Apple Watch / 5+1 features που πρέπει να αρχίσεις να χρησιμοποιείς!

Περίληψη: Το Apple Watch δεν είναι τυχαία το κορυφαίο smartwatch. Πάμε να γνωρίσουμε τα πιο σημαντικά features του - κάποια ίσως να μην ήξερες πως υπάρχουν!

Στον κόσμο των smartwatch τη μερίδα του λέοντος κατέχει από την πρώτη στιγμή το Apple Watch. Ο συνδυασμός ευκολίας χρήσης, απρόσκοπτης συνεργασίας με το κινητό και προηγμένων χαρακτηριστικών υγείας και άθλησης, όπως ο ηλεκτροκαρδιογράφος για παράδειγμα, το έχουν αναδείξει ως τη de facto επιλογή για όσους έχουν iPhone. Το νέο Apple Watch Series 6 συνεχίζει στην ίδια κατεύθυνση φέρνοντας νέα, καινοτόμα features στο χέρι σου. Εκτός από τα πιο «διαφημισμένα» χαρακτηριστικά, όμως, υπάρχουν μερικά features του Apple Watch που ίσως δεν γνώριζες μέχρι σήμερα. Ας δούμε μερικά από αυτά, τα οποία πιστεύουμε ότι αξίζει να αρχίσεις να χρησιμοποιείς συχνότερα!

Μέτρηση θορύβου

Μια από τις λιγότερο δημοφιλείς προεγκατεστημένες εφαρμογές του Apple Watch έχει να κάνει με τον θόρυβο του περιβάλλοντος. Αν έχεις Apple Watch Series 4 ή νεότερο, μπορείς να χρησιμοποιήσεις το Noise app για να μετρήσεις τα επίπεδα θορύβου γύρω σου. Αν τα decibel ανέβουν σε σημείο που δημιουργούν πρόβλημα στην ακοή, τότε το Apple Watch μπορεί να σε ειδοποιήσει.

Βαθιές αναπνοές

Το Apple Watch έρχεται με μια προεγκατεστημένη λειτουργία, η οποία σε βοηθά να χαλαρώσεις. Το Breath app σε προτρέπει να βρεις λίγο χρόνο μέσα στην ημέρα και να εστιάσεις στην αναπνοή σου. Τα animations στην οθόνη σου δείχνουν τον σωστό τρόπο, για να πάρεις βαθιές αναπνοές, με σκοπό να ηρεμήσεις.

Φωνητικές σημειώσεις

Θες να σημειώσεις κάτι στα γρήγορα, για να μη το ξεχάσεις; Δεν χρειάζεται να βγάλεις το κινητό σου από την τσέπη. Το Apple Watch διαθέτει εφαρμογή Voice Memos μέσω της οποίας μπορείς στα γρήγορα να κάνεις μια εγγραφή με ό,τι θες να σημειώσεις. Τα Voice memos συγχρονίζονται αυτόματα με τις υπόλοιπες Apple συσκευές σου, οπότε θα τα έχεις διαθέσιμα σε όλες τις συσκευές που είναι συνδεδεμένες με το ίδιο Apple ID.

Χειριστήριο για το Apple TV

Το οικοσύστημα της Apple φημίζεται για το πόσο στενά είναι διασυνδεδεμένο. Αυτό φέρνει και πολλά πλεονεκτήματα απευθείας στον καρπό σου. Ένα από αυτά είναι ότι μπορείς να χρησιμοποιήσεις το ρολόι της Apple για να ελέγξεις την Apple TV σου, όταν οι δύο συσκευές είναι στο ίδιο δίκτυο Wi-Fi.

Camera remote για iPhone

Η απρόσκοπτη συνεργασία Apple Watch και iPhone μπορεί να σε βοηθήσει να βγάλεις φωτογραφίες ακόμα κι αν δεν έχεις το κινητό σου στα χέρια σου. Το Apple Watch μπορεί να λειτουργήσει ως camera remote, φέρνοντας στον καρπό σου βασικά κομμάτια του camera UI του iPhone. Βάλε το iPhone όπου σε βολεύει για την τέλεια φωτογραφία και κάνε κλικ από το ρολόι σου.

Διπλό πάτημα του home button για γρήγορο multitasking!

Το τελευταίο μας tip δεν είναι κάποια λιγότερο γνωστή εφαρμογή αλλά ένα έξυπνο shortcut, που δεν είναι ευρέως γνωστό. Κάνοντας “double click” στο πλήκτρο του Apple Watch μπορείς να μεταβείς γρήγορα στην προηγούμενη εφαρμογή που είχες ανοιχτή. Δεν χρειάζεται δηλαδή να βγαίνει κάθε φορά στο κεντρικό μενού, όταν θες απλά να γυρίσεις στο αμέσως προηγούμενο app.

Εσένα ποιο είναι το αγαπημένο σου feature του Apple Watch;