Resident Evil 4, Street Fighter 6 και άλλα από το State of Play

Περίληψη: Η gaming επικαιρότητα είναι πλούσια μετά το πρόσφατο State of Play στο οποίο μάθαμε αρκετές πληροφορίες για παιχνίδια που έρχονται μέσα στον επόμενο χρόνο.

Η Sony διοργάνωσε το νέο της PlayStation State of Play, μία ακόμη online εκδήλωση για να παρουσιάσει όλες τις ανακοινώσεις της, αλλά και τρίτων εταιρειών, για τίτλους που έρχονται στο PS4, στο PS5, αλλά και στο PlayStation VR2. Όπως μπορείς να φανταστείς, από το event αυτό προέκυψαν πάρα πολλές ειδήσεις, οι οποίες, μάλιστα, δεν ενδιαφέρουν μόνο τους gamers που παίζουν στις κονσόλες της Sony. Ας δούμε μαζί όλα όσα μεταδόθηκαν πριν από μερικές ώρες.

Resident Evil 4 Remake

Η εκδήλωση ξεκίνησε με ένα σκοτεινό trailer που κάποιο θεώρησαν ότι αφορά το God of War Ragnarok, αλλά εν τέλει ήταν η αποκάλυψη του Resident Evil 4 Remake. Το παιχνίδι ακούγεται εδώ και πάρα πολύ καιρό πως επιστρέφει και πλέον έχουμε την επίσημη επιβεβαίωση. Το game θα κυκλοφορήσει για PS4, PS5, PC, Xbox Series X/S στις 24 Μαρτίου 2023 και θα έχει μάλιστα και περιεχόμενο για το PlayStation VR2, το οποίο δημιουργείται αυτή τη στιγμή. Δείτε το πρώτο σχετικό trailer.

Video Duration
2:18

Και Resident Evil Village στο PlayStation VR2

Ο σκοπός της παρουσίασης ήταν κατά κύριο λόγο να μάθουμε για νέα παιχνίδια του PlayStation VR2 και μέσα σε αυτά που είδαμε ήταν και το Resident Evil Village που προσαρμόζεται κατάλληλα και ετοιμάζεται για τη νέα κάσκα εικονικής πραγματικότητας της Sony και το PS5.

Video Duration
1:28

The Walking dead και No Man’s Sky

Δύο ακόμη ενδιαφέρουσες κυκλοφορίες για τo PlayStation VR2 που αποκαλύφθηκαν αφορούν στα The Walking Dead και No Man’s Sky. Για το πρώτο, ανακοινώθηκε το The Walking Dead: Saints and Sinners Ch2, το οποίο φιλοδοξεί να μεταφέρει με τον απόλυτα ρεαλιστικό τρόπο το κυνηγητό με τα ζόμπι.

Video Duration
1:23

Από την άλλη, το No Man’s Sky υποδέχεται μια έκδοση ειδικά δημιουργημένη για συνθήκες VR και το πρώτο trailer αφήνει αρκετές υποσχέσεις.

Video Duration
0:51

Νέο υλικό για τη σειρά Horizon

Δύο ανακοινώσεις είχαμε για τη σειρά Horizon στο State of Play. Η πρώτη αφορούσε το Horizon: Call of the Mountain, την ειδική έκδοση του franchise που αναπτύσσεται από τις Guerilla Games και Firesprite και θα μεταφέρει τους παίκτες στον κόσμο της Aloy με άλλο χαρακτήρα και με μπόλικη δράση από οπτική πρώτου προσώπου. Από την άλλη, η Guerilla ανακοίνωσε νέο περιεχόμενο και modes με το νεότερο update του Horizon Forbidden West που είναι άμεσα διαθέσιμο για τους κατόχους PS4 και PS5. Και για τα δύο, δημοσιεύτηκε και ένα σχετικό trailer που αποκαλύπτει όλες τις σχετικές πληροφορίες.

Video Duration
2:55

O Spider-Man στο PC

Η στροφή της Sony και του PlayStation και προς το PC είναι γεγονός και έτσι μετά τα Days Gone, Uncharted, God of War και άλλα, έρχεται και η ώρα των Marvel’s Spider-Man games. Η Sony ανακοίνωσε πως το Marvel’s Spider-Man Remastered (που είδαμε στο PS5) θα κυκλοφορήσει για υπολογιστές στις 12 Αυγούστου 2022, ενώ αργότερα θα έρθει και το Marvel’s Spider-Man: Miles Morales.

