Νέα Silent Hill, Resident Evil remake & μεγάλος gaming διαγωνισμός

Περίληψη: Η εβδομάδα ήταν αφιερωμένη στο horror με συναρπαστικά νέα για τους φίλους του είδους. Ας δούμε τα πιο σημαντικά και ενημερώσου για το διαγωνισμό που τρέχει.

Αφιερωμένη στo survival horror ήταν η gaming ειδησεογραφία των τελευταίων ημερών. Όχι ένα, όχι δύο, άλλα τέσσερα νέα παιχνίδια της θρυλικής σειράς Silent Hill θα μπορούμε να απολαύσουμε το προσεχές διάστημα, όπως επιβεβαίωσε πρόσφατα η Konami. Από κοντά ακολουθεί και η Capcom η οποία παρουσίασε ένα extended gameplay βίντεο από το remake του αγαπημένου Resident Evil 4, μαζί με τις συλλεκτικές εκδόσεις. Όπως καταλαβαίνεις, το horror θα παίξει πολύ δυνατά τους επόμενους μήνες. Είδαμε επίσης updates για το πολυαναμενόμενο Need for Speed Unbound, ενώ σύντομα θα μπορούμε να πιάσουμε στα χέρια μας το κορυφαίο DualSense Controller Edge! Πάμε να δούμε αναλυτικά τις ειδήσεις που συζητήθηκαν αυτή την εβδομάδα!

Τα Public φέρνουν gaming δώρα αξίας €11.500!

Προτού δούμε τι απασχόλησε τους φίλους των βιντεοπαιχνιδιών, να σου θυμήσουμε το μεγάλο διαγωνισμό των Public ο οποίος φέρνει δώρα αξίας €11.500! Απόκτησε τώρα και μέχρι τις 31 Οκτωβρίου το νέο σου laptop ή desktop PC και μπες αυτόματα στην κλήρωση για ένα gaming setup αξίας €10.000 και άλλα gaming προϊόντα. Ο μεγάλος νικητής θα κάνει δικό του ένα σύστημα Quest Play (με Ryzen 9 7950X και Nvidia RTX 4090), μαζί με μια οθόνη Samsung Odyssey G9 49 ιντσών, ένα gaming γραφείο Eureka Ergon, ένα Razer Viper Ultra Wireless mouse, ένα Razer Blackwidow V3 μηχανικό πληκτρολόγιο, ένα Razer Goliathus Chroma, ένα Razer Kraken V3 Pro Wireless, ένα Razer Web Camera Kiyo Ring Light και μια gaming καρέκλα Razer Iskur. Ο δεύτερος νικητής θα πάρει δώρα αξίας €920 από την Corsair, ο τρίτος ένα Elgato Streaming set αξίας €480 και ο τέταρτος νικητής ένα Logitech gaming set αξίας €370.

To Silent Hill 2 Remake είναι γεγονός

Η Konami επιβεβαίωσε πως προχωράει στη δημιουργία του Silent Hill 2 Remake, που τόσους μήνες φημολογούταν. Το project προχωράει και το survival horror του 2001 θα επιστρέψει σε πιο σύγχρονη μορφή, με την επιμέλεια της Bloober Team, της πολωνικής ομάδας ανάπτυξης πίσω από τα The Medium, Layers of Fear και Blair Witch. Στο Silent Hill 2 Remake συμμετέχουν ακόμη οι Masahiro Ito και Akira Yamaoka.

Video Duration
3:06

Ανακοινώθηκε το interactive Silent Hill: Ascension

Το δεύτερο από τα projects που μάθαμε είναι το Silent Hill: Ascension. Πρόκειται για έναν interactive streaming τίτλο, όπου οι παίκτες και η κοινότητα θα συμμετέχουν στην εξέλιξή του. Ουσιαστικά, πρόκειται για ένα interactive παιχνίδι, όπου οι θεατές θα αποφασίζουν τι ακριβώς θα γίνεται στη συνέχεια και ποιες αποφάσεις θα λαμβάνονται σε κάθε σημαντική στιγμή. Αναμένεται να διατεθεί μέσα στον Ιούλιο του 2023.

