Zombies mode για Call of Duty: Black Ops 6 & οι πωλήσεις του PS5

Περίληψη: Σούπερ νέα για τους fans του Call of Duty καθώς έρχεται επιτέλους το… Zombie Mode! Φύγαμε για να δούμε όλα τα gaming νέα της εβδομάδας.

Zombie Mode για Call of Duty: Black Ops 6, Star Wars Jedi: Survivor, πωλήσεις PS5 αλλά και μερικές ακόμα ενδιαφέρουσες ανακοινώσεις κλείνει η αγορά των videogames για τη δεύτερη εβδομάδα του Αυγούστου. Επομένως, λίγο πριν φύγεις για τις καλοκαιρινές διακοπές -αλλά ακόμα και αν είσαι ήδη σε κάποια παραλία- πάμε να δούμε μαζί τις πιο σημαντικές ειδήσεις των τελευταίων ημερών!

Το Zombies Mode έρχεται στο Call of Duty: Black Ops 6

Όπως είχε υποσχεθεί η Activision Blizzard, μάθαμε επιτέλους περισσότερα για το Zombies Mode που έρχεται στο Call of Duty: Black Ops 6. H ιστορία θέλει τους παίκτες φυλακισμένους στο Terminus Island στις Φιλιππίνες, όπου και ζουν με την ομάδα τους μια ιστορία ενός zombie outbreak. Κάπως έτσι ξεκινάει ή πορεία σε ένα παιχνίδι γεμάτο από δράση και καταιγιστικό ρυθμό πυρών. Ο τίτλος συνεχίζει στο Dark Aether storyline, ταξιδεύοντάς μας πέντε χρόνια μετά την σύλληψη των μελών της Requiem. To Call of Duty: Black Ops 6 θα κυκλοφορήσει για PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S και PC στις 25 Οκτωβρίου, ενώ θα είναι διαθέσιμο και από την πρώτη ημέρα κυκλοφορίας του μέσα από την υπηρεσία Xbox Game Pass και PC Game Pass.

Video Duration
2:27

Οι πωλήσεις του PS5 έφτασαν τα 61 εκατ. συστήματα

Το PS5 κατάφερε να ξεπεράσει σε πωλήσεις τα 61 εκατομμύρια συστήματα μέχρι και σήμερα, βοηθώντας τη Sony να ανεβάσει κάπως τις εκτιμήσεις της για το τρέχον οικονομικό έτος. Τα πρόσφατα οικονομικά αποτελέσματα για το πρώτο τρίμηνο δείχνουν πως από την 1η Απριλίου έως και τις 30 Ιουνίου πουλήθηκαν άλλα 2,4 εκατομμύρια PS5, πορεία χαμηλότερη από την αντίστοιχη περσινή που ενισχύθηκε από 3,3 εκατομμύρια συστήματα. Οι συνολικές πωλήσεις της κονσόλας έχουν πλέον αγγίξει τα 61,7 εκατομμύρια συστήματα και η Sony ανακοίνωσε πως βοήθησαν τον τομέα gaming της να σημειώσει άνοδο 12% και αύξηση εσόδων κατά 32%. Οι πωλήσεις software κινήθηκαν κι αυτές πτωτικά, με 53,6 εκατομμύρια αντίτυπα παιχνιδιών να πωλούνται σε καταναλωτές (56,5 εκατ. πέρσι). Η πορεία αυτή βοήθησε την ιαπωνική εταιρεία να αναθεωρήσει προς τα πάνω τις εκτιμήσεις της για όλο το οικονομικό έτος.

Το Star Wars Jedi: Survivor έρχεται σε PS4 και Xbox One

Έχει περάσει καιρός από τότε που ανακοινώθηκε η last-gen έκδοση του Star Wars Jedi: Survivor και η ΕΑ ανακοίνωσε και επίσημα πως ο πιο πρόσφατος τίτλος της στη σειρά των Star Wars games έρχεται και στα PS4 και Xbox One στις 17 Σεπτεμβρίου. Ταυτόχρονα, θα διατεθεί και ένα πακέτο ενημερώσεων και βελτιώσεων για την έκδοση του PC. To Star Wars Jedi: Survivor κυκλοφόρησε αρχικά τον Απρίλιο για τα PC, PS5 και Xbox Series X/S, ταξιδεύοντάς μας πέντε χρόνια μετά τα γεγονότα του Star Wars Jedi: Fallen Order του 2019. Ο Cal Kestis βρίσκεται και πάλι σε μάχη με την Αυτοκρατορία και η Respawn Entertainment εμπλούτισε τη νεότερη παραγωγή της με νέες δυνάμεις και ικανότητες.

