Death Stranding 2, Silent Hill 2 & «νέο» MGS από τον Hideo Kojima

Περίληψη: Στο πρόσφατο State of Play πήραμε μια ακόμη γεύση από πολυαναμενόμους τίτλους, ενώ επιβεβαιώνονται φήμες για το νέο project του Hideo Kojima!

Το State of Play της Sony κυριάρχησε στην αγορά του gaming για την εβδομάδα που μας πέρασε, αλλά η βιομηχανία είχε πολλά ακόμη νέα που απασχόλησαν τους απανταχούς gamers! Στο event που διοργάνωσε η ιαπωνική εταιρεία είχαμε την ευκαιρία να παρούμε μια καλή γεύση από επερχόμενους νέους τίτλους, ενώ από την υπόλοιπη ειδησεογραφία, ξεχωρίζει το νέο «project» του Hideo Kojima μετά τη ρήξη στις σχέσεις του με την Konami. Πάμε να δούμε αναλυτικά τις σημαντικότερες gaming ειδήσεις!

Death Stranding 2: Τελικός τίτλος & νέο gameplay video

Στο πλαίσιο του State of Play, η Kojima Productions παρουσίασε ένα νέο δεκάλεπτης διάρκειας gameplay video για το Death Stranding 2, ενώ επιβεβαιώθηκε και η τελική του ονομασία. Το Death Stranding 2: On the Beach θα κυκλοφορήσει κάποια στιγμή μέσα στο 2025 για το PS5. Το παιχνίδι παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στα Game Awards του Δεκεμβρίου το 2022 και έρχεται ως συνέχεια του Death Stranding. Το πρώτο game κυκλοφόρησε τον Νοέμβριο του 2019 σε PS4 και τον Ιούλιο του 2020 εμφανίστηκε για PC με τη βοήθεια της 505 Games. Το Death Stranding: Director’s Cut κυκλοφόρησε για το PS5 το 2021, ενώ το 2022 έκανε την εμφάνισή του και στο PC, με πρόσφατη την κυκλοφορία του και στα iPhone. Μέχρι και σήμερα το έχουν δοκιμάσει πάνω από 16 εκατομμύρια παίκτες, είτε αγοράζοντάς το, είτε αποκτώντας το μέσα από συνδρομητικές υπηρεσίες, όπως το PlayStation Plus και το PC Game Pass. Μέσα σε όλα, η Kojima Productions έχει ανακοινώσει και την μεταφορά του τίτλου στον κινηματογράφο από την Α24.

Έρχεται το «νέο» Metal Gear Solid του Hideo Kojima

Είναι γεγονός ότι ο Kojima ψαχνόταν εδώ και καιρό να φτιάξει ένα νέο Metal Gear Solid, καθώς οι σχέσεις του με την Konami είναι ακόμη πολύ κακές. Έτσι, στο πλαίσιο του State of Play, ο δημοφιλής Ιάπωνας δημιουργός ανακοίνωσε ένα νέο «κατασκοπευτικό game» με δράση, φωτογραφίζοντας το επόμενο MGS. Πρόκειται για ένα εντελώς νέο IP που θα ανήκει στην Kojima Productions, θα κυκλοφορήσει στις κονσόλες PlayStation και αναμένεται να ξεκινήσει η δημιουργία του μετά την ολοκλήρωση του Death Stranding 2. Ο Kojima δήλωσε πως προτίμησε τη συνεργασία με τη Sony, λόγω του ότι η ιαπωνική εταιρεία ασχολείται πέραν από τα games και με τη μουσική και τις ταινίες, άρα περιμένουμε ένα ευρύτερο σύμπαν που θα βασίζεται στο νέο franchise.

Video Duration
2:15

Νέα ματιά στη δράση του Silent Hill 2 Remake

Η Konami παρουσίασε ένα νέο gameplay trailer για το Silent Hill 2 Remake που ετοιμάζεται από την Bloober Team. To υλικό δείχνει σκηνές μάχης σε διάφορα μέρη του κόσμου και παρουσιάζει το πως έχει εξελιχθεί ο μηχανισμός, είτε με όπλα, είτε χωρίς. Το Silent Hill 2 Remake ανακοινώθηκε για πρώτη φορά το 2022 και η Bloober Team αναφέρει συνεχώς στα social media της πως «οι fans θα εντυπωσιαστούν από το τελικό αποτέλεσμα». Ο CEO της ομάδας ανάπτυξης τόνισε τον Μάρτιο του 2023 πως το παιχνίδι αναμένεται να ολοκληρωθεί σύντομα, ωστόσο ακόμη και στο νεότερο trailer δεν φαίνεται να υπάρχει τελική ημερομηνία κυκλοφορίας. Το Silent Hill 2 δίνει στον παίκτη τον έλεγχο του James, ο οποίος λαμβάνει ένα γράμμα από την νεκρή γυναίκα του και ελπίζει να την δει ξανά ταξιδεύοντας στο Silent Hill. To Silent Hill 2 Remake αναπτύσσεται για PC και PS5.