Video Duration
1:11

Το Silent Hill f θα μας ταξιδέψει στην Ιαπωνία

Ένα ακόμη Silent Hill game που περιμένουμε είναι το Silent Hill f που θα μας στείλει στην Ιαπωνία των 60s. Ο τίτλος αναπτύσσεται από την Neoboards Entertainment, το στούντιο πίσω από τα Resident Evil Resistance και Resident Evil Re:Verse. Θα έχει μια εντελώς νέα ιστορία και το σενάριό του έχει την υπογραφή του Ryukishi07 που μας έχει δώσι μερικά θρυλικά ιαπωνικά visual novels.

Video Duration
2:13

To Silent Hill Townfall έρχεται από την Annapurna Interactive

To τέταρτο και τελευταίο παιχνίδι που μάθαμε μέσα στην εβδομάδα για τη σειρά Silent Hill είναι το Townfall. Πρόκειται για ένα νέο τίτλο που αναπτύσσεται από την σκοτσέζικη NoCode (Stories Untold και Observation) και θα κυκλοφορήσει από την Annapurna Interactive. Άλλα στοιχεία για αυτό δεν μάθαμε, αλλά φαίνεται πως θα είναι ένα νέο first-person project.

Video Duration
1:05

Νέο video για το Resident Evil 4 Remake, αποκαλύφθηκαν και οι συλλεκτικές

Η Capcom διοργάνωσε ένα ειδικό stream για να παρουσιάσει extended gameplay υλικό του Resident Evil 4 Remake. Το παιχνίδι έρχεται με σημαντικές βελτιώσεις στα γραφικά, νέες επιλογές στα του gameplay για τον Leon και τους εχθρούς, αλλά και νέες τεχνικές στη χρήση του μαχαιριού από πλευράς πρωταγωνιστή. Ο Merchant είναι και πάλι εδώ για να πουλήσει τα απαραίτητα υλικά και αντικείμενα στον παίκτη, ενώ και η RE Engine δείχνει να βοηθάει στο τελικό αποτέλεσμα. Πέραν του gameplay, η Capcom ανακοίνωσε και δύο συλλεκτικές εκδόσεις του τίτλου, την Deluxe Edition και την Collector’s Edition. Η Deluxe Edition περιλαμβάνει το παιχνίδι και έξτρα περιεχόμενο, όπως στολές, όπλα, χάρτη και άλλα. Η Collector’s Edition περιλαμβάνει όλα όσα αναφέρονται για την Deluxe, συν μια φιγούρα του Leon, έναν χάρτη σε φυσική μορφή, το art book και άλλα.

Video Duration
2:09

Story trailer για το Resident Evil Village Winters Expansion

Η Capcom ανακοίνωσε ένα demo διάρκειας 60 λεπτών για το Winters Expansion, το νέο DLC που έρχεται στις 28 Οκτωβρίου για PC, PS4, PS5, Xbox One και Xbox Series X σε όσους έχουν αγοράσει το Resident Evil Village. Την ίδια ημέρα θα κυκλοφορήσει και το Resident Evil Village Gold Edition που περιλαμβάνει τόσο το βασικό game, όσο και όλο το έξτρα περιεχόμενό του.

Video Duration
2:21

Σύντομα η early access για το Resident Evil Re:Verse

Το Resident Evil Re:Verse μπορεί να έχει καθυστερήσει να κυκλοφορήσει, αλλά πλέον η Capcom είναι έτοιμη να το διαθέσει στους παίκτες. Η ιαπωνική εταιρεία ανακοίνωσε πως μια early access έκδοσή του θα είναι διαθέσιμη από τις 24 Οκτωβρίου στις 05.00 ώρα Ελλάδος και θα διαρκέσει έως και τις 26 Οκτωβρίου στις 09.00 ώρα Ελλάδος. Θα μπορούν να συμμετέχουν όλοι όσοι έχουν PC, PS4 και Xbox One, ενώ θα υποστηρίζεται και η λειτουργία cross-play. Για να παίξετε, θα χρειαστεί απλά να έχετε ένα αντίτυπο του Resident Evil Village. Δείτε περισσότερα στο νέο trailer.

