Τέλος το Stadia, δυναμική επιστροφή της Ε3 και PlayStation Stars

Περίληψη: Η εβδομάδα που κλείνει έφερε στο προσκήνιο μερικές πολύ ενδιαφέρουσες εξελίξεις. Ας δούμε τις πιο σημαντικές από αυτές

Το cloud gaming έχασε έναν από τους «παίκτες» του, το Google Stadia. Αυτή ήταν η σημαντικότερη είδηση από το χώρο του gaming την εβδομάδα που μας πέρασε, αλλά δεν ήταν η μόνη. Τις τελευταίες μέρες είχαμε ευχάριστα νέα από το μέτωπο της E3, μάθαμε τις ημερομηνίες κυκλοφορίες πολυαναμενόμενων τίτλων, ενώ και η Sony επιφυλάσσει κάτι νέο για το ελληνικό gaming κοινό. Πάμε να δούμε αναλυτικά τα σημαντικότερα gaming news της εβδομάδας.

Τέλος εποχής για το Google Stadia

Μπορεί η Google να επένδυσε αρκετά στο κομμάτι της game streaming υπηρεσίας της, αλλά φαίνεται πως το project δεν μπορεί να χαρακτηριστεί πετυχημένο. Μετά από μικρή διάρκεια στο χώρο των videogames, η Google ανακοίνωσε πως διακόπτει τη λειτουργία του εγχειρήματος και ο Phil Harrison παραδέχτηκε πως η εξέλιξη αυτή έρχεται μετά την όχι και τόσο καλή πορεία και την αντιμετώπιση από τους καταναλωτές. Η εταιρεία ανακοίνωσε πως θα αποζημιώσει όλους όσοι αγόρασαν hardware από το Google Store, αλλά και όσους απέκτησαν με ίδιο τρόπο παιχνίδια και περιεχόμενο. Η διακοπή λειτουργίας του Google Stadia έχει προγραμματιστεί στις 18 Ιανουαρίου 2023, ενώ μέχρι εκείνη τη στιγμή εκτιμάται πως θα έχουν δοθεί και όλες οι αποζημιώσεις.

Ξεκινάει σύντομα και στην Ελλάδα το PlayStation Stars

Η Sony ανακοίνωσε επίσημα την ημερομηνία που θα ξεκινήσει η λειτουργία το PlayStation Stars. Το νέο αυτό πρόγραμμα επιβραβεύσεων θα βάζει μηνιαίες προκλήσεις στους κατόχους συνδρομών PlayStation Plus και θα επιβραβεύει τους καλύτερους με πολλά δωράκια. Το νέο αυτό σύστημα θα έχει τέσσερα διαφορετικά επίπεδα και οι παίκτες θα ανεβαίνουν όσο αγοράζουν παιχνίδια και κερδίζουν τρόπαια. Για τα μέλη του πιο υψηλού επιπέδου, η Sony θα προσφέρει δε και βελτιωμένη εμπειρία εξυπηρέτησης, με την ανακοίνωση πάντως να ξεσηκώνει ήδη θύελλα αντιδράσεων. Το PlayStation Stars ξεκίνησε ήδη τη λειτουργία του στην Ιαπωνία και αναμένεται στην Ευρώπη (και τη χώρα μας) από τις 13 Οκτωβρίου.

Ημερομηνία κυκλοφορίας για το World of Warcraft: Dragonflight

Η ώρα της κυκλοφορίας για το νέο expansion του World of Warcraft έφτασε. H Blizzard ανακοίνωσε πως το World of Warcraft: Dragonflight θα κυκλοφορήσει μέσα στο Νοέμβριο και θα προσφέρει για πρώτη φορά τη δυνατότητα συνδυασμού φυλής και class με τον Dracthyr Evoker. Στο νέο πακέτο επέκτασης, οι παίκτες θα απολαύσουν ακόμη δυνατότητα πτήσεων με δράκους, έτσι ώστε να εξερευνήσουν πολλές και διαφορετικές περιοχές του χάρτη. Το νέο expansion αναμένεται να διατεθεί στις 29 Νοεμβρίου και μπορείτε να δείτε περισσότερα στο παρακάτω trailer.

Video Duration
1:24

Επιστρέφει πλήρως ανανεωμένη η E3 το 2023

H Reedpop, η εταιρεία πίσω από τα EXG και PAX events που έχει αναλάβει να δώσει ξανά σάρκα και οστά στην έκθεση E3, ανακοίνωσε τα πλάνα της για την αμερικανική έκθεση του 2023. Το γνωστό gaming event προγραμματίστηκε για τις 13-16 Ιουνίου 2023 στο εκθεσιακό κέντρο του Los Angeles, με τις παρουσιάσεις των εταιρειών να ξεκινούν από τις 11 του μήνα. Ο χώρος και οι μέρες του event θα είναι χωρισμένες και για επαγγελματίες του χώρου, αλλά και για καταναλωτές, ενώ όλοι αναμένουν με αγωνία τη λίστα με τις εταιρείες που θα συμμετέχουν.

