πρώτες επίσημες πληροφορίες για το διάδοχο του Nintendo Switch ενώ μέσα στον Ιούνιο περιμένουμε και νέο Nintendo Direct!

Με πρωταγωνίστρια της επικαιρότητας την Nintendo κλείνει η εβδομάδα που διανύουμε στην αγορά των video games. Με ανάρτηστη του προέδρου της, ο ιαπωνικός κολοσσός επιβεβαίωσε τις φήμες για το «διάδοχο» του Nintendo Switch, με τις πωλήσεις της κονσόλας να ξεπερνούν σήμερα τα 140 εκατομμύρια! Μέσα στον Ιούνιο θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε ακόμα ένα ενδιαφέρον Nintendo Direct, το οποίο όμως απ' ότι φαίνεται δε θα ασχοληθεί με το Nintendo Switch 2. Πάμε να δούμε μαζί τις πιο σημαντικές ειδήσεις των τελευταίων ημερών.

Έρχεται το Nintendo Switch 2

Το επόμενο Nintendo Switch (ή Nintendo Switch 2) είναι στα σκαριά και αναμένεται να κυκλοφορήσει τους επόμενους μήνες. Οι πληροφορίες που ακούγονται είναι έντονες εδώ και καιρό και προφανώς οι fans περίμεναν να έχουμε νέα αυτές τις ημέρες και ενόψει του Summer Game Fest που ξεκινάει σε λιγότερο από ένα μήνα. Ωστόσο, η ιαπωνική εταιρεία πήρε θέση για το θέμα και έδωσε κάποιες παραπάνω πληροφορίες. Με μήνυμά του στα social media της Nintendo, ο πρόεδρος Shuntaro Furukawa δήλωσε πως ο διάδοχος του Nintendo Switch θα παρουσιαστεί μέχρι το τέλος του τρέχοντος οικονομικού έτους της εταιρείας που λήγει στις 31 Μαρτίου του 2025. Μάλιστα, επιβεβαίωσε πως θα υπάρχει ένα νέο Nintendo Direct μέσα στον Ιούνιο με ανακοινώσεις για τα όσα θα έρθουν στο Nintendo Switch στο δεύτερο τρίμηνο του 2024, ωστόσο εκεί δεν θα μάθουμε τίποτα για τη νέα κονσόλα.

Στα 141,32 εκατ. κονσόλες οι πωλήσεις του Nintendo Switch

Η Nintendo ανακοίνωσε επίσημα πως το Nintendo Switch πούλησε μέχρι και τις 31 Μαρτίου 2024 141,32 εκατομμύρια κονσόλες! Το τελευταίο τρίμηνο μάλιστα (Ιανουάριος-Μάρτιος 2024), προστέθηκαν άλλα 1,96 εκατ. κονσόλες και πουλήθηκαν άλλα 35,72 εκατομμύρια αντίτυπα παιχνιδιών για την κονσόλα. Ενδιαφέρον έχει να δούμε και τις πωλήσεις παιχνιδιών της ίδιας της Nintendo που ανακοινώθηκαν. Το Top 10 με τα παιχνίδια που έχουν πουλήσει περισσότερο στο Nintendo Switch έχει ως εξής:

  • Mario Kart 8 Deluxe – 61.97 εκατ. αντίτυπα
  • Animal Crossing: New Horizons – 45.36 εκατ. αντίτυπα
  • Super Smash Bros. Ultimate – 34.22 εκατ. αντίτυπα
  • The Legend of Zelda: Breath of the Wild – 31.85 εκατ. αντίτυπα
  • Super Mario Odyssey – 27.96 εκατ. αντίτυπα
  • Pokemon Sword / Pokemon Shield – 26.27 εκατ. αντίτυπα
  • Pokemon Scarlet / Pokemon Violet – 24.92 εκατ. αντίτυπα
  • Super Mario Party – 20.66 εκατ. αντίτυπα
  • The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom – 20.61 εκατ. αντίτυπα
  • New Super Mario Bros. U Deluxe – 17.45 εκατ. αντίτυπα

Ανακοινώθηκαν μάλιστα στοιχεία πωλήσεων και για μερικά ακόμη games. Συγκεκριμένα:

  • Luigi’s Mansion 3 – 14.25 εκατ. αντίτυπα
  • Super Mario 3D World + Bowser’s Fury – 13.47 εκατ. αντίτυπα
  • Super Mario Bros. Wonder – 13.44 εκατ. αντίτυπα
  • Nintendo Switch Sports – 13.11 εκατ. αντίτυπα
  • Mario Party Superstars – 12.89 εκατ. αντίτυπα
  • Splatoon 3 – 11.96 εκατ. αντίτυπα
  • Kirby and the Forgotten Land – 7.52 εκατ. αντίτυπα
  • Pikmin 4 – 3.48 εκατ. αντίτυπα
  • Super Mario RPG – 3.31 εκατ. αντίτυπα
  • Princess Peach: Showtime! – 1.22 εκατ. αντίτυπα
  • Mario vs. Donkey Kong – 1.12 εκατ. αντίτυπα