Video Duration
0:50

Η πρωταγωνίστρια γάτα του Stray

Ένα από τα πλέον ενδιαφέροντα παιχνίδια που περιμένουμε το επόμενο χρονικό διάστημα είναι το Stray που ξεχωρίζει γιατί ο πρωταγωνιστής του είναι μια γάτα. Το παιχνίδι θα κυκλοφορήσει στις 19 Ιουλίου και είδαμε και ένα νέο trailer, ενώ ανακοινώθηκε πως ο τίτλος θα προσφέρεται δωρεάν στους συνδρομητές του νέου PS Plus με τα δύο πιο ακριβά πακέτα.

Video Duration
1:35

Τhe Callisto Protocol, με κάτι από Dead Space

Το The Callisto Protocol δεν είναι απλά ένα νέο παιχνίδι δράσης-τρόμου, αλλά ένα παιχνίδι που κάνει «μπαμ» ότι έχει άρωμα Dead Space. Ο δημιουργός του τίτλου της ΕΑ είναι πίσω από το νέο αυτό project που δείχνει αρκετά τρομακτικό και υπερβολικά βίαιο. Δείτε το νεότερο trailer και αναμείνατε την κυκλοφορία του στις 2 Δεκεμβρίου.

Video Duration
2:03

Rollerdrome και Eternights

Δύο μικρότερης εμβέλειας παιχνίδια παρουσιάστηκαν στο State of Play. Το πρώτο από αυτά έρχεται από τη roll7 και θα κυκλοφορήσει τον Αύγουστο για τα PS4 και PS5. Ονομάζεται Rollerdrome και όπως φαντάζεται κανείς έχει να κάνει με αγώνες με rollers.

Video Duration
1:27

Από την άλλη, το Eternights είναι ένα νέο dating-action game που αναμειγνύει σκηνές δράσης και μια ιστορία αγάπης σε ένα σκηνικό που θυμίζει anime. Αναμένεται για τα PS4 και PS5 στις αρχές του 2023.

Video Duration
1:40

Street Fighter 6

Το Street Fighter 6 έχει ανακοινωθεί εδώ και καιρό και πλέον ήρθε η ώρα για περισσότερη δράση. Το παιχνίδι παρουσιάστηκε αναλυτικά με τους χαρακτήρες Ryu, Jamie, Chun-Li και Luke, ενώ παρουσιάστηκε και το Battle Hub, ένα μέρος του κόσμου του παίκτη, απ’ όπου θα μπορεί να προγραμματίσει όλες του τις μάχες. Θυμίζει κάτι από την Metro City, αλλά δεν δίνει στον παίκτη πάρα πολλές ελευθερίες. Η κυκλοφορία του παιχνιδιού ορίστηκε για το 2023 σε PS4, PS5, PC και κονσόλες Xbox Series X και Xbox Series S.

Video Duration
3:07

Tunic και Season: A Letter to the future στο PlayStation

Το Tunic έκανε εντύπωση στις κονσόλες Xbox που κυκλοφόρησε και έρχεται πλέον και στα PS4 και PS5 στις 27 Σεπτεμβρίου.

Video Duration
0:51

Ακόμη, παρουσιάστηκε ένα πολύ ιδιαίτερο παιχνίδι με έναν πανέμορφο κόσμο. Ονομάζεται Season: A Letter to the Future και θα κυκλοφορήσει για PS4 και PS5, προσφέροντας στον παίκτη δυνατότητα για ταξίδι σε έναν κόσμο γεμάτο μυστήριο. Αναμένεται μέσα στο 2022.

Video Duration
1:43

Final Fantasy XVI

Η παρουσίαση έκλεισε με ένα πολύ σημαντικό game, αυτή τη φορά από τη Square Enix. Η εταιρεία ανακοίνωσε πως το Final Fantasy XVI θα κυκλοφορήσει το καλοκαίρι του 2023, ενώ παρουσίασε και ένα μεγάλης διάρκειας video με τίτλο “Dominance”. Σε αυτό βλέπουμε μέρος από τα διάφορα videos του τίτλου, αλλά και μάχες και συζητήσεις μεταξύ των πρωταγωνιστών. Ο δημιουργός του τίτλου μίλησε για το ότι η ανάπτυξη του game προχωράει με γρήγορους ρυθμούς και ζήτησε από τους fans λίγο υπομονή έτσι ώστε η ομάδα του να φτιάξει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Σημείωσε, δε, πως γίνεται ό,τι καλύτερο για να μπορέσουν οι gamers ανά τον πλανήτη να απολαύσουν ένα game που θα τους κάνει να ξεφύγουν κάπως από την ζοφερή πραγματικότητα. Δείτε το νεότερο υλικό στη συνέχεια.

Video Duration
3:00

Οι παρουσιάσεις στο πλαίσιο του Summer Game Fest θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες, οπότε μείνετε συντονισμένοι για να μην χάσετε καμία νέα εξέλιξη και ανακοίνωση που θα γίνει.