Καθυστερεί και πάλι η κυκλοφορία του Skull and Bones

Η ταλαιπωρία του Skull and Bones από την Ubisoft συνεχίζεται και το πολύπαθο game φαίνεται πως δεν είναι ακόμη σε κατάσταση να κυκλοφορήσει. Η γαλλική εταιρεία ανακοίνωσε πως ο τίτλος που ήταν προγραμματισμένος να εμφανιστεί τον Νοέμβριο πάει πιο πίσω και συγκεκριμένα 4 μήνες πιο μετά. Έτσι, η νέα ημερομηνία κυκλοφορίας του είναι η 9η Μαρτίου 2023 και οι εκδόσεις που θα πρέπει να το περιμένουμε είναι αυτές για PC, PS5 και Xbox Series X|S. O τίτλος ήταν αρχικά προγραμματισμένος να κυκλοφορήσει το 2018. Μετά μεταφέρθηκε για το 2020 πλήρως ανανεωμένος και μετά από αρκετές αλλαγές φτάνουμε στην τωρινή εξέλιξη. Ας ελπίσουμε να είναι και η τελευταία αλλαγή.

Video Duration
2:52

Τον Οκτώβριο το Sackboy στο PC

Άλλο ένα PlayStation game έρχεται στο PC και μάλιστα τις επόμενες μέρες. Η Sony ανακοίνωσε μέσω του επίσημου καναλιού της στο YouTube πως το Sackboy A Big Adventure θα διατεθεί σε έκδοση για τους προσωπικούς υπολογιστές από τις 27 Οκτωβρίου 2022. Η νέα έκδοση θα υποστηρίζει ανάλυση και ρυθμό ανανέωσης έως και 120 καρέ το δευτερόλεπτο, μαζί με ultrawide monitors αλλά και τεχνολογίες DLSS και VRR. Όσοι κάνουν προ-παραγγελία θα αποκτήσουν τέσσερις στολές από γνωστά παιχνίδια που έχουν γράψει ιστορία στο PlayStation, όπως τα Detroit Become Human, Ghost of Tsushima, Days Gone και Death Stranding. Το Sackboy A Big Adventure κυκλοφόρησε το 2020 για τα PS4 και PS5 από την Sumo Digital των LittleBigPlanet 3 και LittleBigPlanet Vita.

Video Duration
1:57

Νωρίτερα η κυκλοφορία του Scorn

Το Scorn είναι ένα από τα πλέον ενδιαφέροντα παιχνίδια των επόμενων ημερών και η Kepler Interactive ανακοίνωσε μέσα από ένα σύντομο νέο trailer πως θα το διαθέσει νωρίτερα από τον αρχικό προγραμματισμό της. Συγκεκριμένα, αντί για τις 21 Οκτωβρίου, το παιχνίδι θα κυκλοφορήσει στις 14 του ίδιου μήνα σε PC (μέσω Steam, Epic Games Store και GOG), αλλά και σε κονσόλες Xbox Series X και S (και μάλιστα μέσω του Xbox Game Pass την ίδια ημέρα). Ο τίτλος ανήκει στην κατηγορία των first person horror adventure games και τα γεγονότα του λαμβάνουν χώρα σε ένα εφιαλτικό σκηνικό.

Video Duration
0:53

Πωλήσεις 20 εκατ. αντιτύπων έφτασε το Cyberpunk 2077

Η CD Projekt RED ανακοίνωσε πως το Cyberpunk 2077 κατάφερε να φτάσει σε πωλήσεις τα 20 εκατομμύρια αντίτυπα. Η εξέλιξη αυτή είναι ιδιαίτερα θετική και είναι γεγονός πως από τον Απρίλιο, άλλα 2 εκατομμύρια παίκτες ταξίδεψαν στην Night City και έδωσαν μια δεύτερη ευκαιρία σε ένα από τα πλέον ιδιαίτερα videogames των τελευταίων ετών. Η ενασχόληση του κοινού με τον τίτλο που μας απασχόλησε ιδιαίτερα αρνητικά πριν από αρκετούς μήνες έχει να κάνει και με τις πρόσφατες ανακοινώσεις για το expansion, αλλά και με το γεγονός ότι η ομάδα ανάπτυξης συνεχίζει να επενδύει πάνω του με βελτιώσεις.

ΕΑ και Koei Tecmo ετοιμάζουν το Wild Hearts

Το δικό τους Monster Hunter αναπτύσσουν οι EA και Koei Tecmo και μάλιστα υπό τον τίτλο Wild Hearts. Σε πρώτη φάση οι δύο εταιρείες ετοιμάζουν ανακοινώσεις και οι μέχρι στιγμής πληροφορίες αναφέρουν ότι θα κυκλοφορήσει μέσα στο πρώτο τρίμηνο του ημερολογιακού έτους 2023. Η επιβεβαίωση της συνεργασίας έχει γίνει εδώ και λίγες ημέρες και η ομάδα πίσω από το Dynasty Warriors θα προσπαθήσει να δημιουργήσει ένα νέο παιχνίδι κυνηγιού και μαχών με τέρατα. Περισσότερα, ελπίζουμε να μάθουμε τις επόμενες μέρες.