Εξαιρετικό ξεκίνημα για το Sea of Thieves στο PS5

Το PS5 υποδέχτηκε τα πρώτα παιχνίδια του Xbox και το Sea of Thieves φαίνεται πως πέτυχε διάνα. Το πειρατικό co-op multiplayer game της Rare ήταν το πρώτο σε πωλήσεις για το PlayStation στην Ευρώπη, μέσω του PlayStation Store. Όπως σημειώνεται στο PlayStation Blog, το game ήταν στην πρώτη θέση με τα 20 games που κατέβηκαν περισσότερο τον περασμένο μήνα (αφήνοντας εκτός τα free-to-play). Το εντυπωσιακό είναι πως 4 από τις 10 θέσεις του Top 10 ήταν πιασμένες από παιχνίδια της Microsoft και συγκεκριμένα τα Sea of Thieves, Call of Duty: Modern Warfare 3 και Grounded. Στις ΗΠΑ η κατάσταση είναι παρόμοια, αν και το Sea of Thieves κατέληξε τρίτο πίσω από τα Helldivers 2 και Stellar Blade, ενώ στη δεκάδα βρίσκονται μαζί του τα Call of Duty: Modern Warfare 3 και Grounded. To Sea of Thieves κυκλοφόρησε αρχικά για PC και Xbox One τον Μάρτιο του 2018 και ήταν το πρώτο αποκλειστικό Xbox game που κυκλοφόρησε και την πρώτη ημέρα στην συνδρομητική υπηρεσία Xbox Game Pass.

To Nintendo World Championships: NES Edition έρχεται στο Nintendo Switch

Μετά από το πέρασμά του από τις υπηρεσίες ηλικιακής αξιολόγησης, το Nintendo World Championships: NES Edition ανακοινώθηκε και επίσημα και έρχεται στο Nintendo Switch. Ο τίτλος υπόσχεται πάνω από 150 challenges σε 13 διαφορετικά NES games και θα κυκλοφορήσει στις 18 Ιουλίου. Κατά κύριο λόγω θα προσφέρει δοκιμασίες στη λογική speedrunning με μικρά τμήματα από γνωστά games. Θα υπάρχει το World Championships Mode, όπου οι παίκτες θα ανταγωνίζονται σε παγκόσμιο επίπεδο για την καλύτερη δυνατή κατάταξη στα leaderboards, καθώς και ένα speedrunning Party Mode για έως και 8 παίκτες σε τοπικό επίπεδο. Τα challenges θα χωρίζονται στα παρακάτω θρυλικά παιχνίδια: Balloon Fight, Donkey Kong, Excitebike, Ice Climber, Kid Icarus, Kirby’s Adventure, Metroid, Super Mario Bros., Super Mario Bros. 2, Super Mario Bros. 3, Super Mario Bros. The Lost Levels, The Legend of Zelda και The Legend of Zelda 2: The Adventure of Link. Στο πακέτο αγοράς της physical έκδοσης θα υπάρχουν πέντε συλλεκτικά pins, 13 art cards με εξώφυλλα από θρυλικά NES games, καθώς και ένα χρυσό NES Game Pak που θυμίζει κάτι από τους παγκόσμιους τελικούς της Nintendo το 1990.

Video Duration
3:14

Τέλος η υποστήριξη X/Twitter από το Nintendo Switch

Η Nintendo ανακοίνωσε το τέλος υποστήριξης του X (πρώην Twitter) στο Nintendo Switch. Από τις 10 Ιουνίου κι έπειτα, οι κάτοχοι της κονσόλας δεν θα μπορούν να ανεβάσουν εικόνες στην υπηρεσία από τις κονσόλες τους και δεν θα μπορούν να στέλνουν αιτήματα φιλίας σε άτομα που γνωρίζουν μέσω της πλατφόρμας του Elon Musk. Κάποια games που έχουν συγκεκριμένες λειτουργίες θα αλλάξουν κι αυτά, ενώ τέλος θα δοθεί και στην υποστήριξη ανεβάσματος φωτογραφιών από το Super Smash Bros. Ultimate στο Smash World του Nintendo Switch Online Smart App. Η υποστήριξη του Facebook θα συνεχιστεί, ωστόσο κι αυτή μπορεί να διακοπεί σε μετέπειτα χρονική στιγμή. Σημειώνεται πως τόσο η Sony όσο και η Microsoft έχουν διακόψει τη σύνδεση των PlayStation και Xbox με το X/Twitter από πέρσι. Ο λόγος αυτής της απόφασης και για τους τρεις «μεγάλους» του gaming έχει να κάνει με την απαίτηση του X/Twitter για ένα ποσό της τάξης των 40 χιλιάδων δολαρίων το μήνα έτσι ώστε να υπάρχει πρόσβαση στο API και να υπάρχει η ενσωμάτωση των λειτουργιών της πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης στο περιβάλλον των κονσολών.

EA: Δύο μη ανακοινωμένα games έρχονται μέχρι τον Μάρτιο

H ΕΑ δήλωσε πως μέχρι το τέλος του οικονομικού της έτους (που λήγει στις 31 Μαρτίου 2025) θα κυκλοφορήσει δύο games που δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμη επίσημα ή δεν ξέρουμε ακόμη την τελική τους ονομασία. Πάντως, το ένα από τα δύο εικάζεται πως θα είναι το Dragon Age: Dreadwolf, που αναμένεται να παρουσιαστεί αναλυτικά φέτος το καλοκαίρι (ίσως στο Summer Game Fest). Το άλλο μπορεί να είναι κάποιος τίτλος τρίτης εταιρείας που απλά θα κυκλοφορήσει από την ΕΑ στη λογική των Tales of Kenzera και Immortals of Aveum. To παιχνίδι αυτό αναμένεται στο τέταρτο τρίμηνο της χρονιάς, άρα από την 1η Ιανουαρίου έως και τις 31 Μαρτίου.