10.1 εκ. πωλήσεις έφτασε το PS5 & 116,5 εκ. για το PS4!

Περίληψη: H Sony εκτιμά ότι τα προβλήματα διαθεσιμότητας PS5 δεν θα συνεχιστούν για πολύ, αφού κατάφερε να εξασφαλίσει ικανοποιητικό αριθμό chips για να προχωρήσει με γοργούς ρυθμούς η παραγωγή!

Η Sony ανακοίνωσε τα οικονομικά της αποτελέσματα για το προηγούμενο τρίμηνο και έδωσε μια καλύτερη εικόνα του τι συμβαίνει με τις πωλήσεις PS4 και PS5. Η ιαπωνική εταιρεία αποκάλυψε σχετικά ότι στα τέλη Ιουνίου είχε στείλει από τα εργοστάσια παραγωγής της στην αγορά 10.1 εκ. κονσόλες PS5 και 116.4 εκ. κονσόλες PS4.

Συγκεκριμένα, μέσα στο τρίμηνο Απρίλιος-Ιούνιος 2021, είχε στείλει στην αγορά 2.3 εκ. κονσόλες PS5 και μισό εκ. κονσόλες PS4, με την μεν πρώτη να παρουσιάζει αυξητική τάση και τη δε δεύτερη αρνητική.

Ταυτόχρονα ανακοινώθηκε ότι οι συνδρομητές του PlayStation Plus έφτασαν τα 46.3 εκ. σημειώνοντας άνοδο από τα 45 εκ., που είχαν ανακοινωθεί πέρσι. Οι πωλήσεις λογισμικού έφτασαν τα 63.6 εκ. αντίτυπα σημειώνοντας ωστόσο σημαντική πτώση σε σχέση με πέρσι, όπου και είχε παρουσιαστεί ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα με πωλήσεις 91.4 εκ. games.

H Sony εκτιμά ότι τα προβλήματα διαθεσιμότητας PS5 δεν θα συνεχιστούν για πολύ, αφού κατάφερε να εξασφαλίσει ικανοποιητικό αριθμό chips για να προχωρήσει με γοργούς ρυθμούς η παραγωγή!