Προσεχώς νέες ανακοινώσεις για το Final Fantasy VII Rebirth

Το Final Fantasy VII Rebirth δεν παρουσιάστηκε στο πρόσφατο State of Play, αλλά μιας και πρόκειται για μια από τις πιο σημαντικές αποκλειστικότητες της Sony, η ιαπωνική εταιρεία έδωσε ραντεβού με τους fans της για την επόμενη εβδομάδα. Συγκεκριμένα, στις 6 Φεβρουαρίου θα μεταδοθεί ένα νέο State of Play που θα εστιάσει μόνο στο εν λόγω game. Εκεί αναμένεται να μάθουμε νέα στοιχεία για το gameplay, αλλά και άλλα νέα που οι fans θα πρέπει να περιμένουν. Το Final Fantasy VII Rebirth θα κυκλοφορήσει στις 29 Φεβρουαρίου 2024 και στο πακέτο αγοράς θα βρείτε δύο δίσκους Blu-ray. Θα είναι αποκλειστικότητα για τουλάχιστον τρεις μήνες, με τις φήμες να αναφέρουν πως θα ακολουθήσει και μια έκδοση για το PC. Το game λειτουργεί ως sequel του Final Fantasy VII Remake που κυκλοφόρησε τον Απρίλιο του 2020 για το PS4, ενώ μια αναβαθμισμένη έκδοσή του με τον τίτλο Final Fantasy VII Remake Intergrade εμφανίστηκε στο PS5 τον Ιούνιο του 2021 και μερικούς μήνες αργότερα και στο PC.

To Metro Awakening φέρει τη σειρά στον κόσμο του VR

Οι φήμες των τελευταίων ημερών επιβεβαιώθηκαν και η Vertigo Games ανακοίνωσε τη διάθεση του Metro Awakening για συστήματα εικονικής πραγματικότητας. Συγκεκριμένα, θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2024 για PSVR2, Steam VR, Meta Quest 2 και Meta Quest 3. Στο project συμμετέχει και ο Dmitry Glukhovsky που είναι υπεύθυνος για τον κόσμο του franchise και οι παίκτες θα ταξιδέψουν για άλλη μια φορά στο μετρό της Μόσχας, προσπαθώντας να επιβιώσουν. Το νέο first person shooter έχει πολλά στοιχεία περιπέτειας και μάχης, ταξιδεύοντας τον πρωταγωνιστή Serdar στο 2028, όπου και ένας Αρμαγεδδώνας έχει καταστρέψει τα πάντα και οι τελευταίοι επιζώντες παραμένουν στους υπονόμους της ρωσικής πόλης. O ήρωας είναι γιατρός και ψάχνει τη γυναίκα του και τη θεραπεία που χρειάζεται η ανθρωπότητα.

Video Duration
1:33

Νέο gameplay video για το Rise of the Ronion

Το Rise of the Ronin είναι ένα ακόμη αποκλειστικό game του PS5 και στο πρόσφατο State of Play είχαμε την ευκαιρία να του ρίξουμε άλλη μια ματιά. Η Koei Tecmo παρουσίασε ένα ακόμη gameplay video, ετοιμάζοντας το κοινό για την κυκλοφορία που έχει προγραμματιστεί για τον Μάρτιο του 2022. Στο νέο αυτό υλικό βλέπουμε τη χρήση μερικών όπλων και gadgets που θα βοηθήσουν τον πρωταγωνιστή να ξεφύγει από διάφορες δύσκολες συνθήκες και μάχες. Ακόμη, δίνει αρκετές η πληροφορίες για την περίοδο που λαμβάνει χώρα η δράση του νέου παιχινδιού.

Demo και gameplay trailer για το Mario vs. Donkey Kong

Η Nintendo δημοσίευσε ένα νέο trailer για το Mario vs. Donkey Kong, το νέο παιχνίδι της που έρχεται για το Nintendo Switch. Οι Mini-Mario χρειάζονται τη βοήθειά σου, καθώς ο Donkey Kong επιτέθηκε στο Mario Toy Factory και σταμάτησε την παραγωγή τους. Ο παίκτης καλείται να χειριστεί τον Mario, να κινηθεί σε διάφορα επίπεδα και να λύσει γρίφους ώστε να σταματήσει αυτήν την απειλή, μία και καλή. Ένα νέο σχετικό video ρίχνει λίγο ακόμη περισσότερο φως στη δράση. Παράλληλα, η Nintendo κυκλοφόρησε και ένα νέο demo για το game που θα το βρεις στο Nintendo Switch eShop. Προσφέρει τέσσερα από τα επίπεδα του πρώτου κόσμου και θα μπορείς να δοκιμάσεις τόσο το Two Player Mode (με ένα Joy-Con για κάθε παίκτη), αλλά και τα διάφορα επίπεδα δυσκολίας. Το Mario vs. Donkey Kong βασίζεται στο ομώνυμο original game που κυκλοφόρησε το 2004 για το Game Boy Advance. Θα κυκλοφορήσει για το Nintendo Switch στις 16 Φεβρουαρίου.

Video Duration
2:57