Video Duration
0:51

Πρώτο gameplay trailer για το Need for Speed Unbound

Η EA δημοσίευσε το πρώτο gameplay trailer για το Need for Speed Unbound, το φετινό παιχνίδι που θα προστεθεί στην κλασική σειρά racing games. To υλικό έχει τίτλο «Risk and Reward» και δείχνει το πως όσο περισσότερο ρισκάρουν οι παίκτες στην οδήγησή τους, τόσο περισσότερο θα επιβραβεύονται, αντιμετωπίζοντας τόσο άλλους οδηγούς, όσο και την αστυνομία. Το νέο παιχνίδι της Criterion θα έχει στόχο την ανάλυση 4Κ και τα 60fps, κάτι που θα δούμε για πρώτη φορά στη σειρά. Το Need for Speed Unbound ξεχωρίζει για το καρτουνίστικο art style του και τα διάφορα οπτικά εφέ θα είναι στο χέρι του χρήστη αν θα εμφανίζονται ή όχι. Δείτε περισσότερα στη συνέχεια.

Video Duration
1:27

Στις 26 Ιανουαρίου το DualSense Edge Controller

Η Sony Interactive Entertainment ανακοίνωσε πως το «επαγγελματικό» χειριστήριο του PS5 θα κυκλοφορήσει τον Ιανουάριο. Συγκεκριμένα, το DualSense Edge θα γίνει διαθέσιμο στις 26 Ιανουαρίου σε μια τιμή κοντά στα €240, ενώ θα κυκλοφορήσει και ένα πακέτο με έξτρα stick modules που θα πωλείται κοντά στα €25. Στο βασικό πακέτο αγοράς θα περιλαμβάνεται το DualSense Edge, ένα ειδικό καλώδιο USB, 2 standard caps, 2 High Dome Caps, 2 Low Dome Caps, 2 Half Dome Caps, 2 Lever Back Buttons, μια ειδική υποδοχή που σταθεροποιεί το καλώδιο USB στο κάτω μέρος του περιφερειακού, αλλά και μια ειδική βάση μεταφοράς.

Video Duration
1:26

To Netflix ανοίγει νέο studio με επικεφαλής τον παραγωγό του Overwatch

Οι επενδύσεις του Netflix στο χώρο του gaming συνεχίζονται ανελλιπώς. Η εταιρεία ανακοίνωσε πως θα προσεγγίσει με άλλο ένα studio τους gamers, και γι’ αυτό προσέλαβε τον πρώην παραγωγό του Overwatch, Chacko Sonny. Ο Sonny έφυγε από την Blizzard τον Σεπτέμβριο του 2021 και είναι ένα από τα πολλά υψηλόβαθμα στελέχη της αμερικανικής εταιρείας που αποχώρησαν εκείνη την περίοδο. Αυτό θα είναι και το πέμπτο studio του Netflix και θα έχει έδρα κάπου στην Νότια Καλιφόρνια. Την ανακοίνωση έκανε ο αντιπρόεδρος του τμήματος gaming του Netflix, Mike Verdu, σημειώνοντας πως «ανοιγόμαστε στη Νότια Καλιφόρνια με τον Chacko Sonny, που είχε την επίβλεψη του God of War Ascension στην Sony Santa Monica, ενώ συμμετείχε και σε αρκετά ακόμη παιχνίδια, όπως το Overwatch». Ο Verdu σημείωσε ακόμη στις δηλώσεις του πως η πλατφόρμα σχεδιάζει να προσθέσει και παιχνίδια τρίτων που θα διαθέτει μέσα από το ίδιο το app της σε όλους τους συνδρομητές.