Video Duration
1:58

Τελικό gameplay trailer για το Black Myth: Wukong

Το Black Myth: Wukong είναι από τις πλέον αναμενόμενες κυκλοφορίες για το 2024 και η Game Science (ομάδα ανάπτυξής του) κυκλοφόρησε ένα «φρέσκο» gameplay trailer για το επερχόμενο action RPG. Σε αυτό μπορούμε να ρίξουμε μια αναλυτική ματιά στον κόσμο, να δούμε τους μηχανισμούς μάχης και τις διάφορες ικανότητες του πρωταγωνιστή, αλλά και να γνωρίσουμε μερικά από τα μεγάλα bosses. Το Black Myth: Wukong είναι προγραμματισμένο να κυκλοφορήσει στις 20 Αυγούστου σε PC και PS5 και είναι βασισμένο στο κινεζικό classic novel Journey to the West. Η έκδοσή του για τα Xbox Series X/S έχει πάει για πιο μετά, καθώς απαιτούσε και περισσότερο optimization.

Video Duration
4:46

Έρχεται το επόμενο μεγάλο IP της Sony Santa Monica μετά το God of War

Η Sony Santa Monica είναι υπεύθυνη για τη σειρά παιχνιδιών God of War και πλέον έχει βάλει πλώρη για το επόμενο μεγάλο IP/franchise της. Σύμφωνα με το προφίλ του artist Glauco Longhi στο LinkedIn, ο ίδιος μπήκε ξανά στην ομάδα πριν από μερικούς μήνες για να επιβλέπει την ανάπτυξη του κεντρικού χαρακτήρα για ένα νέο project που δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη. Ο Longhi έχει εργαστεί ως senior character artist στο Uncharted 4 της Naughty Dog και μετά στο God of War Reboot της Sony Santa Monica το 2016. Στη συνέχεια συμμετείχε ως lead character artist στο God of War Ragnarok πριν αποχωρήσει για να πάει στην Striking Distance Studios και να αναλάβει ρόλο character και art director στο The Callisto Protocol. Οι φήμες αναφέρουν πως η Sony Santa Monica εργάζεται σε ένα νέο sci-fi IP με επικεφαλής τον creative director του God of War 3 και director του Star Wars Jedi: Fallen Order, Stig Asmussen, αλλά επίσης εικάζεται πως το project αυτό σταμάτησε και ακυρώθηκε όταν έγιναν αρκετές απολύσεις το 2014. Έκτοτε δεν έχουμε ακούσει νεότερα και ουδείς γνωρίζει αν το νέο project είναι η αναγέννηση αυτού ή κάτι εντελώς διαφορετικό.

Νέα trailers για το Monster Hunter Wilds παρουσιάζουν τα όπλα

H Capcom κυκλοφόρησε δύο νέα trailers για το Monster Hunter Wilds, όπου και παρουσιάζονται πιο αναλυτικά μερικά από τα όπλα που θα χρησιμοποιήσουν οι παίκτες στον τίτλο. Το πρώτο από αυτά παρουσιάζει το Insect Glaive, ενώ το δεύτερο το Heavy Bowgun. Το πρώτο είναι ένα φορητό όπλο που μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι παίκτες όσο ελέγχουν ένα τέρας γνωστό ως Kinsect και γεμίζει με υλικά που αντλούνται από τέρατα. Το δεύτερο είναι για βολές από απόσταση. Το Ignition Mode θα επιτρέπει στους παίκτες να εκτοξεύουν ειδικά πυρομαχικά καταναλώνοντας συγκεκριμένα ποσά ενέργειας και τα οποία θα γεμίζουν στη συνέχεια και πιο γρήγορα, αν οι βολές βρουν το στόχο τους. Το Monster Hunter Wilds θα κυκλοφορήσει για PC, PS5 και Xbox Series X/S το 2025.

Video Duration
0:52

Ημερομηνία κυκλοφορίας για το The Lord of the Rings: Return to Moria για PC και Xbox Series X/S

Το The Lord of the Rings: Return to Moria θα κυκλοφορήσει και για PC και κονσόλες Xbox Series X/S μέσα στο καλοκαίρι. Ο τίτλος αναμένεται στις νέες αυτές πλατφόρμες και θα ταξιδέψει τους παίκτες στην Τέταρτη Εποχή της Μέσης Γης στις 27 Αυγούστου. Έχει αναπτυχθεί από την ανεξάρτητη ομάδα Free Range Games και εκδίδεται από την North Beach Games. Κυκλοφόρησε αρχικά για PC τον Οκτώβριο του 2023, ενώ αργότερα εμφανίστηκε και μια έκδοσή του για το PS5. Μαζί με τις εκδόσεις για PC και Xbox Series θα κυκλοφορήσει και το The Golden Update, το οποίο θα φέρει cross-play ανάμεσα στις πλατφόρμες και ένα νέο Sandbox Mode, μαζί με κάποια άλλα ακόμη χαρακτηριστικά.

Video Duration
0:43